MARTI, 27 MAI 2014

De ce lentilele de contact îți distrug vederea

 Hepta

Aimee McWilliams își tot amânase controlul oftalmologic, deși știa că roșeața ochilor nu este normală. La fiecare câteva luni, ochii se inflamau, forțând-o să apeleze în final, la un doctor. După mai multe teste, oftalmologul a descoperit cauza neplăcerilor: lentilele de contact!

Aimee le purtase prea mult timp, mai mult de cele 8 ore recomandate. De la vârsta de 14 ani, obișnuise să le pună dimineața și să le scoată la miezul nopții înainte de culcare: „Nimeni nu mi-a spus că îmi puneam în pericol văzul dacă le purtam prea mult, iar eu doar le-am zis că le purtam zilnic. Am fost șocată să aflu că riscam să nu mai văd din cauza lor”.

Ochii nu trădau nimic, povestește ea pentru Daily Mail, însă la o verificare atentă cu un microscop special, oftalmologul a descoperit corneea extrem de vascularizată.  Corneea - stratul clar de la exteriorul globului ocular - este singura parte din corp care își ia oxigenul din aer nu din sânge. Dar o lentilă de contact funcționează ca o barieră pentru aer și poate duce la nealimentarea suficientă a corneei. Corpul compensează prin crearea a noi vase de sânge peste cornee care, totodată, o acoperă, ducând la orbire.

Afecțiunea se agravează dacă este lăsată netratată ani la rând, fiind vizibilă persoanei în cauză în stagiile grave. Dacă omul renunță la lentile brusc, poate cauza distrugerea vaselor de sânge care duc la cicatrici, în unele cazuri.

Totuși, această condiție este întâlnită mai ales în cazul lentilelor de contact standard, care nu permit trecerea aerulul. Cele care se pot purta în timpul somnului sunt cele mai permisive, dar înainte de a le cumpăra, consultă un optician.


COMENTARII

Cum tratam si cum prevenim bataturile?

acum 6 zile

Bataturile pot fi inofensive, dar pot strica cele mai frumoase momente din viata. In cazul in care porti o pereche de pantofi noua si stii sigur ca te vei confrunta cu bataturi in anumite zone ale picioarelor, aplica plasturi preventiv in zonele respective.

Sfaturi de la experti pentru un somn odihnitor

acum 7 zile

Expertii sustin ca nu este o solutie sa te obisnuiesti cu aceasta problema, ci trebuie, mai degraba, sa iei cateva masuri, care sa te ajute sa te relaxezi, apoi sa dormi ca un bebelus. Iata care ar fi acestea:

Sfaturi pentru a rămâne activă pe timp de iarnă

acum 14 zile

Nu lua o pauză de la obiceiurile tale sănătoase, doar pentru că iarna te inspiră să-ți petreci mai mult timp pe canapea, sub pătură. Încearcă să găsești o soluție și pentru perioadele mai aglomerate din timpul sărbătorilor. O viață activă îți va întări și sistemul imunitar, așa că poți fi scutită de răceli și gripe.

5 boli înfricoșătoare pe care le poți lua de la animalul tău de companie

acum 49 zile

Iată care sunt cinci dintre bolile înfricoșătoare pe care le poți lua de la animalul tău de companie, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Ce efecte poate avea lipsa de somn

acum 49 zile

Indiferent de vârstă, ocupație, stare de sănătate, somnul este o componentă esențială a vieții și nu trebuie sub nicio formă neglijat. Un somn insuficient sau de calitate proastă poate avea consecințe din cele mai serioase asupra sănătății. Iată câteva dintre ele.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »