JOI, 14 NOIEMBRIE 2019

Accesorii care nu trebuie să lipsească din ghiozdanul unui elev de liceu

 Ghiozdanul unui elev reflectă foarte bine perioada de dezvoltare prin care trece acesta. Forma, dimensiunea culorile și conținutul diferă de la an la an, datorită programei școlare ori a preferințelor elevului.

În clasele primare, ghiozdanul poate avea dimensiuni uriașe, din cauza volumului mare de manuale școlare, caiete de clasă, caiete de teme și o serie de rechizite utile în anii de început. Pe măsură ce crește, elevul renunță la multe dintre obiectele aparent indispensabile, astfel că la liceu conținutul ghiozdanului se reduce considerabil.

Care sunt accesoriile nelipsite din ghiozdanul unui elev de liceu? Iată câteva exemple!

1. Instrumentele de scris

Chiar dacă numărul lor nu este la fel de mare ca în clasele mici, liceenii au mereu în ghizodan cel puțin un pix de culoare albastră, unul de altă culoare, roșu sau verde și un creion. Mai sunt cazuri în care stiloul ia locului pixului și vine însoțit de o serie de rezerve menite să-i fie de mare folos la lucrări, teze ori la notițele zilnice.

Cei cu memorie vizuală foarte bună, pentru o învățare ușoară optează și pentru markere evidențiatoare cu care subliniază ideile principale care trebuie reținute.

2. Caietele

De regulă, pentru fiecare materie elevii au câte un caiet. Acesta poate fi mixt, de teme și predare sau poate avea doar una dintre funcții. Folosesc caiete dictando și caiete de matematică, groase de peste 60 de file, astfel încât să le ajungă pentru un semestru, sau după caz, un an școlar.

În funcție de profil, mai pot avea caiete de muzică, caiete de geografie, biologie sau blocuri de desen.

3. Agenda

Viața de liceean este încărcată cu tot felul de activități școlare și extrașcolare. Pentru o bună organizare, mulți folosesc agende. Notează orele de meditații, detalii despre diferite baluri ori petreceri aniversare, concerte, date pentru teze, examene sau orice alte detalii care trebuie musai reținute.

4. Accesoriile de birotică

Foliile protectoare, dosarele cu șină, capsatorul, perforatorul ori agrafele de birou au loc rezervat în ghiozdan și asta pentru că în clasele IX-XII și mai ales în anii terminali, se fac foarte multe proiecte care trebuie predate, iar accesoriile acestea de birotică sunt de un real ajutor.

5. Carnetul de elev

Pe lângă rolul informativ pe care îl are prin prisma notelor care se trec periodic, acesta se folosește și pentru a obține diferite discounturi la mijloacele de transport în comun. Vizat periodic, carnetul le oferă și posibilitatea de a obține gratis sau subvenționat accesul în diferite instituții de cultură, muzee sau concerte.

6. Cartea de identitate

Asemeni carnetului de note, cartea de identitate este nelipsită din ghizodanele tinerilor. O folosesc pentru a intra în posesia alocațiilor lunare, a burselor de merit, pentru a se înscrie la diferite concursuri sau olimpiade, dar și pentru a se legitima în diverse situații.

7. Telefonul mobil

Datorită exploziei informaționale și tehnologice, aproape toți cei care sunt la liceu dețin un telefon mobil. Folosit pentru conversații, navigări pe internet, muzică, hărți plus alte multe funcții, acest device este un element indispensabil. Conform normelor școlare care trebuie respectate, telefonul nu se folosește pe timpul orelor de curs. De asemenea, în incinta școlii este interzisă filmarea sau fotografierea fără acord și/ sau postarea materialelor pe internet.

Anii de liceu sunt cu siguranță ani de referință pentru noi toți și asta pentru că în această perioadă se petrec cele mai mari schimbări de natură emoțională de până acum. Apar primii fiori ai dragostei, se sudează cele mai frumoase prietenii, se aleg cariere. Sunt fără îndoială, ani frumoși, dar și foarte importanți, așa că merită să li se acorde o atenție sporită!

Sursa foto: piqsels.com

COMENTARII

Cum lucrezi eficient de acasă? – 5 sfaturi

acum 2 zile

În ultimele luni, cu toții am fost obligați să învățăm să fim productivi și când am lucrat de acasă. Pentru unele persoane a fost foarte dificil de vreme ce au întâmpinat dificultăți de adaptare la acest nou stil de lucru. Multe companii au ales...

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 43 zile

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 63 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 71 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 155 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »