MIERCURI, 24 APRILIE 2019

7 obiecte esențiale într-un hol primitor și armonios

 Foto: Vivre

Pentru mulți oameni, holul nu reprezintă o prioritate când vine vorba despre amenajarea casei. Nu-i de mirare că se întâmplă acest lucru. Cei mai mulți dintre noi îl considerăm un simplu spațiu de trecere sau pentru depozitare. Rareori acordăm prea multă atenție aspectului general al holului, cu toate că aceasta este prima încăpere cu care luăm contact când intrăm în orice casă și care contribuie fără îndoială la prima impresie despre o locuință.

Holul trebuie să arate bine și să fie funcțional. Dar cum obții aceste două lucruri fără să faci concesii? Iată ce obiecte sunt esențiale pentru amenajarea eficientă a holului:

Decorul

Departe de a fi doar un coridor funcțional, holul este spațiul care stabilește stilul căminului. Decorul acestuia trebuie să fie aliniat cu designul celorlalte camere, iar pentru o atmosferă unitară pardoseala ar trebui să fie aceeași cu cea din camerele către care se deschide.

Mobilierul trebuie să fie proporțional cu suprafața holului, iar piesele dedicate depozitării să îndeplinească, pe cât posibil, și un rol decorativ. Încearcă să folosești cât mai mult spațiul pe verticală, dar ai grijă să nu incomodezi culoarul de trafic în cazul holurilor lungi și înguste.

Covorul de la intrare

Orice hol primitor trebuie să includă un covor care să protejeze pardoseala și să împiedice răspândirea murdăriei din exterior în restul casei. Pentru că un covor de hol trebuie să fie cât mai ușor de curățat, alege unul cu fir scurt, dintr-un material care se întreține fără prea mare greutate.

Ține cont și de forma încăperii când alegi covorul: într-un spațiu lung și îngust se potrivește un covor dreptunghiular, iar într-o cameră pătrată poți opta atât pentru un covor cu formă similară, cât și pentru unul rotund.

Cuierul pentru haine

Cuierul este un element esențial în orice hol, indiferent de mărime. Există o mulțime de modele de cuiere, însă regula de bază este următoarea: dacă ai la dispoziție o suprafață generoasă, poți alege unul cu dulap integrat, altfel, trebuie să te orientezi către niște cuiere rezistente, cât mai simple, cu multe cârlige.

Rafturile pentru încălțăminte

Într-un spațiu mic așa cum este holul, încălțămintea neorganizată eficient și lăsată la vedere aglomerează spațiul și îl face inestetic. Folosește pantofare clasice sau rafturi deschise pentru a ordona încălțămintea.

O altă opțiune este să economisești spațiu alegând un pantofar din fier cromat, cu suporturi verticale, care se fixează pe ușă sau pe perete.

Dulapul pentru accesorii

În spațiul în care îți organizezi încălțămintea și hainele de care ai nevoie când ieși din casă ar trebui să existe și obiectele necesare întreținerii acestora. Fie că vorbim de crema pentru ghete, de spray-ul antiumezeala, de încălțător, de peria pentru pantofi sau de rola adezivă cu care îți cureți pardesiul, toate aceste accesorii sunt de nelipsit și ar trebui depozitate într-un loc special dedicat.

Corpurile de iluminat

Iluminarea pe hol este la fel de importantă ca în orice altă cameră. În această încăpere ar trebui să folosești corpuri de iluminat care să corespundă tematicii decorului întregii case, iar intensitatea luminii să fie medie spre intensă.

În general, holurile nu au parte de lumină naturală, așa că este important că lumina să fie caldă, plăcută și abundență. Nu te baza doar pe sursa de iluminat principală, din tavan, ci asigură-te că toate zonele funcționale sunt bine luminate de spoturi sau aplice de perete.

Oglindă

Pe lângă caracterul util, oglinda are și un rol estetic important. În plus, amplifică vizual spațiul și reflectă lumina. Oglinzile mari sunt excelente pentru holuri, dar poți alege și seturi de oglinzi decorative mici, pentru a adăuga o notă de originalitate încăperii.

Chiar dacă amenajarea holului presupune deseori diverse restricții legate de dimensiunea spațiului, în final, această cameră trebuie să ofere oaspeților și membrilor familiei o zonă funcțională, care să acopere nevoile de depozitare, și să fie totodată atractivă și primitoare. Inspiră-te din sugestiile de mai sus, iar rezultatul va surprinde plăcut pe toată lumea.

COMENTARII

Cum alegi o plafoniera si unde o poti monta

acum 10 ore

Alegerea corpurilor potrivite din fiecare incapere in parte nu este insa foarte simpla pentru ca acestea trebuie sa indeplineasca atat un rol functional cat si unul estetic.

Reguli simple, care te ajuta sa fii mai organizat

acum 10 ore

Organizarea corecta a mediului de lucru poate fi destul de complicata, dar necesara, mai ales atunci cand vezi in jurul tau gramezi de obiecte inutile, care nu fac decat sa te incurce.

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 6 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Vrei o baie minimalista? Iata 5 repere esentiale pentru decorul minimalist

acum 7 zile

Afla, din randurile de mai jos, cele mai utile idei de amenajare pentru baie, si care sunt elementele esentiale dintr-un astfel de decor.

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

acum 20 zile

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »