LUNI, 05 NOIEMBRIE 2018

Cum îți alegi ochelarii în funcție de forma feței?

 I-ai văzut, ți-au plăcut și ai zis că ți-ai găsit perechea. Totul până când au ajuns pe nas și, dintr-odată, n-au mai părut a fi aceiași ochelari. Multe perechi de ochelari arată bine în vitrină, dar nu la fel de bine în oglindă. Iată de ce ochelarii trebuie aleși întotdeauna în funcție de forma feței.

Pentru a determina forma feței, strânge-ți tot părul la spate și privește în oglindă drept în față, fără să zâmbești. Urmărește conturul feței, dar încearcă să observi și alte detalii: lungimea feței, cât de lată este fruntea și cât de proeminenți sunt pomeții.

Iată care sunt principalele forme ale feței și ce tip de rame de ochelari se potrivesc fiecăreia:

1. Fața ovală

Este considerată forma ideală datorită proporțiilor echilibrate. Pentru a păstra acest echilibru, ochelarii trebuie să fie la fel de largi ca cea mai lată parte a feței sau chiar supradimensionați.

2. Fața rotundă

Spunem despre un chip că este rotund când lungimea și lățimea feței sunt aproximativ egale, iar conturul feței rotunjit. Pentru a face o față rotundă să pară mai subțire și mai lungă, este indicat să porți ochelari cu rame dreptunghiulare și înguste, așa cum sunt aceste rame ochelari din titan Edel Optics.

3. Fața în formă de inimă

O față în formă de inimă este mai lată în zona pomeților și a frunții și ascuțită în zona bărbiei. Pentru a crea mai mult echilibru, ramele ochelarilor trebuie să fie mai late în partea de jos (ochelarii de tip aviator).

4. Fața alungită

Lungimea este mai mare decât lățimea, iar linia obrazului este dreaptă. Pentru a face o formă alungită a feței să pară mai echilibrată, pot fi purtați ochelarii cu rame rotunde.

5. Fața pătrată

O formă pătrată a feței este caracterizată de proporții aproximativ egale și trăsături proeminente. Pentru a face liniile feței să pară mai puțin aspre, ramele ochelarilor trebuie să fie ovale sau rotunde.

6. Fața în formă de diamant

Este îngustă la nivelul frunții și al bărbiei, în timp ce pomeții sunt largi. Ideali pentu acest tip de față sunt ochelarii cu rame “ochi de pisică”, care vor îmblânzi trăsăturile și vor evidenția ochii.

Sursa foto: Shutterstock.com

COMENTARII

Reguli simple, care te ajuta sa fii mai organizat

acum 6 minute

Organizarea corecta a mediului de lucru poate fi destul de complicata, dar necesara, mai ales atunci cand vezi in jurul tau gramezi de obiecte inutile, care nu fac decat sa te incurce.

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 6 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Vrei o baie minimalista? Iata 5 repere esentiale pentru decorul minimalist

acum 7 zile

Afla, din randurile de mai jos, cele mai utile idei de amenajare pentru baie, si care sunt elementele esentiale dintr-un astfel de decor.

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

acum 20 zile

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

acum 27 zile

Desi ruperea turtei și tăierea moțului nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »