JOI, 12 DECEMBRIE 2019

Cum să ai grijă de sănătatea ta și a câinelui tău - obiceiuri esențiale pe care trebuie să le ai

 Să ai un animal de companie poate fi foarte distractiv dacă te gândești doar la activitățile pe care le vei realiza împreună cu acesta, însă creșterea și îngrijirea lui implică și multe responsabilități din partea ta. Câinii se numără printre cele mai dorite necuvântătoare, pentru că sunt foarte prietenoși, dar dacă ai deja unul știi că nu se rezumă totul doar la alergatul împreună și la joacă. Indiferent dacă îți împarți deja timpul cu un câine sau dacă te gândești ca, pe viitor, să îți faci un astfel de prieten, trebuie să știi care sunt principalele obiceiuri pe care vei fi nevoit să le adopți astfel încât viața voastră împreună să fie una fericită.

Verifica blana câinelui după fiecare plimbare

Sănătatea câinelui este cea mai importantă pentru ca fiecare dintre voi să se poată bucura așa cum își dorește de compania celuilalt. Îmbolnăvirea îi va aduce un disconfort fizic care îl va împiedica să se simtă în largul lui, să se joace cu tine sau să aibă energia cu care te-a obișnuit, așa că una dintre responsabilitățile tale este să faci tot ce îți stă în putere pentru a o evita. Unul dintre principalele pericole la care este expus câinele tău atunci când mergeți la plimbare, mai ales dacă ajungeți prin locuri care ți se par nesigure sau dacă îl lași să alerge prin iarbă, este reprezentat de căpușe.

Dacă iau contact cu pielea câinelui tău, acești paraziți pot provoca apariția unei boli periculoase - babesioza - care, nedepistată sau netratată la timp, poate duce chiar și la deces. De aceea, este esențial să verifici cu atenție blana câinelui după fiecare ieșire, pentru a vedea dacă în aceasta se află vreo căpușă. În cazul în care remarci prezența uneia, elimin-o cu grijă și îndepărtează pericolul pentru a proteja sănătatea câinelui tău.

Fii atent la hrana pe care o consumă câinele

Alimentația este extrem de importantă nu doar pentru confortul câinelui tău, ci mai ales pentru sănătatea acestuia. Chiar dacă ești tentat să împarți cu el tot ceea ce îți place ție să mănânci, trebuie să ții cont că organismul animal este diferit de cel uman și că ceea ce pe tine nu te afectează sau chiar îți face bine lui i-ar putea dăuna. Există o gamă largă de alimente care ar fi mai bine să nu ajungă în stomacul patrupedului tău - cum ar fi ciocolata, strugurii, lactatele sau usturoiul - așa că ar fi bine să îți faci un obicei din a nu le lăsa în locurile unde câinele are acces.

Pe de altă parte, nu trebuie să îți faci griji că animalul tău se va plictisi să mănânce mereu aceeași mâncare specială, pentru că sortimentele care îi sunt destinate sunt variate și le poți alterna astfel încât să îi creezi o dietă diversificată. Hrana uscata caini este una dintre variantele cele mai accesibile pe care le ai la dispoziție, deoarece nu trebuie ținută la frigider (spre deosebire de cea umedă), astfel că o poți depozita aproape oriunde. În plus, procesul de fabricare al acestui tip de hrană sterilizează ingredientele, ceea ce o face sigură pentru animalul tău de companie.

Curăță frecvent încăperile unde are acces câinele

Oricine știe că un câine într-o locuință poate fi o veritabilă sursă de murdărie și multe persoane se tem că, dacă decid să devină stăpânii unuia, se vor confrunta cu fire de păr de animal peste tot. Acest lucru este parțial adevărat, însă poate fi prevenit. Curățenia nu este o activitate pe care să o faci doar dacă ai un câine sau orice alt animal de companie, ci una pe care trebuie să o îndeplinești în mod regulat pentru sănătatea ta și a celorlalți membri ai familiei. Într-adevăr, când ai un câine, aceasta are un scop un plus - acela de a îndepărta părul lăsat în diverse locuri din locuință - însă rolul ei nu este important doar pentru tine, ci inclusiv pentru ființa necuvântătoare.

Un mediu curat este sănătos atât pentru tine, cât și pentru câinele tău. Nici acesta nu poate fi în siguranță într-un loc în care există multe bacterii și pericole de infecții, așa că obiceiul de a face curat în mod frecvent în încăperile unde are acces câinele este pentru binele amândurora. Transformă această activitate într-o prioritate și include-o în programul zilnic, astfel încât să nu o resimți ca pe o corvoadă, ci ca pe un beneficiu.

Când devii stăpânul unui câine, programul tău zilnic suferă câteva modificări importante, dar esențiale pentru sănătatea ta și a animalului tău. Făcând din acestea niște obiceiuri cărora să le fii fidel, vei reuși să îți păstrezi câinele în siguranță și să te bucuri zi de zi de energia lui.

Sursa foto: shutterstock.com

COMENTARII

5 fructe de vară potrivite pentru dietă

acum 1 zile

Fructele de sezon sunt pline de vitamine și minerale, oferind beneficii organismului. Cu toate acestea, știm despre fructe că au un conținut mare de fructoză. Asta înseamnă mai mult zahăr în organism. Cu toate acestea, zahărul din fructele servite proaspete este...

5 legume care te ajută să slăbești

acum 3 zile

Cu toții știm cum e să lupți cu kilogramele în plus și să simți că nu reușești niciodată să câștigi, desi tot ce-ți dorești să fi pe minus (la cântar). Lupta cea mai grea e cu poftele. Chiar dacă determinarea există, uneori îți e greu să reziști...

5 alimente bogate în magneziu de care organismul tău are nevoie

acum 4 zile

Magneziul este unul dintre mineralele esențiale pentru o bună funcționare a organismului. El joacă un rol important în 300 de reacții enzimatice din corp. Un mod eficient de a preveni deficitul de minerale este prin consumul regulat de alimente bogate în magneziu, precum avocado...

3 afecțiuni de sezon. Cum să ai grijă de sănătatea ta

acum 5 zile

După două luni de stat acasă, starea de relaxare ne-a pus în fața multor provocări și libertăți după care am tânjit în perioada de izolare. Schimbarea bruscă, animată de dorința de a face totul și de a recupera timpul pierdut, și interacțiunile cu prietenii pot...

5 beneficii ale uleiului de cocos

acum 5 zile

Uleiul de cocos este nutritiv, aducând numeroase beneficiI organismului. Acesta are multe întrebuințări, de la produsele dermatocosmetice la utilizarea acestuia în alimentație. Cele mai importante beneficii ale sale te vor convinge să îl folosești mai des. 5...

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »