MARTI, 21 AUGUST 2018

Criterii de alegere a plăcilor de faianță pentru bucătărie

Ce tip de faianță să aleg? Care sunt caracteristicile pe care trebuie să le îndeplinească plăcile ceramice? Cum știu că modelul ales este unul potrivit pentru bucătăria mea? Sunt doar puține dintre întrebările care apar în momentul în care vrei să amenajezi sau să îți renovezi bucătăria.

Plăcile ceramice de faianță sunt elementele esențiale dintr-o bucătărie și nu pot fi alese la întâmplare, mai ales că vorbim despre un mediu pretențios. În prezent găsești disponibilă o gamă variată de modele de faianță pentru bucătărie, însă dincolo de aspect, acestea trebuie să îndeplinească și alte criterii, iar printre cele mai importante amintim:

  • În funcție de caracteristicile tehnice. Vorbim aici despre absorbția de apă, care reprezintă procentul de umiditate al plăcilor ceramice. Gradul de porozitate internă al plăcilor are un procent general cuprins între 3% în cazul gresiei și 10% în cazul faianței. Absorbția de apă stabilește și rezistența la îngheț a plăcilor ceramice.

Rezistența la zgâriere. Chiar dacă vorbim despre faianță este important ca modelul ales să aibă o rezistență ridicată împotriva intemperiilor. În felul acesta îți vei da seama dacă este un model rezistent pe termen lung.

  • În funcție de mărimea spațiului. Plăcile de faianță, dar și de gresie trebuie să aibă o mărime direct proporțională cu suprafața spațiului, tocmai pentru a nu strica întregul design. Dacă avem de-a face cu o bucătărie mică, atunci plăcile de faianță trebuie să fie mai mici, iar dacă bucătăria are o suprafață mare, atunci plăcile pot fi în formate mari.
  • În funcție de culoare. Design-ul, forma, dar și culoarea trebuie să fie elemente complementare cu restul încăperii, pentru a se integra în stilul bucătăriei. În funcție de stilul de amenajare ales, atunci se aleg și combinațiile de culori ori de forme. Nu sunt recomandate prea multe culori aprinse într-o bucătărie cu spații reduse, pentru a nu întuneca și mai mult spațiul. De asemenea, nu este neapărat nevoie să existe un model de faianță care să semene cu modelul de gresie ales. Mizează întotdeauna pe culori simple și elegante și pe un stil clasic, care știi că nu se demodează așa ușor.
  • Un model care se curăță ușor. Bucătăria este spațiul destinat preparatelor culinare, iar acest aspect este important de luat în calcul în momentul în care alegi materialul faianței. Un model care se curăță ușor este ideal, pentru a nu fi nevoit să pierzi mult timp în momentul în care faci curat.
  • În funcție de modelul mobilierului. Faianța trebuie să fie accesoriul care accentuează mobila de bucătărie și nu modelul care acaparează tot interesul încăperii. Sunt de evitat culorile mult prea puternice, care ies în evidență. Pentru a te asigura că faci alegerile potrivite, încearcă să păstrezi o combinație clasică de culori atât pentru mobilier, cât și pentru faianță.

Link foto: pixabay.com

COMENTARII

5 trucuri pentru a face curat în bucătărie în 15 minute sau mai puțin

acum 7 zile

 Dintre toate încăperile din locuință, bucătăria este cea care are nevoie de cea mai mare atenție când vine vorba de curățenie. Este una dintre încăperile pe care le utilizăm zilnic, fie că o folosim drept cameră de zi sau pentru a găti. Dacă punem la...

Mutarea in casa noua - Sfaturi utile de care sa tii cont

acum 18 zile

Gasirea unei firme de transport, asezarea cutiilor cu haine si diverse obiecte, despachetatul, curatenia in noua locuinta sunt cateva dintre prioritati. Pe aceasta lista trebuie sa adaugi si aspectele legate de confort si siguranta ta, a familiei si a bunurilor personale, in noua locuinta.

De ce sunt anvelopele de iarnă mai bune decât toate celelalte cauciucuri?

acum 21 zile

Dacă nu ți-ai pregătit mașina de iarnă, ar fi bine să o faci cât mai curând, cu un set de cauciucuri de iarnă, lopată și lanțuri, în cazul în care ai programat o ieșire la munte.

Cele mai frumoase cadouri pentru mama - 3 idei de excepţie

acum 28 zile

Nu e nevoie sa aştepţi ziua ei de naştere, Crăciunul sau altă ocazie specială pentru a-i face un cadou - o mamă merită să fie surprinsă plăcut în orice zi. Mai jos, vei regăsi trei idei de cadouri care o vor bucura şi îi vor aminti de dragostea pe care i-o porţi.

Interviul de angajare: Top 3 detalii mai importante decât CV-ul

acum 34 zile

Știm deja că șansele de a obține o întâlnire cu angajatorii cresc dacă punem la punct un CV foarte interesant și bine realizat. Ceea ce mulți dintre noi nu luăm, însă, în calcul sunt celelalte aspecte care contează în cadrul unui interviu de angajare.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »