MIERCURI, 22 MARTIE 2017

De ce caști, sughiți, te întinzi, ți se face pielea de găină sau strănuți? Sunt semnale pe care corpul ți le transmite cu un scop precis

Te-ai întrebat vreodată de ce caști? Sau de ce ți se face pielea de găină? Ei bine, organismul nostru ne transmite tot felul de semnale prin tot felul de gesturi pe care mulți dintre noi le considerăm firești.

DE CE CĂSCĂM?

Unul dintre ele este căscatul. Atunci când căscăm, nu o facem doar pentru că ne este somn, sau că ne-am trezit. Căscatul este semnalul pe care creierul ni-l transmite că are nevoie de o pauză. Specialiștii susțin că ne vine să căscăm atunci când creierul este ”supraîncălzit” sau suprasolicitat.

DE CE STRĂNUTĂM?

O răceală, o alergie sunt, de regulă, cele care ne fac să strănutăm. Dar, spun oamenii de știință, prin strănut, organismul, practic, elimină... ”gunoiul”.

DE CE NI SE ÎNCREȚESC DEGETELE?

După multe, chiar multe minute de stat în cadă, ne trezim cu buricele degetelor… încrețite. Acest fenomen este cauzat de faptul că, atunci când corpul se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate înțelege că mediul ar putea fi instabil. Deci, pielea de pe mâinile tale începe imediat să se schimbe într-un mod care va face mai ușor pentru tine să te prinzi de suprafețele netede.

DE CE NE ÎNTINDEM?

Pentru că am amorțit, pentru că ne-am trezit, pentru că ne ajută să ne relaxăm... Motivele sunt multe. Ei bine, se pare că ne întindem instinctiv în fiecare dimineață pentru că așa ne cere organismul să îl pregătim pentru o zi plină, așa își revine el din ”amorțeala” din timpul somnului. În plus, să te întinzi ajută circulația sângelui.

DE CE SUGHIȚĂM?

Atunci când mâncăm foarte repede și înghițim bucăți mari de alimente, sau mâncăm prea mult, nervul pneumogastric se irită. Ca urmare, apar sughițurile.

DE CE NI SE FACE PIELEA DE GĂINĂ?

Atunci când ți se face pielea de găină, organismul înțelege că trebuie să reducă semnificativ cantitatea de căldură eliminată prin porii pielii noastre. Astfel, organismului îi va fi mai ușor să ne încălzească în condiții climatice nefavorabile.

DE CE PLÂNGEM?

Lacrimile acționează ca protecție pentru membrana mucoasă a ochiului nostru atunci când obiectele străine vin în contact cu ea.

Fotografii: pixabay.com

COMENTARII

9 Beneficii Pentru Sănătate a plantei Ashwagandha

acum 2 zile

Ashwagandha este folosită de 3000 de ani pentru a elibera stresul, pentru a creşte nivelul de energie şi pentru îmbunătăţirea concentrării.

Avantajele postului asupra stării generale de sănătate

acum 7 zile

Postul ajută atât pe plan spiritual, cât și fizic. Acesta poate ajuta organismul în moduri la care nu te-ai fi gândit. Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire, pe lângă apropierea de divinitate. Postul nu înseamnă doar abținerea de la mâncare și băutură, ci testarea voinței pentru o perioadă determinată de timp. În continuare, vom dezvolta avantajele acestei perioade asupra ta:

Cum să previi astenia de primăvară, afecțiunea care are efect asupra a jumătate din populație

acum 7 zile

Astenia sezonieră sau de primăvară apare mai des în cazul femeilor, afectează, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, jumătate din populație, și poate fi cauzată atât de imposibilitatea organismului de a se adapta noilor condiții de mediu, cât și de modificări hormonale sau o alimentație deficitară, lipsită de vitamine și minerale. De multe ori o poți confunda cu un episod depresiv, deși pe lângă simptomele comune acestuia, afecțiunea are și câteva specifice. Cele mai frecvente simptome sunt:

Aportul zilnic de vitamine si minerale: ce trebuie sa stii

acum 8 zile

Vitaminele si mineralele sunt substante nutritive care exercita roluri importante in organism. Acestea sunt necesare in cantitati mici, de ordinul microgramelor sau miligramelor.

Ce trebuie sa stii pentru o alaptare usoara?

acum 9 zile

Exista foarte multe lucruri la care o proaspata mamica trebuie sa se gandeasca, dar cel mai important aspect ramana alaptarea. Aceasta este importanta deoarece copilul trebuie hranit de cateva ori pe zi pentru ca laptele matern sa ii ofere nutrientii esentiali dezvoltarii sale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »