JOI, 30 IANUARIE 2020

Parodontoza – care sunt simptomele și cum să tratezi boala?

Parodontoza afectează țesutul de susținere al dinților, fiind o boală care se manifestă în timp și în lipsa unui tratament. Pierderea dinților are implicații majore, atât la nivel psihic cât și fizic, afectând statusul general al sănătății.

Care este principala cauză a parodontozei și cum poate fi identificată

Motivul principal pentru care apar afecțiunile gingivale este tartrul dentar (piatra dentară). În lipsa unei igiene orale riguroase, resturile alimentare tind să se acumuleze pe suprafața dinților. Odată format, tartrul irită gingia și duce la retracția ei, dinții devenind din ce în ce mai mobili.

Parodontoza apare în urma ignorării semnelor gingivitei, problemă care poate fi identificată foarte ușor, grație modificărilor care pot fi observate. Inflamația gingivală (gingivita) poate fi recunoscută datorită:

  • Sângerărilor gingivale care apar în timpul periajului sau spontan
  • Durerilor gingivale resimțite la periaj
  • Gingia se schimbă la culoare, din roz pal devine roșie-violacee
  • Gingia se mareste de volum

Life Dental Spa tratează parodontoza

Până nu demult, parodontoza era tratată chirurgical invaziv, pacientul fiind supus la multiple intervenții dureroase, costisitoare și greu de suportat.
Life Dental Spa, prima clinică din România care realizează cu succes protocolul holistic de tratament al parodontozei, este locul perfect unde aceasta boala și manifestările ei pot fi date uitării. Dat fiind faptul ca aproximativ 80% din parodontoze pot beneficia de tratamentul non-chirurgical cu laser dentar, acest serviciu este unul dintre cele mai accesate in clinica.

Grație tehnologiei de ultimă generație a laserului stomatologic, specialiștii Life Dental Spa reușesc să ofere un tratament al parodontozei ce are efecte vizibile încă din primele ședințe si este considerat in acest moment ca fiind cel mai performant de pe piata.
In cazurile ce necesita totusi interventii chirurgicale, acestea sunt de asemenea asistate laser, pentru o abordare mai eficienta si in acelasi timp mai blanda pentru pacient.

Printre avantajele folosirii laserului in tratamentul parodontozei se numara si:

  • Efectul bactericid elimina cauza principala a bolii parodontale: placa bacteriana;
  • Efectul antiinflamator elimina inflamatia si scade edemul;
  • Efectul biostimulator asigura regenerarea rapida locala.

FĂRĂ DURERE, fără ace, fără freze, totul într-un mediu confortabil și plăcut pentru pacienți.

Stomatologia holistică pe care o practicăm în cadrul clinicii noastre are drept scop nu doar tratarea afecțiunilor orale ale pacienților, inclusiv parodontoza. Noi urmărim ca pacientul să aibă parte de recomandări, de sfaturi, practic, despre cum să prevină reapariția bolii. Un stil de viață echilibrat, principii alimentare corecte și respectarea igienei scad riscul de recidivă pentru pacienții care au avut de suferit de pe urma parodontozei în trecut”, afirmă dr. Cristina Obreja, medicul fondator și coodonatorul întregii echipe Life Dental Spa.

Ce aduce în plus Life Dental Spa când vine vorba de tratamente stomatologice?

Indiferent că este vorba de tratarmentul parodontozei, de tratarea cariilor cu laserul sau de alte proceduri medicale, Life Dental Spa are mare grijă ca pacienții să se simtă confortabil și să aibă parte de un ambient plăcut și relaxant atunci când vine vorba de ședințele de tratament.

Laserul stomatologic, materialele biocompatibile și comunicarea medic-pacient sunt doar câteva dintre motivele pentru care pacienții aleg să revină periodic la controlul de 6 luni în clinica Life Dental Spa, pentru a preveni recidivele și pentru a menține igiena orală la cel mai înalt nivel.
Life Dental Spa și viziunea holistică a stomatologiei au readus încrederea în rândul pacienților că mai există și tratamente stomatologice fără durere, motiv pentru care din ce în ce mai multe persoane aleg tratamentele Life Dental Spa. Pentru a putea ajuta cât mai mulți pacienți, Life Dental Spa se extinde și o nouă clinică își va deschide porțile începând cu luna februarie, aceasta fiind situată în zona Piața Victoriei, pe strada Frumoasă.

Mai mult! Conducerea Life Dental Spa realizează francize și este dornică de colaborare cu parteneri care împărtășesc viziunea holistică și sunt dornici de a oferi tratamente moderne și la cel mai înalt nivel.

COMENTARII

5 fructe de vară potrivite pentru dietă

acum 1 zile

Fructele de sezon sunt pline de vitamine și minerale, oferind beneficii organismului. Cu toate acestea, știm despre fructe că au un conținut mare de fructoză. Asta înseamnă mai mult zahăr în organism. Cu toate acestea, zahărul din fructele servite proaspete este...

5 legume care te ajută să slăbești

acum 3 zile

Cu toții știm cum e să lupți cu kilogramele în plus și să simți că nu reușești niciodată să câștigi, desi tot ce-ți dorești să fi pe minus (la cântar). Lupta cea mai grea e cu poftele. Chiar dacă determinarea există, uneori îți e greu să reziști...

5 alimente bogate în magneziu de care organismul tău are nevoie

acum 3 zile

Magneziul este unul dintre mineralele esențiale pentru o bună funcționare a organismului. El joacă un rol important în 300 de reacții enzimatice din corp. Un mod eficient de a preveni deficitul de minerale este prin consumul regulat de alimente bogate în magneziu, precum avocado...

3 afecțiuni de sezon. Cum să ai grijă de sănătatea ta

acum 5 zile

După două luni de stat acasă, starea de relaxare ne-a pus în fața multor provocări și libertăți după care am tânjit în perioada de izolare. Schimbarea bruscă, animată de dorința de a face totul și de a recupera timpul pierdut, și interacțiunile cu prietenii pot...

5 beneficii ale uleiului de cocos

acum 5 zile

Uleiul de cocos este nutritiv, aducând numeroase beneficiI organismului. Acesta are multe întrebuințări, de la produsele dermatocosmetice la utilizarea acestuia în alimentație. Cele mai importante beneficii ale sale te vor convinge să îl folosești mai des. 5...

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »