JOI, 30 MAI 2019

Cum îți poți amenaja o sală de cinema acasă

 Foto: pexels.com

Ai o mansardă, un demisol, sau o altă cameră liberă în propria locuință? Ce-ar fi să valorifici oricare dintre aceste spații amenajând o mini sală de cinema chiar la tine acasă? Dacă ești pasionat de filme, documentare sau seriale și ai o mulțime de prieteni care îți împărtășesc pasiunea, atunci această idee îți va surâde cu siguranță. Nu ai nevoie de un buget foarte mare pentru un astfel de proiect, ci trebuie doar să știi mici trucuri despre cum poți amenaja o sală de cinema acasă!

Antifonarea pereților, a tavanului și a pardoselei

Având în vedere că în micul tău home cinema sunetele emise vor fi destul de intense, antifonarea pereților și a tavanului este o etapă pe care nu o poți ignora. Din fericire, există o mulțime de soluții moderne pentru a creea un spațiu antifonat - poți folosi, de exemplu, placarea cu rigips, o alternativă accesibilă și foarte potrivită pentru încăperile de dimensiuni reduse.

Un alt truc la care poți apela este să folosești piesele de mobilier pe care le ai la dispoziție pentru a spori efectul de antifonare. Indicat este să nu folosești elemente decorative din sticlă, deoarece acestea alterază calitatea sonorizării din mica ta sală de cinema.

Nu omite nici izolarea fonică a pardoselei, pentru care poți utiliza mocheta.

Cromatica sălii de cinema

Pentru a contura o atmosferă similară ca cea dintr-o sală de cinema autentică, e foarte importantă paleta de culori folosită pentru decorarea home cinema-ului. Culorile deschise ar trebui evitate, întrucât ele au capacitatea de a reflecta lumina. Orientează-te mai degrabă către culori închise cum ar fi griul, bleumarinul, maroul sau masliniul.
Pentru vopsirea pereților din sala de cinema de acasă alege o vopsea mată.

Mobilierul din sala de cinema

Din experiența originală dintr-o sală de cinema face parte și confortul obiectelor de mobilier. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, poți folosi un colțar sau o canapea amplă, de mari dimensiuni. Dacă spațiul îți permite, alătură și câteva fotolii confortabile, eventual cu funcții de rabatare, pentru un plus de relaxare în timpul vizionării peliculelor preferate.

În cazul în care încăperea pe care ai ales-o pentru amenajarea home cinema-ului nu este generoasă din punct de vedere al dimensiunilor, o idee ingenioasă este să alegi tabureți confortabili sau fotolii din puf. Foarte important este ca toate aceste piese să fie poziționate astfel încât să permită o bună vizibilitate către ecranul de proiecție.

Echipamentul audio-video

Nu putem discuta despre amenajarea unei săli de cinema acasă dacă nu menționăm echipamentul audio-video. Din fericire, diversitatea de sisteme home cinema de pe piață oferă produse pentru orice buget. De regulă, un sistem de home cinema are cinci boxe și un subwoofer, care ar trebui să fie suficiente pentru o mică sală destinată vizionării filmelor.

Acordă importanță alegerii televizorului sau ecranului de proiecție, deoarece acesta este elementul central al oricărei săli de cinema.
Pentru a determina distanța potrivită dintre fotolii și ecran, înmulțește lungimea diagonalei ecranului cu 1,5 sau 2,5.
 

COMENTARII

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 19 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 27 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 111 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 118 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Esti in cautare de cadouri pentru copii? Iata cateva idei cool

acum 129 zile

Dacă se apropie ziua copilului tău și simți că ai rămas în pană de idei cu privire la cadourile pe care i le poți dărui, îți propunem mai jos o serie de idei care sper să îți vină în ajutor.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »