LUNI, 11 FEBRUARIE 2019

5 trucuri pentru a face curat în bucătărie în 15 minute sau mai puțin

 Dintre toate încăperile din locuință, bucătăria este cea care are nevoie de cea mai mare atenție când vine vorba de curățenie. Este una dintre încăperile pe care le utilizăm zilnic, fie că o folosim drept cameră de zi sau pentru a găti. Dacă punem la socoteală și mizeria care se acumulează de fiecare dată când preparăm o masă, este lesne de înțeles de ce bucătăria este cel mai dificil de curățat.

Dacă știi încă câteva trucuri utile și simplu de pus în aplicare, nu vei mai fi nevoită să petreci ore în șir încercând să îți faci bucătăria să strălucească de curățenie. Iată cum, în doar 15 minute, poți face ordine:

Scapă de grija spălatului de vase

Spălarea vaselor este una dintre activitățile care îți răpesc cel mai mult timp și pare să nu se termine niciodată. Mai ales dacă ai o familie numeroasă, pare că întotdeauna apar căni, farfurii și tacâmuri murdare, chiar dacă abia ai terminat de spălat. Iar dacă ne gândim și la ocaziile speciale în care gătești mai mult ca de obicei, cum sunt Paștele, Crăciunul sau zilele de naștere, îți dai seama cât de mult timp și efort ai putea economisi dacă ai scăpa de această grijă. Dacă ți s-a întâmplat adeseori să fii în această situație, atunci ajutorul și confortul unei masini de spalat vase ar putea fi exact de ce ai nevoie. Tot ce ai de făcut este să pui vasele murdare înăuntru, să setezi programul potrivit și să te bucuri astfel de mai mult timp pentru tine.

Folosește folie de aluminiu pe aragaz

Dacă ți-e groază numai la gândul că trebuie să cureți aragazul, atunci o soluție utilă este să îl acoperi cu folie de aluminiu de fiecare dată când gătești feluri de mâncare mai complexe. Toată grăsimea și reziduurile se vor depune pe folie, iar tu nu va trebui să mai petreci minute bune încercând să îndepărtezi mizeria de pe aragaz. În plus, acest truc se poate dovedi de mare ajutor și când ai musafiri pe neașteptate și nu vrei ca bucătăria ta să facă o impresie proastă. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că suprafața aragazului se va păstra ca nouă mai mult timp, fără urme lăsate de buretele cu care ai încercat să scoți grăsimea întărită de pe el.

Acoperă blatul de bucătărie cu o folie

Înainte de a te apuca de gătit, acoperă blatul de bucătărie cu o folie de plastic. Astfel, la final nu va trebui decât să îndepărtezi folia, iar blatul va fi la fel de curat ca înainte. Toate cojile, stropii de apă, urmele de grăsime sau resturile de mâncare pe care trebuie să petreci timp curățându-le de fiecare dată când gătești vor fi aruncate odată cu folia. În plus, astfel poți prelungi durata de viață a blatului de bucătărie, care se va uza mult mai greu.

Curăță rapid cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este foarte greu de curățat, mai ales că nu ai foarte mult spațiu de manevră și îți este dificil să ajungi în zonele greu accesibile din spate. În plus, grăsimea întărită de aici pare imposibil de îndepărtat, oricât ai lăsa produsele de curățenie să acționeze. Un truc foarte simplu și eficient este să faci acasă un amestec din oțet, gel de spălat vasele și bicarbonat de sodiu. Pune apoi bolul la încălzit în aparat, timp de câteva minute. Aburii emanați de această compoziție sunt extrem de eficienți pentru a desprinde grăsimea și resturile întărite depuse pe pereții interiori ai cuptorului cu microunde.

Fă curat zilnic

Singura soluție prin care poți face curat rapid în bucătărie este să nu lași să treacă nicio zi fără să te asiguri că totul este aranjat la locul lui și că bucătăria ta este în ordine. Este suficient să îți rupi zilnic 10-15 minute pentru a deretica puțin și vei vedea cum bucătăria ta rămâne curată mai mult timp.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Arturs Budkevics

COMENTARII

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 3 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Vrei o baie minimalista? Iata 5 repere esentiale pentru decorul minimalist

acum 3 zile

Afla, din randurile de mai jos, cele mai utile idei de amenajare pentru baie, si care sunt elementele esentiale dintr-un astfel de decor.

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

acum 16 zile

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

acum 23 zile

Desi ruperea turtei și tăierea moțului nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 36 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »