MIERCURI, 26 SEPTEMBRIE 2018

Durerile în piept - 5 cauze posibile pentru acest simptom

 Pentru că inima este cel mai vital organ din zona pieptului, tindem să asociem orice durere localizată la acest nivel cu o problemă a cordului. Lucru ce poate fi atât adevărat, cât și fals, pentru că sunt o mulțime de cauze ce pot genera dureri în piept, fără însă a avea o legătură directă cu sănătatea inimii tale.

De aceea, este extrem de important să fii mereu informat și să apelezi în cele din urmă la un medic specialist, pentru un consult amănunțit, ce poate localiza în cel mai eficient mod posibil aceste dureri. Dar să revenim puțin la cauzele ce îți pot transmite un semnal fals de alarmă, atunci când acuzi dureri în piept. Pe cele mai frecvente 5 dintre acestea le găsești în rândurile de mai jos, așa că nu îți dorim altceva decât lectură plăcută și însănătoșire grabnică. Să începem:

1. Înțepături în piept și amorțire a unui braț

Așa cum spuneam și mai sus, trebuie să știi cum să clasifici o durere în piept, după simptomele pe care le resimți. Există foarte multe semnale adiacente pe care organismul ți le transmite, atunci când te confrunți cu un astfel de disconfort, iar dacă ești capabil să le identifici corect, infarctul nu o să mai fie singura opțiune de pe listă.

Așadar, în cazul în care durerea din piept este descrisă de înțepături, urmate de o amorțire a brațului, cea mai posibilă cauză este o durere musculară. Încearcă să îți schimbi poziția corpului și să respiri adânc. În cazul în care durerile se intensifică, mușchii îți pun bețe în roate.

2. Senzație de arsură puternică în zona sternului

Dacă ai mâncat o friptură savuroasă la masa de prânz, stropită cu un vin bun și murături ca la mama acasă, atunci poți acuza arsuri în zona pieptului, însă nu sunt deloc un motiv de îngrijorare. Cauza acestor dureri este clară: refluxul gastro-esofagian, coroborat cu o poziție orizontală a corpului.

Aceste arsuri diferă de cele cauzate de angina pectorală, resimțite adesea în urma unui efort susținut și care pot iradia cu ușurință în zone imediat apropiate pieptului: gât, umăr, braț stâng.

3. Dureri apărute imediat după un episod febril

Dacă ai trecut de curând printr-un episod febril, poți acuza acum dureri în zona pieptului, însoțite de senzație de greață, vărsături și transpirație abundentă. De foarte multe ori, acest de tip de durere toracică apare odată cu episoadele de tuse puternică și își schimbă intensitatea atunci când tu îți schimbi poziția corpului.

Pentru a exclude prezența lichidelor în jurul unor organe vitale precum inima sau plămânii, este recomandat să faci atât un EKG, cât și o radiografie toracică, pentru a se depista din timp prezența cheagurilor de sânge la nivelul unuia dintre plămâni.

4. Dureri însoțite de transpirații abundente și lipsa aerului

Dacă te confrunți cu aceste simptome, mergi de urgența la spital. Poate fi vorba de un infarct miocardic, afecțiune cardiovasculară ce își face simțită prezența printr-o sumă de simptome caracteristice: transpirație abundentă, vărsături, lipsa aerului și chiar pierderea cunoștinței.

În cazul în care ești în evidența medicului tău specialist cu un trecut cardiovascular, sună de îndată la 112, prezintă cu exactitate dispecerului modul în care au decurs lucrurile până la acel apel și solicită urgent ajutor de specialitate. Este important să rămâi calm și să acționezi imediat în acele momente.

5. Dureri puternice ce iradiază în spate

Disecția de aortă poate fi cauză acestui tip de durere cardiacă, afecțiune ce implică o serie de complicații majore la nivelul organismului tău. Disecția de aortă presupune ruperea unui vas al inimii, responsabil pentru tranzitul sângelui dinspre cord către periferie. Această afecțiune poate fi descrisă de dureri acute în zona pieptului, ce iradiază în spate, prezintă un risc ridicat de deces și este mult mai frecventă la pacienții cu hipertensiune arterială severă sau cu un AVC la activ.

În cazul în care te confrunți cu dureri acute în piept, iar celelalte simptome (așa cum ai văzut din rândurile de mai sus) pot indica apariția unei afecțuni cardiovasculare severe, consultă de urgență un medic specialist. Pentru urgențe de ordin financiar, ce implică anumite costuri legate de investigații preliminarii și tratament, poți oricând accesa un credit urgent aici: https://vivacredit.ro/credit-urgent

Poți obține până la 2000 de lei pentru acest tip de urgență medicală, 100% online, în cel mai scurt timp posibil. Este important să ai la îndemână o opțiune de finanțare rapidă, în cazul în care un astfel de eveniment nedorit se întâmplă, de aceea, un credit urgent îți oferă șansa unui flux rapid de bani, în doar 2 ore.

Sursa foto: pixabay.com

COMENTARII

9 Beneficii Pentru Sănătate a plantei Ashwagandha

acum 2 zile

Ashwagandha este folosită de 3000 de ani pentru a elibera stresul, pentru a creşte nivelul de energie şi pentru îmbunătăţirea concentrării.

Avantajele postului asupra stării generale de sănătate

acum 7 zile

Postul ajută atât pe plan spiritual, cât și fizic. Acesta poate ajuta organismul în moduri la care nu te-ai fi gândit. Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire, pe lângă apropierea de divinitate. Postul nu înseamnă doar abținerea de la mâncare și băutură, ci testarea voinței pentru o perioadă determinată de timp. În continuare, vom dezvolta avantajele acestei perioade asupra ta:

Cum să previi astenia de primăvară, afecțiunea care are efect asupra a jumătate din populație

acum 7 zile

Astenia sezonieră sau de primăvară apare mai des în cazul femeilor, afectează, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, jumătate din populație, și poate fi cauzată atât de imposibilitatea organismului de a se adapta noilor condiții de mediu, cât și de modificări hormonale sau o alimentație deficitară, lipsită de vitamine și minerale. De multe ori o poți confunda cu un episod depresiv, deși pe lângă simptomele comune acestuia, afecțiunea are și câteva specifice. Cele mai frecvente simptome sunt:

Aportul zilnic de vitamine si minerale: ce trebuie sa stii

acum 8 zile

Vitaminele si mineralele sunt substante nutritive care exercita roluri importante in organism. Acestea sunt necesare in cantitati mici, de ordinul microgramelor sau miligramelor.

Ce trebuie sa stii pentru o alaptare usoara?

acum 9 zile

Exista foarte multe lucruri la care o proaspata mamica trebuie sa se gandeasca, dar cel mai important aspect ramana alaptarea. Aceasta este importanta deoarece copilul trebuie hranit de cateva ori pe zi pentru ca laptele matern sa ii ofere nutrientii esentiali dezvoltarii sale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »