MARTI, 10 FEBRUARIE 2015

Mitul despre grăsimi, spulberat! De ce este bine să consumi alimente grase

Teoriile despre grăsimi şi bolile cardiovasculare sau alte boli asociate obezităţii şi colesterolului crescut sunt pe toate drumurile. Dacă până acum ai trăit cu impresia că trebuie să mănânci cât mai degresat, ca să fii sănătoasă, ei bine, specialiştii sunt de altă părere.

Potrivit unui studiu publicat recent în British Medical Journal, nu există nicio legătură între bolile cardiovasculare şi consumul de alimente cu grăsimi bune.

De asemenea, deşi lumea are impresia că dacă mănânci o dietă bogată în grăsimi, te îngraşi, lucrurile nu stau deloc aşa. Dacă mănânci alimente grase, s-ar putea să mănânci mai puţin şi corpul consumă mai multă energie pentru a digera grăsimi, decât pentru a digera carbohidraţi.

Astfel, o dietă bogată în grăsimi şi săracă în carbohidraţi ar putea fi mult mai eficientă.

O dietă cu multe grăsimi şi puţini hidraţi de carbon are şi alte beneficii: creşterea colesterolului bun, scăderea trigliceridelor, scăderea glicemiei şi implicit, al nivelului de insulină, pierderea grăsimii abdominale şi scăderea colesterolului rău sau relocarea grăsimii în corp.
 

COMENTARII

Legătura dintre un zâmbet frumos și fericire

acum 18 ore

Formarea relațiilor interpersonale este o trăsătură a naturii umane, o nevoie primară, iar zâmbetul este primul detaliu pe care îl observăm în interacțiunea cu persoanele din jurul nostru. Aspectul curat și alb al dinților îți poate oferi mai multă încredere în tine, de aceea este foarte important să acorzi o atenție ridicată asupra întregii tale danturi.

Cum te protejezi de aerul poluat

acum 3 zile

Potrivit unui raport realizat de Global Alliance on Health and Pollution, România ocupă locul 45 în lume la numărul de morți provocate de poluare și locul 8 în Europa. Peste 20.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării provocate în principal de mașini și de construcții. Iată ce măsuri ar trebui să iei pentru a respira un aer mai curat.

Cum să combaţi lipsa de energie specifică sezonului

acum 15 zile

Este foarte important să respecţi orele de somn, să te odihneşti şi să îți păstrezi calmul în fața evenimentelor negative minore. Trebuie să ştii că temperaturile scăzute sunt un factor de epuizare pentru organism, motiv pentru care acesta devine mai vulnerabil în faţa bolilor.

Parodontoza – care sunt simptomele și cum să tratezi boala?

acum 20 zile

Parodontoza apare în urma ignorării semnelor gingivitei, problemă care poate fi identificată foarte ușor, grație modificărilor care pot fi observate.

Tonifiaza-ti coapsele pe banda de alergat cu acest antrenament simplu de 20 de minute!

acum 30 zile

O banda de alergat pe care sa exersezi in confortul casei tale este o optiune tot mai buna, mai ales din prisma beneficiilor pe care le ofera antrenamentele cardio.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »