VINERI, 20 OCTOMBRIE 2017

5 idei pentru o baie practică și frumoasă

 Camera de baie este una dintre încăperile principale ale casei tale. Fie că trebuie să te pregătești pentru o zi de lucru sau că vrei să te relaxezi cu un duș fierbinte, îi treci zilnic pragul de cel puțin câteva ori. Însă baia primește rareori atenția cuvenită și, de cele mai multe ori, decorul este limitat la funcționalitate.

Baia este într-adevăr un spațiu care trebuie să fie amenajat cât mai practic. Este un loc de desfășurare a multor activități zilnice legate de igiena personală, printre care spălatul dinților sau a mâinilor, spălatul rufelor sau dușul. Totodată este un spațiu intim, folosit de fiecare în funcție de nevoile și obiceiurile proprii. Dar funcționalitatea se poate îmbina cu succes cu idei pline de imaginație, elegante sau moderne, care vor transforma baia în ceva mai mult decât o încăpere banală.

Calitatea și designul obiectelor din baie

Utilitatea este un aspect foarte important în camera de baie. Iar pentru ca obiectele pe care le folosești zilnic să fie cât mai utile, este important să fie de calitate. În plus, dacă nu ignori designul, vei avea toate elementele necesare unei băi practice și frumoase. Un bun exemplu în acest sens ar putea fi bateriile de baie, care, alese în mod inteligent, pot transforma experiența utilizării într-una foarte plăcută. Pe lângă un control facil al temperaturii și presiunii apei, un design atractiv va completa frumos decorul, atrăgând priviri admirative. Poți alege un model retro sau minimalist, în funcție de modul în care este amenajată baia.
Același principiu poate fi aplicat și în cazul lavoarului, cabinei de duș, a căzii, chiuvetei sau a vasului de toaletă.

Creează un spațiu de relaxare

Baia este frecvent folosită ca spațiu de relaxare. Un astfel de ritual cuprinde fie o baie fierbinte, fie un duș prelungit. Iar pentru a te bucura cât mai mult de aceste momente, poți face câteva alegeri inteligente. Un duș sau o cadă cu funcție de masaj te vor ajuta să te destinzi după o zi grea la serviciu.
Amplasează un mic dulăpior în apropierea căzii de baie în care să așezi produse dedicate relaxării precum spuma sau sarea de baie, petale de trandafiri etc. Acesta poate cuprinde și câteva dintre volumele tale preferate.
Dacă spațiul îți permite, poți avea propria saună. Aceasta se poate fabrica în diferite forme și mărimi, de obicei din panouri de lemn și se poate comanda împreună cu toate accesoriile necesare.

Utilitatea culorilor

Fiecare culoare are o semnificație și îi sunt atribuite anumite caracteristici. Culorile pot conferi personalitate băii tale, te pot relaxa sau umple de energie. În plus, folosite în mod inteligent, pot fi foarte utile. De exemplu, folosește culori deschise pentru decorarea sau amenajarea băilor mici. O încăpere de dimensiuni reduse va părea mai mare zugrăvită în alb, sau într-o altă culoare foarte deschisă.
Dacă vrei să atragi atenția spre o anumită zonă, optează pentru culori puternice. De asemenea, acestea pot masca mici defecte.
Accentele colorate înveselesc orice spațiu.

Importanța luminii

Lumina este unul dintre cele mai importante aspecte din camera de baie. Este nevoie de lumină puternică pentru machiaj, bărbierit sau aranjarea părului, mai exact în zona oglinzii. În acest caz, pe lângă lumina centrală, spoturile luminoase pot fi foarte utile. Acestea pot fi încastrate în mobilier, sau în tavan, în funcție de decor. O alternativă frecvent întâlnită sunt lămpile de dimensiuni mici, tip reflector, îndreptate spre oglindă. Dacă vrei să creezi un ambient deosebit, alege o lampă mare, cu lumină albă, așezată într-un colț al încăperii.
În ceea ce privește lumina centrală din baie, cele mai comune sunt aplicele de tavan sau perete.
Pentru un decor spectaculos poți alege un candelabru de cristal, sau de lemn, elegant sau clasic.

Detalii de efect

Nu subestima importanța detaliilor, atât în ceea ce privește funcționalitatea, cât și decorul. Pentru un spațiu cât mai util, amplasează câteva agățători de perete în locuri strategice. Acestea pot fi deosebit de utile pentru agățarea prosopului sau a halatului de baie.
Câteva coșulețe împletite pot fi ideale pentru păstrarea produselor cosmetice, sau a prosoapelor nefolosite.
În același mod, o etajeră poziționată deasupra căzii de baie îți va oferi mai mult spațiu pentru așezarea lucrurilor necesare.
În ceea ce privește decorul, poți crea un efect deosebit cu ajutorul unor plante.
Detaliile din lemn, precum câteva lambriuri, cada sau chiuveta, vor transforma spațiul într-unul elegant.
Un model mai particular al faianței, sau un tablou, vor atrage în mod plăcut privirea.
Camera de baie, la fel ca orice altă încăpere a casei tale, poate fi un spațiu atât practic, cât și deosebit de frumos. Nu exclude nici unul din aceste aspecte, deoarece ambele sunt importante pentru o baie din care nu vei mai vrea să pleci.

Sursa foto: Shutterstock

COMENTARII

5 trucuri pentru a face curat în bucătărie în 15 minute sau mai puțin

acum 6 zile

 Dintre toate încăperile din locuință, bucătăria este cea care are nevoie de cea mai mare atenție când vine vorba de curățenie. Este una dintre încăperile pe care le utilizăm zilnic, fie că o folosim drept cameră de zi sau pentru a găti. Dacă punem la...

Mutarea in casa noua - Sfaturi utile de care sa tii cont

acum 17 zile

Gasirea unei firme de transport, asezarea cutiilor cu haine si diverse obiecte, despachetatul, curatenia in noua locuinta sunt cateva dintre prioritati. Pe aceasta lista trebuie sa adaugi si aspectele legate de confort si siguranta ta, a familiei si a bunurilor personale, in noua locuinta.

De ce sunt anvelopele de iarnă mai bune decât toate celelalte cauciucuri?

acum 20 zile

Dacă nu ți-ai pregătit mașina de iarnă, ar fi bine să o faci cât mai curând, cu un set de cauciucuri de iarnă, lopată și lanțuri, în cazul în care ai programat o ieșire la munte.

Cele mai frumoase cadouri pentru mama - 3 idei de excepţie

acum 27 zile

Nu e nevoie sa aştepţi ziua ei de naştere, Crăciunul sau altă ocazie specială pentru a-i face un cadou - o mamă merită să fie surprinsă plăcut în orice zi. Mai jos, vei regăsi trei idei de cadouri care o vor bucura şi îi vor aminti de dragostea pe care i-o porţi.

Interviul de angajare: Top 3 detalii mai importante decât CV-ul

acum 33 zile

Știm deja că șansele de a obține o întâlnire cu angajatorii cresc dacă punem la punct un CV foarte interesant și bine realizat. Ceea ce mulți dintre noi nu luăm, însă, în calcul sunt celelalte aspecte care contează în cadrul unui interviu de angajare.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »