LUNI, 05 NOIEMBRIE 2018

Cum îți alegi ochelarii în funcție de forma feței?

 I-ai văzut, ți-au plăcut și ai zis că ți-ai găsit perechea. Totul până când au ajuns pe nas și, dintr-odată, n-au mai părut a fi aceiași ochelari. Multe perechi de ochelari arată bine în vitrină, dar nu la fel de bine în oglindă. Iată de ce ochelarii trebuie aleși întotdeauna în funcție de forma feței.

Pentru a determina forma feței, strânge-ți tot părul la spate și privește în oglindă drept în față, fără să zâmbești. Urmărește conturul feței, dar încearcă să observi și alte detalii: lungimea feței, cât de lată este fruntea și cât de proeminenți sunt pomeții.

Iată care sunt principalele forme ale feței și ce tip de rame de ochelari se potrivesc fiecăreia:

1. Fața ovală

Este considerată forma ideală datorită proporțiilor echilibrate. Pentru a păstra acest echilibru, ochelarii trebuie să fie la fel de largi ca cea mai lată parte a feței sau chiar supradimensionați.

2. Fața rotundă

Spunem despre un chip că este rotund când lungimea și lățimea feței sunt aproximativ egale, iar conturul feței rotunjit. Pentru a face o față rotundă să pară mai subțire și mai lungă, este indicat să porți ochelari cu rame dreptunghiulare și înguste, așa cum sunt aceste rame ochelari din titan Edel Optics.

3. Fața în formă de inimă

O față în formă de inimă este mai lată în zona pomeților și a frunții și ascuțită în zona bărbiei. Pentru a crea mai mult echilibru, ramele ochelarilor trebuie să fie mai late în partea de jos (ochelarii de tip aviator).

4. Fața alungită

Lungimea este mai mare decât lățimea, iar linia obrazului este dreaptă. Pentru a face o formă alungită a feței să pară mai echilibrată, pot fi purtați ochelarii cu rame rotunde.

5. Fața pătrată

O formă pătrată a feței este caracterizată de proporții aproximativ egale și trăsături proeminente. Pentru a face liniile feței să pară mai puțin aspre, ramele ochelarilor trebuie să fie ovale sau rotunde.

6. Fața în formă de diamant

Este îngustă la nivelul frunții și al bărbiei, în timp ce pomeții sunt largi. Ideali pentu acest tip de față sunt ochelarii cu rame “ochi de pisică”, care vor îmblânzi trăsăturile și vor evidenția ochii.

Sursa foto: Shutterstock.com

COMENTARII

Espressoare cu cafea capsule - De ce și cum să le alegi

acum 1 zile

Cafeaua espresso este una dintre cele mai apreciate de către persoanele care preferă să dea startul fiecărei zile, consumând licoarea magică care le dă energie. Capsulele espresso pentru aparate includ cafea măcinată, inclusă într-un recipient sigilat corespunzător.

Vacanta in Antalya, Turcia in 2019 - Recomandari practice pentru un sejur reusit

acum 1 zile

Sudul Turciei are avantajul de a oferi peisajul ideal de vacanta pe litoral, oferind o priveliste impresionanya de la mare si de la munte, in acelasi loc. In domeniul turismului, tara este renumita pentru peisajele sale de vis, pentru hotelurile de lux si serviciile ireprosabile oferite turistilor.

Cum se pune tapetul. Sfaturi de la profesionisti

acum 1 zile

In proiectele de amenajari interioare, intalnim adesea o modalitate economica si atractiva de a crea designul dorit intr-un anumit spatiu. Este vorba despre tapetarea peretilor, un trend care a revenit in actualitate. Daca aceasta idee de amenajare iti face cu ochiul, iti spunem cum se pune tapetul, oferindu-ti sfaturi utile de la profesionisti.

Cum să alegi cele mai bune creioane mecanice

acum 1 zile

Există modele variate de creioane mecanice disponibile, motiv pentru care trebuie să ții cont de câteva sfaturi importante, pentru a te asigura că alegi cele mai bune produse, în funcție de necesități.

Ești stingheră cu persoanele noi? Sparge gheața cu subiecte de conversație interesante

acum 2 zile

ndiferent dacă te afli la un blind date sau la un meeting de afaceri, oamenii pe care îi întâlnești pentru prima oară trebuie să își formeze o părere bună despre tine, dar totodată una care să corespundă realității.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »