LUNI, 22 APRILIE 2019

Cum faci dormitorul să pară ca nou în 5 paşi

 Foto: Vivre

Dormitorul trebuie să fie spaţiul cel mai confortabil din căminul tău, camera în care să te retragi cu plăcere după o zi grea de muncă. Pentru a-l amenaja aşa cum îţi doreşti, trebuie să ai răbdare și să acorzi atenție propriilor nevoi.

În articolul de azi îţi prezentăm câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora îţi poţi împrospăta dormitorul într-un mod simplu şi rapid. Nici măcar nu va trebui să înlocuiești mobilierul sau să schimbi tapetul.

Iată cum poţi obţine o încăpere primitoare şi comodă în doar câţiva paşi.

1. Înlocuieşte tăblia de pat

Reamenajarea dormitorului nu este un proces costisitor: totul ţine de crearea unei atmosfere primitoare şi de înlocuirea obiectelor principale, care fac diferenţa în designul întregii încăperi.

În acest sens, probabil te gândeşti că ar trebui să începi să explorezi ofertele de paturi pentru dormitor, ca să alegi un model potrivit noului decor. Bineînțeles, dacă patul tău este vechi şi nu te odihnești bine în el, vei avea nevoie de unul nou, pe care să îl alegi în funcţie de spaţiul disponibil şi de dorinţele tale. Dacă ești mulțumit de patul tău confortabil, dar ţi-ai dori să schimbi ceva la aspectul său, e suficient să înlocuiești tăblia.

2. Înlocuieşte perdelele cu jaluzele tip rulou

Uneori, vinovate de aspectul mohorât al unei camere sunt perdelele vechi. Pentru ca dormitorul tău să fie modern şi confortabil, înlocuiește-le cu jaluzele tip rulou sau cu jaluzele venețiene, în funcție de preferințele tale.

Jaluzelele interioare sunt disponibile în numeroase culori şi modele, îndeplinindu-și foarte bine rolul de filtru pentru razele soarelui. În funcţie de luminozitatea pe care o doreşti, poţi opta pentru jaluzele opace sau semi-transparente, care se pot integra în orice decor. Dacă îţi doreşti ca dormitorul tău să fie plin de culoare, ai la dispoziţie şi jaluzele cu flori sau buline, care pot decora ferestrele simplu şi rapid.

3. Înlocuiește covorul

Chiar dacă ţi se pare un detaliu minor, înlocuirea covorului vechi îţi poate transforma dormitorul într-o clipă. Daca vrei un covor modern și, în același timp, rezistent şi simplu de întreţinut, poţi alege covoarele din lână său polipropilenă.

Ca alternativă, poţi opta pentru covoarele cu fir lung, tip „shaggy”, sau din blană artificială, deşi vei petrece mai mult timp curăţându-le. Dacă ai animale de companie, poate că ar fi totuși mai bine să te orientezi către niște covoare cu fir scurt, cât mai ușor de curățat.

4. Scoate televizorul din cameră

Știi că este indicat să renunţi la orice factor care ţi-ar putea perturba odihna, iar televizorul este primul pe listă. Scoate-l pur și simplu din camera de odihnă. Pe lângă faptul că te vei odihni mai bine, lipsa televizorului îţi va pune la dispoziție un spațiu suplimentar și nici nu vei mai fi nevoit să cauți diverse metode de integrare armonioasă a cutiei negre în decor.

5. Decorează pereţii cu tablouri

O altă modalitate utilă de a face dormitorul să pară ca nou ţine de integrarea, ca element de decor, a tablourilor. Deşi nu este simplu să faci alegerile potrivite în această privinţă, ţine cont de faptul că tablourile de pe perete trebuie să fie în perfectă armonie cu mobila şi cu paleta de culori din încăpere. Nu există o regulă scrisă în acest sens, dar tablourile nu pot fi plasate chiar la întâmplare.

În cazul dormitorului, poţi alege să pui tablourile pe peretele unde este aşezat patul sau canapeaua, niciodată în locuri în care deja există un element care atrage atenţia. Totodată, este recomandat să ţii cont şi de dimensiunile obiectelor din cameră şi de felul în care acestea sunt aşezate, pentru a alege poziţionarea corectă a tablourilor. Altfel spus, dacă toate obiectele din încăpere sunt mari şi moderne, un tablou mic,vintage, va fi de prisos.

Pentru a-ţi amenaja dormitorul simplu, rapid şi fără un buget colosal, trebuie să ştii că detaliile fac diferenţa. Indiferent dacă alegi să înlocuieşti covorul sau să plasezi câteva tablouri pe perete, ca elemente de decor, dormitorul tău va căpăta un aer diferit, în câteva clipe. Ţine cont de simetrii şi de culorile din cameră, pentru a da dormitorului un aspect desăvârşit.

COMENTARII

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 7 ore

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 20 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 28 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 112 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 119 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »