MIERCURI, 03 MAI 2017

Inima bate altfel decât de obicei? Este posibil să suferiţi de SINDROMUL INIMII DE VACANȚĂ

Cercetătorii au arătat că alcoolul, consumat în cantităţi mari, chiar şi ocazional, în vacanțe, are efecte grave. Mai exact, dacă ați consumat licori bahice în ultimele perioada vacanței, apoi vi se pare că inima bate altfel decât de obicei, e posibil să suferiţi de sindromul inimii de vacanţă.

Cercetătorii din Germania au fost curioşi să afle cum reacţionează inima unui petrecăreţ după ce acesta a consumat o cantitate mare de alcool într-o perioadă scurtă, în cadrul unui festival, de exemplu. La studiu au participat peste trei mii de persoane.

Acesta a fost primul studiu care a analizat ritmul cardiac al oamenilor, chiar în timp ce participanţii consumau alcool. Medicii au fost uimiţi să vadă că efectele consumului sunt aceleaşi chiar şi în cazul persoanelor sănătoase. Rezultatele i-au uimit!

  • Mai bine de o treime din cei analizaţi au prezentat o modificare a ritmului cardiac normal, la un moment dat în timpul festivalului. Adică mult peste media de 1-4 procente a persoanelor care suferă în mod obişnuit de această afecţiune, cunoscută în termeni medicali drept aritmie.
  • Pentru fiecare gram de alcool consumat per litru de sânge riscul de aritmie creşte cu 75 la sută.  
  • Specialiștii au subliniat că, deşi în cele mai multe cazuri, aritmiile sunt inofensive, ele pot afecta circulaţia sângelui, lucru dăunător organelor şi creierului.

Studiul nu a stabilit care este cantitatea de alcool care poate cauza aceste aritmii, pentru că ea varia de la o persoană analizată la alta. 

COMENTARII

Care sunt analizele pe care trebuie să ți le faci o dată pe an?

acum 12 zile

Analizele medicale anuale presupun și o pregătire prealabilă a pacientului. Este foarte important să știi care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie să le urmezi înainte de a merge să recoltezi probele necesare analizelor.

6 remedii naturiste impotriva foliculitei

acum 22 zile

Metodele de tratare a foliculitei includ utilizarea unor ingrediente de varf gasite in orice casa, supermarket sau farmacie naturista. Otetul de mere, aloe vera sau uleiul de cocos sunt doar cateva dintre cele mai eficiente ingrediente care au dovedit ca pot combate cu succes efectele foliculitei.

Coronarografia – ce trebuie sa stii despre aceasta procedura

acum 23 zile

Coronarografia este o investigatie minim-invaziva, prin care se depisteaza blocajele de la nivelul arterelor coronare (vasele de sange care alimenteaza inima). Aceste blocaje pot duce la infarct miocardic, de aceea trebuie descoperite si tratate cat mai repede posibil.

Cum stii ca ai nevoie de ochelari de vedere?

acum 35 zile

Este bine sa stii care sunt problemele de vedere (ca de exemplu, afla ce este astigmatismul), dar in primul rand simptomele care iti arata ca trebuie sa-ti faci o programare la medicul oftalmolog.

Cum te feresti de dezechilibrele hormonale?

acum 38 zile

Oboseala continua, schimbarile de dispozitie si lipsa libidoului sunt doar cateva dintre simptomele care anunta orice femeie ca este posibil sa se confrunte cu aceasta problema. Dezechilibrele hormonale afecteaza aparatul reproducator si ovulatia si pot avea efecte grave asupra fertilitatii.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »