JOI, 11 MAI 2017

Dificil de diagnosticat: ce boli nu pot identifica ușor medicii?

 hepta.ro

Deși medicina este o știință care avansează în fiecare zi, există boli al căror diagnostic este, încă, foarte complex. Una dintre patologiile care prezintă cele mai multe probleme în stabilirea diagnosticului este tulburarea psihică.Pin urmare, sunt 5 patologii care sunt cu adevărat greu de diagnosticat:

  • Hipotiroidism (constă în deficiența hormonilor tiroidieni): Oboseala, pielea uscată sau durerile musculare, cu modificări de greutate drastice sunt unele dintre simptomele ce trebuie să fie luate în considerare.
  • Astm ( boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii): La prezentarea unei crize respiratorii, pacienții încep să fie tratați cu inhalatoare fără testare prealabilă (spirometrie), prin care se poate afla dacă într-adevăr suferă de astm.
  • Sindromul de intestin iritabil (SII): Această patologie este atinsă după ce sunt excluse alte posibilități și nu trebuie confundată cu alte boli, cum ar fi sensibilitatea non-celiacă la gluten, care are simptome similare. 
  • Celiachie (intoleranță la gluten): Experții cataloghează această boală ca fiind una dintre cele mai dificil de diagnosticat și explică faptul că, probabil, 10% din întreaga populatie suferă de această afecțiune fără să știe. 
  • Artrită reumatoidă: Nu există nici un tratament și nu se cunosc cu exactitate cauzele, însă aceasta afectează până la 1% din populația lumii.

COMENTARII

Care sunt analizele pe care trebuie să ți le faci o dată pe an?

acum 12 zile

Analizele medicale anuale presupun și o pregătire prealabilă a pacientului. Este foarte important să știi care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le urmezi înainte de a merge să recoltezi probele necesare analizelor.

6 remedii naturiste impotriva foliculitei

acum 22 zile

Metodele de tratare a foliculitei includ utilizarea unor ingrediente de varf gasite in orice casa, supermarket sau farmacie naturista. Otetul de mere, aloe vera sau uleiul de cocos sunt doar cateva dintre cele mai eficiente ingrediente care au dovedit ca pot combate cu succes efectele foliculitei.

Coronarografia – ce trebuie sa stii despre aceasta procedura

acum 23 zile

Coronarografia este o investigatie minim-invaziva, prin care se depisteaza blocajele de la nivelul arterelor coronare (vasele de sange care alimenteaza inima). Aceste blocaje pot duce la infarct miocardic, de aceea trebuie descoperite si tratate cat mai repede posibil.

Cum stii ca ai nevoie de ochelari de vedere?

acum 35 zile

Este bine sa stii care sunt problemele de vedere (ca de exemplu, afla ce este astigmatismul), dar in primul rand simptomele care iti arata ca trebuie sa-ti faci o programare la medicul oftalmolog.

Cum te feresti de dezechilibrele hormonale?

acum 38 zile

Oboseala continua, schimbarile de dispozitie si lipsa libidoului sunt doar cateva dintre simptomele care anunta orice femeie ca este posibil sa se confrunte cu aceasta problema. Dezechilibrele hormonale afecteaza aparatul reproducator si ovulatia si pot avea efecte grave asupra fertilitatii.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »