MIERCURI, 12 DECEMBRIE 2018

Cauți o nouă chiuvetă pentru baie? Iată ce trebuie să știi!

 Plănuiești să schimbi aspectul băii tale? O chiuvetă nouă, cu piedestal sau fără, va schimba total felul în care arată baia ta și o poate transforma într-o cameră deosebită. Cu toate acestea, va trebui să luăm în calcul mai mult decât estetica, iar dacă este vorba de o baie folosită de toată familia, trebuie să ții cont atât de confort, cât și de aspectul practic.

Deoarece vei întâlni în căutările tale chiuvete cu stiluri și materiale diferite, iată cum poți face diferența între ele, pentru alegerea modelului perfect! În primul rând, trebuie să te decizi la modalitatea de fixare a chiuvetei. Îți dorești o chiuvetă de baie cu picior, fixată în perete sau montată într-un blat?

Chiuvete dintr-un singur corp - Aceste modele sunt de regulă foarte elegante, din materiale care creează un adevărat impact vizual, precum marmura sau travertinul. Cu toate acestea, ele pot ocupa mai mult spațiu decât o chiuvetă de baie cu piedestal, ceea ce le face potrivite pentru băile mai mari.

Chiuvete cu piedestal - Acest accesoriu ajută la mascarea țevilor și furtunelor specifice, oferind în același timp suport chiuvetei. Este un model foarte popular, grație eleganței clasice care a rezistat cu brio la testul timpului.

Montate în perete - Modelul acesta de chiuvetă de baie este excelent în spațiile mici, deoarece nu ocupă deloc spațiu pe podeaua băii. În același timp, trebuie montată la înălțimea ideală, pentru ca și cei mici să poată avea acces.

Montate în blat - Este un tip de montaj foarte des întâlnit, care se bucură de multe avantaje, cum ar fi spațiul util de lângă chiuvetă, unde poți așeza produse pentru igiena proprie sau diverse ustensile. În plus, acestea beneficiază de multe ori și de prezența unui dulap sau a rafturilor, care îți vor fi de mare ajutor pentru organizarea băii.

În cazul în care ai o baie de dimensiuni foarte mici, poți opta pentru o chiuvetă de colț, soluția ideală pentru a economisi spațiu prețios.

Ce stil să îți alegi pentru chiuveta din baie?

La fel ca alte piese de mobilier pentru baie, lavoarele pot pendula între un aspect tradițional (clasic) sau unul contemporan. Chiuvetele din prima categorie au de regulă detalii elaborate, ce dau un aspect elegant. A doua categorie este reprezentată de modele fie cu un aspect fluent, fie cu unghiuri drepte, care îți permit să complementezi aspectul camerei tale de baie.

În ceea ce privește forma, există o gama selectă de chiuvete de baie din care poți alege, fie parte dintr-un set, fie ca piese de sine stătătoare. Aceste forme pot varia de la rotunde sau ovale, până la cele rectangulare, pătrate sau chiar cu forme neregulate.

Ce material să alegi?

Va trebui să ții cont de două criterii în ceea ce privește alegerea materialului potrivit: calitățile practice și cele estetice. Astfel, unele modele se potrivesc băilor destinate adulților, iar altele pentru toată familia! Iată care sunt cele mai des întâlnite materiale:

Ceramică - Este o opțiune foarte des aleasă, fiind ușor de întreținut și sugerând curățenia în camera de baie. Sunt ideale pentru familiile cu copii.

Travertin sau marmură - Deși sunt puțin mai costisitoare, aceste modele conferă un aspect deosebit băii tale, având o eleganță specifică. În schimb, sunt mai greu de întreținut, necesitând soluții speciale, motiv pentru care sunt destinate băilor pretențioase, de tip en-suite.

Sticlă - Este una din opțiunile populare în ultimul timp, dată fiind alăturarea cu alte materiale din camera de baie, cum ar fi oglinda sau dulapurile.

Descoperă o gama selectă de chiuvete de baie, la adresa https://favi.ro/produse/categorie/chiuvete, precum și alte articole absolut esențiale, folosind motorul de căutare FAVI.ro, cea mai ușoară metodă pentru a-ți decora locuința!

COMENTARII

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 6 zile

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 26 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 34 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 118 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 125 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »