JOI, 13 IUNIE 2019

Cum amenajezi camera copiilor când nu ai un dormitor de dimensiuni generoase

 Atunci când ai doi copii, nu pare niciodată să fie suficient spațiu în locuință, oricât de bine ai încerca să organizezi și să amenajezi fiecare încăpere. Când vine vorba de dormitorul copiilor, spațiul este cu atât mai dificil de decorat, cu cât trebuie să iei în calcul gustul fiecăruia și să te asiguri că ambii copii au la dispoziție propriul lor loc.

În plus, dacă cei mici sunt deja la vârsta la care merg la școală, trebuie să iei în calcul și amenajarea unui loc în care amândoi să își poată face temele nestingheriți. Decorarea dormitorului copiilor nu este un proiect ușor, însă cu ajutorul unor trucuri de economisire a spațiului poți asigura funcționalitatea aceste încăperi, fără a renunța la ce își doresc cei mici.

Folosește spațiul pe verticală

Primul obstacol de care te lovești când începi amenajarea camerei copiilor este lipsa spațiului pentru a-ți pune în aplicare toate ideile. De aceea, trebuie să găsești soluții ingenioase prin care să faci loc mobilierului, fără a-i lăsa pe cei mici fără un spațiu de joacă. Utilizarea spațiului pe verticală este cea mai bună metodă pentru a organiza camera copiilor. Un pat supraetajat pentru copii îți economisește foarte mult spațiu și, în plus, cei mici îl vor adora. Dacă apar certuri legate de care dintre ei ar trebui să primească patul de sus, atunci îi poți convinge să doarmă cu rândul.

Un birou spațios pentru teme

Este important ca fiecare dintre copii să aibă propriul său spațiu pentru studiu și teme. Cărțile și caietele trebuie organizate separat, iar biroul pentru copii trebuie să fie unul suficient de încăpător astfel încât cei mici să nu fie incomodați când își fac temele pentru școală. Pentru organizarea rechizitelor te poți folosi de niște rafturi rezistente și cutii de depozitare, care să îi ajute pe cei mici să își țină toate lucrurile în ordine. Înlocuirea dulapurilor cu niște rafturi compacte sau modulare sunt o modalitate excelentă pentru a economisi spațiu și a-i da încăperii un aspect mai aerisit.

Folosește piese de mobilier modular și multifuncțional

Pe măsură ce copii cresc, și nevoile lor se schimbă. De aceea, nu trebuie să începi amenajarea dormitorului de la ideea că nu vei mai fi nevoită să o modifici în următorii ani. Mobilierul modular și multifuncțional îți acordă suficientă libertate de decizie, astfel încât să te poți debarasa de piese inutile, să rearanjezi mobila sau să o înlocuiești în funcție de nevoile celor mici.

Organizarea dulapului cu haine

Când ai doi copii, pare aproape imposibil să menții ordinea în dulapul comun cu hăinuțe și să știi care haină îi aparține unuia sau altuia. Organizarea dulapului devine însă mult mai simplă cu ajutorul unor cutii de depozitare, fiecare etichetată cu ceea ce conține și cu numele copilului. Astfel îți va fi mult mai ușor să știi unde găsești șosetele, lenjeria, tricourile sau pantalonii fiecăruia. Și celor mici le vei înlesni munca de a-și menține lucrurile în ordine și de a nu le încurca între ele.

Un spațiu generos de joacă

Puțini sunt părinții care reușesc să facă suficient loc în dormitorul copiilor astfel încât să organizeze și un spațiu special pentru joacă. În plus, dimensiunile acestui spațiu depind foarte mult și de vârsta copiilor, dar și de personalitatea fiecăruia. Unii copii preferă să își întindă jucăriile prin toată casa, în timp ce alții au o singură jucărie preferată pe care nu o lasă niciodată din mână. Dacă nu ai destul loc în dormitor, atunci poți folosi o zonă din living pentru a le pune la dispoziție copiilor un spațiu în care să se joace în voie.

Aceste sfaturi pentru amenajarea camerei copiilor pot fi de mare ajutor atunci când nu știi de unde să începi acest proiect și nici nu vrei să faci o investiție pe termen scurt, care să nu răspundă complet nevoilor celor mici. Reține că pentru a avea succes cu un astfel de proiect trebuie, în primul rând, să ții cont și de ce își doresc copiii tăi, de gusturile lor în materie de culori și design, dar și de aspectele care asigură funcționalitatea acestei încăperi.

Sursă foto: Flexa

COMENTARII

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 3 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Vrei o baie minimalista? Iata 5 repere esentiale pentru decorul minimalist

acum 3 zile

Afla, din randurile de mai jos, cele mai utile idei de amenajare pentru baie, si care sunt elementele esentiale dintr-un astfel de decor.

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

acum 16 zile

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

acum 23 zile

Desi ruperea turtei și tăierea moțului nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 36 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »