MARTI, 27 MAI 2014

De ce lentilele de contact îți distrug vederea

 Hepta

Aimee McWilliams își tot amânase controlul oftalmologic, deși știa că roșeața ochilor nu este normală. La fiecare câteva luni, ochii se inflamau, forțând-o să apeleze în final, la un doctor. După mai multe teste, oftalmologul a descoperit cauza neplăcerilor: lentilele de contact!

Aimee le purtase prea mult timp, mai mult de cele 8 ore recomandate. De la vârsta de 14 ani, obișnuise să le pună dimineața și să le scoată la miezul nopții înainte de culcare: „Nimeni nu mi-a spus că îmi puneam în pericol văzul dacă le purtam prea mult, iar eu doar le-am zis că le purtam zilnic. Am fost șocată să aflu că riscam să nu mai văd din cauza lor”.

Ochii nu trădau nimic, povestește ea pentru Daily Mail, însă la o verificare atentă cu un microscop special, oftalmologul a descoperit corneea extrem de vascularizată.  Corneea - stratul clar de la exteriorul globului ocular - este singura parte din corp care își ia oxigenul din aer nu din sânge. Dar o lentilă de contact funcționează ca o barieră pentru aer și poate duce la nealimentarea suficientă a corneei. Corpul compensează prin crearea a noi vase de sânge peste cornee care, totodată, o acoperă, ducând la orbire.

Afecțiunea se agravează dacă este lăsată netratată ani la rând, fiind vizibilă persoanei în cauză în stagiile grave. Dacă omul renunță la lentile brusc, poate cauza distrugerea vaselor de sânge care duc la cicatrici, în unele cazuri.

Totuși, această condiție este întâlnită mai ales în cazul lentilelor de contact standard, care nu permit trecerea aerulul. Cele care se pot purta în timpul somnului sunt cele mai permisive, dar înainte de a le cumpăra, consultă un optician.


COMENTARII

5 indicații terapeutice ale uleiurilor esențiale

acum 10 zile

Consideri că medicina naturistă are un rol bine definit în menținerea sănătății organismului și în ameliorarea sau tratarea simptomelor specifice diverselor afecțiuni? În acest caz, trebuie să descoperi și principalele indicații terapeutice ale unei game diversificate de uleiuri esențiale.

Embolizarea fibromului uterin - ce trebuie sa stii despre aceasta interventie?

acum 12 zile

Daca te afli in randul femeilor cu fibrom uterin, trebuie sa stii ca exista o procedura rapida prin care te poti vindeca, si anume embolizarea fibromului uterin.

De ce ni se îngălbenesc dinții

acum 23 zile

Oricât de bine ți-ai întreține dantura și oricât de riguros ai respecta sfaturile privind igiena dentară, în timp, dinții tăi se îngălbenesc și își pierd strălucirea de odinioară. De cele mai multe ori, de vină sunt unele obiceiuri cotidiene.

Dureri de spate la birou? Iata cum le poti combate!

acum 38 zile

Statul pe scaun la birou pentru perioade lungi de timp poate determina dureri de spate serioase, ce pot degenera in adevarate probleme de sanatate.

Ce este dieta South Beach?

acum 43 zile

Pierderea kilogramelor reprezintă o adevarată provocare, mai ales dacă ai depășit cu mult limita impusă de medici. Cel mai bine este să apelezi la dietele deja verificate. South Beach este una dintre ele, dar ca majoritatea regimurilor de slăbit are și avantaje și dezavantaje.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Stirile Antena 1 Observator

observator.tv


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »