MIERCURI, 19 FEBRUARIE 2020

Legătura dintre un zâmbet frumos și fericire

Un zâmbet strălucitor oferă încredere în propria persoană, în forțele și calitățile proprii și ajută oamenii să fie mai fericiți, spun psihologii. Iată un motiv în plus să ne îngrijim dantura.


Protezele dentare – soluția rapidă pentru recăpătarea zâmbetului

Protezele dentare reprezintă o soluție rapidă cu rolul de a ajuta la refacerea funcției masticatorii și la îmbunătățirea aspectului estetic al danturii. Cu ajutorul unei proteze dentare poti zâmbi cu încredere, poți consuma liniștit alimentele preferate, fie că sunt tari sau foarte reci, având posibilitatea de a vorbi clar și cât mai natural. Există mai multe tipuri de proteze dentare: fixe, mobile sau pe implanturi. Acestea sunt dedicate persoanelor ai căror dinți sunt afectați de boala parodontală, care și-au pierdut o parte dintre dinți sau chiar pe toți.
Există și alte modalități prin care putem obține un zâmbet frumos și care ne oferă încredere și siguranță: fațete dentare, purtarea unui aparat dentar, albirea, igienizarea zilnică și consultul periodic la medicul dentist.


Fațetele dentare

Fațetele dentare ne ajută să avem un zâmbet estetic, strălucitor și fără imperfecțiuni. Acestea sunt recomandate atunci când ne dorim corectarea problemelor estetice, precum dinți pătați, sparți, strâmbi, inegali sau atunci când ne confruntăm cu existența unor inegalități între aceștia.
Fațelele dentare sunt create fie în cabinetul stomatologic, fie într-un laborator de tehnică dentară, oferind pacientului dinți mai drepți și mai albi. Peliculele din ceramică durabile care sunt aplicate pe suprafață dinților, sunt la fel de rezistente ca smalțul dentar și au o durată de viață de 10-15 ani. Datorită fațetelor, dinții nu se mai pătează din cauza anumitor alimente sau băuturi precum cafea sau vinul roșu.


Aparatul dentar
Pentru a avea dinți sănătoși și drepți, putem apela la aparatul dentar. Tratamentul poate dura între 12 și 18 luni, însă există și cazuri în care purtarea aparatului dentar se poate prelungi din cauza complexității cazului sau a nerespectării indicațiilor primite de la medicul stomatolog.
Pe toată perioada de purtare a aparatului dentar, medicul stomatolog analizează constant modificările dinților. Pe parcursul tratamentului ortodontic, consultațiile sunt recomandate periodic. În funcție de tipul aparatului ales, cel mai adesea, consultațiile periodice se realizează în fiecare lună. De asemenea, în cadrul fiecărui consult periodic, medicul poate recomanda și igienizarea profesională, cu scopul curățării în profunzime a cavității bucale.


Albirea dinților
În decursul anilor, din cauza anumitor băuturi și alimente pe care le consumăm, dantura capătă o culoare galbenă. Pentru îndepărtarea culorii neplacute de pe dinți, este necesar să acordăm o atenție sporită igienizării cavității orale.
Folosirea unei paste de dinți potrivite, a apei de gură și a aței dentare sunt primii pași pentru a evita apariția diferitelor probleme. Igienizarea trebuie realizată de cel puțin 2 ori pe zi, de preferat după fiecare masă pentru a înlătura resturile alimentare dintre dinți sau din spațiile interdentare. De asemenea, este necesară și o vizită la medicul stomatolog pentru un tratament de albire. După acest tip de procedură, putem obține dinți mai albi cu până la 6 nuanțe.


Consultul o dată la 6 luni

Medicii stomatologi recomandă consultul periodic, o dată la 6 luni, pentru a putea depista din timp afecțiunile și pentru a le putea trata în stadiu incipient, fiind astfel mult mai ușor de vindecat, dar și pentru a reduce riscul apariției complicațiilor.


Conform unui studiu recent, cei care au un zâmbet frumos sunt mai fericiți și au mai multă grijă de sănătatea lor. Atât starea lor de spirit, cât și sistemul imunitar se îmbunătățesc atunci când au un zâmbet frumos și strălucitor.


Încrederea în propria persoană poate fi dezvoltată de-a lungul vieții, acest lucru constând în conștientizarea problemelor personale, identificarea emoțiilor negative și transformarea lor în emoții pozitive. Fericirea este menținută prin acceptarea propriei persoane, prin interacțiunile sociale și poate preveni diverse boli fiziologice,de exemplu: stresul, tensiunea sau suferința. De asemenea, aceasta îmbunătățește starea emoțională, oferindu-ne o perspectivă pozitivă asupra vieții.


Atunci când suntem fericiți, emanăm empatie și căldură, iar dacă zâmbim constant, inevitabil oferim celor din jurul nostru o stare de bine. Zâmbetul facilitează adaptarea, crește stima de sine, focusarea pe emoțiile pozitive și menținerea unor conexiuni sociale pozitive. Pentru a evita tratamentele stomatologice și pentru a avea un zâmbet strălucitor, cu toții avem nevoie să acordăm o atenție sporită asupra igienizării constante a danturii.

Foto: Pexels

COMENTARII

5 fructe de vară potrivite pentru dietă

acum 1 zile

Fructele de sezon sunt pline de vitamine și minerale, oferind beneficii organismului. Cu toate acestea, știm despre fructe că au un conținut mare de fructoză. Asta înseamnă mai mult zahăr în organism. Cu toate acestea, zahărul din fructele servite proaspete este...

5 legume care te ajută să slăbești

acum 3 zile

Cu toții știm cum e să lupți cu kilogramele în plus și să simți că nu reușești niciodată să câștigi, desi tot ce-ți dorești să fi pe minus (la cântar). Lupta cea mai grea e cu poftele. Chiar dacă determinarea există, uneori îți e greu să reziști...

5 alimente bogate în magneziu de care organismul tău are nevoie

acum 4 zile

Magneziul este unul dintre mineralele esențiale pentru o bună funcționare a organismului. El joacă un rol important în 300 de reacții enzimatice din corp. Un mod eficient de a preveni deficitul de minerale este prin consumul regulat de alimente bogate în magneziu, precum avocado...

3 afecțiuni de sezon. Cum să ai grijă de sănătatea ta

acum 5 zile

După două luni de stat acasă, starea de relaxare ne-a pus în fața multor provocări și libertăți după care am tânjit în perioada de izolare. Schimbarea bruscă, animată de dorința de a face totul și de a recupera timpul pierdut, și interacțiunile cu prietenii pot...

5 beneficii ale uleiului de cocos

acum 5 zile

Uleiul de cocos este nutritiv, aducând numeroase beneficiI organismului. Acesta are multe întrebuințări, de la produsele dermatocosmetice la utilizarea acestuia în alimentație. Cele mai importante beneficii ale sale te vor convinge să îl folosești mai des. 5...

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »