MIERCURI, 24 APRILIE 2019

7 obiecte esențiale într-un hol primitor și armonios

 Foto: Vivre

Pentru mulți oameni, holul nu reprezintă o prioritate când vine vorba despre amenajarea casei. Nu-i de mirare că se întâmplă acest lucru. Cei mai mulți dintre noi îl considerăm un simplu spațiu de trecere sau pentru depozitare. Rareori acordăm prea multă atenție aspectului general al holului, cu toate că aceasta este prima încăpere cu care luăm contact când intrăm în orice casă și care contribuie fără îndoială la prima impresie despre o locuință.

Holul trebuie să arate bine și să fie funcțional. Dar cum obții aceste două lucruri fără să faci concesii? Iată ce obiecte sunt esențiale pentru amenajarea eficientă a holului:

Decorul

Departe de a fi doar un coridor funcțional, holul este spațiul care stabilește stilul căminului. Decorul acestuia trebuie să fie aliniat cu designul celorlalte camere, iar pentru o atmosferă unitară pardoseala ar trebui să fie aceeași cu cea din camerele către care se deschide.

Mobilierul trebuie să fie proporțional cu suprafața holului, iar piesele dedicate depozitării să îndeplinească, pe cât posibil, și un rol decorativ. Încearcă să folosești cât mai mult spațiul pe verticală, dar ai grijă să nu incomodezi culoarul de trafic în cazul holurilor lungi și înguste.

Covorul de la intrare

Orice hol primitor trebuie să includă un covor care să protejeze pardoseala și să împiedice răspândirea murdăriei din exterior în restul casei. Pentru că un covor de hol trebuie să fie cât mai ușor de curățat, alege unul cu fir scurt, dintr-un material care se întreține fără prea mare greutate.

Ține cont și de forma încăperii când alegi covorul: într-un spațiu lung și îngust se potrivește un covor dreptunghiular, iar într-o cameră pătrată poți opta atât pentru un covor cu formă similară, cât și pentru unul rotund.

Cuierul pentru haine

Cuierul este un element esențial în orice hol, indiferent de mărime. Există o mulțime de modele de cuiere, însă regula de bază este următoarea: dacă ai la dispoziție o suprafață generoasă, poți alege unul cu dulap integrat, altfel, trebuie să te orientezi către niște cuiere rezistente, cât mai simple, cu multe cârlige.

Rafturile pentru încălțăminte

Într-un spațiu mic așa cum este holul, încălțămintea neorganizată eficient și lăsată la vedere aglomerează spațiul și îl face inestetic. Folosește pantofare clasice sau rafturi deschise pentru a ordona încălțămintea.

O altă opțiune este să economisești spațiu alegând un pantofar din fier cromat, cu suporturi verticale, care se fixează pe ușă sau pe perete.

Dulapul pentru accesorii

În spațiul în care îți organizezi încălțămintea și hainele de care ai nevoie când ieși din casă ar trebui să existe și obiectele necesare întreținerii acestora. Fie că vorbim de crema pentru ghete, de spray-ul antiumezeala, de încălțător, de peria pentru pantofi sau de rola adezivă cu care îți cureți pardesiul, toate aceste accesorii sunt de nelipsit și ar trebui depozitate într-un loc special dedicat.

Corpurile de iluminat

Iluminarea pe hol este la fel de importantă ca în orice altă cameră. În această încăpere ar trebui să folosești corpuri de iluminat care să corespundă tematicii decorului întregii case, iar intensitatea luminii să fie medie spre intensă.

În general, holurile nu au parte de lumină naturală, așa că este important că lumina să fie caldă, plăcută și abundență. Nu te baza doar pe sursa de iluminat principală, din tavan, ci asigură-te că toate zonele funcționale sunt bine luminate de spoturi sau aplice de perete.

Oglindă

Pe lângă caracterul util, oglinda are și un rol estetic important. În plus, amplifică vizual spațiul și reflectă lumina. Oglinzile mari sunt excelente pentru holuri, dar poți alege și seturi de oglinzi decorative mici, pentru a adăuga o notă de originalitate încăperii.

Chiar dacă amenajarea holului presupune deseori diverse restricții legate de dimensiunea spațiului, în final, această cameră trebuie să ofere oaspeților și membrilor familiei o zonă funcțională, care să acopere nevoile de depozitare, și să fie totodată atractivă și primitoare. Inspiră-te din sugestiile de mai sus, iar rezultatul va surprinde plăcut pe toată lumea.

COMENTARII

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 19 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 27 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 111 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 118 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Esti in cautare de cadouri pentru copii? Iata cateva idei cool

acum 129 zile

Dacă se apropie ziua copilului tău și simți că ai rămas în pană de idei cu privire la cadourile pe care i le poți dărui, îți propunem mai jos o serie de idei care sper să îți vină în ajutor.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »