LUNI, 05 NOIEMBRIE 2018

Cum îți alegi ochelarii în funcție de forma feței?

 I-ai văzut, ți-au plăcut și ai zis că ți-ai găsit perechea. Totul până când au ajuns pe nas și, dintr-odată, n-au mai părut a fi aceiași ochelari. Multe perechi de ochelari arată bine în vitrină, dar nu la fel de bine în oglindă. Iată de ce ochelarii trebuie aleși întotdeauna în funcție de forma feței.

Pentru a determina forma feței, strânge-ți tot părul la spate și privește în oglindă drept în față, fără să zâmbești. Urmărește conturul feței, dar încearcă să observi și alte detalii: lungimea feței, cât de lată este fruntea și cât de proeminenți sunt pomeții.

Iată care sunt principalele forme ale feței și ce tip de rame de ochelari se potrivesc fiecăreia:

1. Fața ovală

Este considerată forma ideală datorită proporțiilor echilibrate. Pentru a păstra acest echilibru, ochelarii trebuie să fie la fel de largi ca cea mai lată parte a feței sau chiar supradimensionați.

2. Fața rotundă

Spunem despre un chip că este rotund când lungimea și lățimea feței sunt aproximativ egale, iar conturul feței rotunjit. Pentru a face o față rotundă să pară mai subțire și mai lungă, este indicat să porți ochelari cu rame dreptunghiulare și înguste, așa cum sunt aceste rame ochelari din titan Edel Optics.

3. Fața în formă de inimă

O față în formă de inimă este mai lată în zona pomeților și a frunții și ascuțită în zona bărbiei. Pentru a crea mai mult echilibru, ramele ochelarilor trebuie să fie mai late în partea de jos (ochelarii de tip aviator).

4. Fața alungită

Lungimea este mai mare decât lățimea, iar linia obrazului este dreaptă. Pentru a face o formă alungită a feței să pară mai echilibrată, pot fi purtați ochelarii cu rame rotunde.

5. Fața pătrată

O formă pătrată a feței este caracterizată de proporții aproximativ egale și trăsături proeminente. Pentru a face liniile feței să pară mai puțin aspre, ramele ochelarilor trebuie să fie ovale sau rotunde.

6. Fața în formă de diamant

Este îngustă la nivelul frunții și al bărbiei, în timp ce pomeții sunt largi. Ideali pentu acest tip de față sunt ochelarii cu rame “ochi de pisică”, care vor îmblânzi trăsăturile și vor evidenția ochii.

Sursa foto: Shutterstock.com

COMENTARII

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 2 zile

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 22 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 30 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 114 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 121 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »