JOI, 11 MAI 2017

Dificil de diagnosticat: ce boli nu pot identifica ușor medicii?

 hepta.ro

Deși medicina este o știință care avansează în fiecare zi, există boli al căror diagnostic este, încă, foarte complex. Una dintre patologiile care prezintă cele mai multe probleme în stabilirea diagnosticului este tulburarea psihică.Pin urmare, sunt 5 patologii care sunt cu adevărat greu de diagnosticat:

  • Hipotiroidism (constă în deficiența hormonilor tiroidieni): Oboseala, pielea uscată sau durerile musculare, cu modificări de greutate drastice sunt unele dintre simptomele ce trebuie să fie luate în considerare.
  • Astm ( boală inflamatorie cronică a căilor respiratorii): La prezentarea unei crize respiratorii, pacienții încep să fie tratați cu inhalatoare fără testare prealabilă (spirometrie), prin care se poate afla dacă într-adevăr suferă de astm.
  • Sindromul de intestin iritabil (SII): Această patologie este atinsă după ce sunt excluse alte posibilități și nu trebuie confundată cu alte boli, cum ar fi sensibilitatea non-celiacă la gluten, care are simptome similare. 
  • Celiachie (intoleranță la gluten): Experții cataloghează această boală ca fiind una dintre cele mai dificil de diagnosticat și explică faptul că, probabil, 10% din întreaga populatie suferă de această afecțiune fără să știe. 
  • Artrită reumatoidă: Nu există nici un tratament și nu se cunosc cu exactitate cauzele, însă aceasta afectează până la 1% din populația lumii.

COMENTARII

Dureri de spate la birou? Iata cum le poti combate!

acum 12 zile

Statul pe scaun la birou pentru perioade lungi de timp poate determina dureri de spate serioase, ce pot degenera in adevarate probleme de sanatate.

Ce este dieta South Beach?

acum 17 zile

Pierderea kilogramelor reprezintă o adevarată provocare, mai ales dacă ai depășit cu mult limita impusă de medici. Cel mai bine este să apelezi la dietele deja verificate. South Beach este una dintre ele, dar ca majoritatea regimurilor de slăbit are și avantaje și dezavantaje.

7 beneficii ale antioxidantilor pentru sanatate

acum 47 zile

Antioxidantii se gasesc in multe alimente pe care probabil deja le consumi - fructe, legume, oleaginoase si cereale integrale, dar si in carnea de pasare si peste. Alimentele nocive, cum ar fi produsele procesate, tind sa fie mult mai sarace in antioxidanti.

Verdețuri de primăvară care îți tonifică organismul și beneficiile lor mai puțin cunoscute

acum 67 zile

Leurda, urzicile și loboda nu ar trebui să lipsească din alimentația ta în perioada asta. Motivul? E simplu: nu numai că te ajută să duci o viață mai sănătoasă, dar dau o mână de ajutor și în ameliorarea unor afecțiuni.

Ce este sistemul Fast and Fixed si ce beneficii iti poate oferi?

acum 67 zile

Sistemul revolutionar Fast and Fixed de la Bredent presupune extractie, inserarea implantului dentar si protezarea imediata, cu o punte fixa intr-o singura zi, astfel incat aceasta solutie eficienta este singura care te poate ajuta sa iti recapeti cursul normal al vietii intr-un timp foarte scurt.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »