MIERCURI, 20 FEBRUARIE 2019

Cum să alegi cele mai bune creioane mecanice

 Creioanele mecanice prezintă numeroase beneficii pentru utilizatori. În primul rând, acestea te scutesc de efortul de a le ascuți frecvent și asigură scrierea sau realizarea unui desen cu tușe clare și sigure. În plus, există modele variate de creioane mecanice disponibile, motiv pentru care trebuie să ții cont de câteva sfaturi importante, pentru a te asigura că alegi cele mai bune produse, în funcție de necesități.


Creioane clasice versus creioane mecanice

Atât creioanele clasice, cât și cele mecanice, prezintă avantaje și dezavantaje. Creionul clasic are ca principal avantaj prețul său redus, care îți permite să îl înlocuiești frecvent. În plus, acesta este disponibil în diverse modele, cu o varietate de grosimi și intensități ale minei. Principalele dezavantaje ale creionului clasic constau în faptul că acesta necesită ascuțiri frecvente și, după un timp, devine inutilizabil, necesitând înlocuirea.

Creioanele mecanice îți oferă posibilitatea de a înlocui mina atunci când acest lucru este necesar. În plus, spre deosebire de creionul clasic, cel mecanic este disponibil într-o varietate de forme, unele cu un design mult mai elegant. Printre dezavantajele creionului mecanic se numără prețul mai mare al produselor disponibile comparativ cu cel al creioanelor clasice și necesitatea de a avea în permanență rezerve la îndemână, pentru a le înlocui pe cele rupte sau uzate.

Dimensiunea și duritatea minei

Mina pentru creioanele mecanice poate avea un diametru cuprins între 0.3 mm și 2.5 mm. Fiecare model de creion mecanic funcționează optim cu un anumit diametru al minei, iar acesta este înscris vizibil pe suprafața creionului.

Modelele cu dimensiunea de 0.3 mm sunt potrivite pentru desenele cu numeroase detalii, iar cele cu diametru de 0.5 mm sunt mai populare printre elevi și artiști. Există și mine cu diametru de 0.7mm sau 0.9 mm, care sunt recomandate pentru artiștii care au nevoie să realizeze desene cu tușe groase. Modelele de 2 și 2.5 mm sunt utilizate tot de către artiști și sunt asemănătoare cu minele creioanelor clasice.

În ceea ce privește duritatea, mina creioanelor mecanice poate fi mai moale, lăsând o linie mai densă și alunecând mai ușor pe foaie sau, dimpotrivă, mai dură, cu o tușă bine definită. În sistemul european se utilizează simboluri combinate din litere și cifre pentru a simboliza duritatea minei. Astfel, modelele soft sunt notate cu simboluri care variază de la B la 9B, iar modelele hard sunt simbolizate cu inscripții de la H până la 9H. Există și versiuni intermediare, notate HB (moderată) și F (fermă).

Mecanismul de funcționare al creioanelor mecanice

Există diferite modele de creioane mecanice pe piață, iar printre diferențele dintre acestea se numără și mecanismul lor de funcționare. Astfel, există modele de creion mecanic cu buton poziționat lateral sau în coadă, utilizat pentru împingerea minei. Acest model este cel mai popular, întrucât permite activarea rapidă, fără a întrerupe prea mult procesul de scriere sau cel de realizare a desenului.

Un alt model este cel cu sistem prin răsucire, însă cele mai moderne sunt modelele cu autofeed, care degajează singure mina în momentul în care se termină vârful. Acestea sunt ideale pentru persoanele care au nevoie să nu fie întrerupte deloc în timpul activităților desfășurate.

Designul și materialul celor mai potrivite creioane mecanice

Diversitatea de modele de creioane mecanice este foarte mare și în ceea ce privește designul și materialele din care sunt confecționate acestea. Astfel, vei găsi modele subțiri, acoperite cu plastic sau metal rigid, cu suprafața netedă, fină. De asemenea, poți opta pentru modele mari, robuste, cu un strat superior de cauciuc moale, care este plăcut la atingere și protejează pielea împotriva apăsării continue.

Există și modele cu opțiuni ergonomice, care includ zone cu striuri pentru a împiedica alunecarea. Dacă ai obiceiul să lași creionul să alunece pe birou, ceea ce presupune riscul de rupere a minei, modelele cu forma triunghiulară sunt cele mai potrivite pentru tine sunt întrucât acestea împiedică rostogolirea.

Pentru a alege cel mai potrivit creion mecanic pentru tine, trebuie să ții cont de scopul utilizării acestuia, de dimensiunea și duritatea minei, de mecanismul de funcționare al creionului și de materialul din care acesta este confecționat.

COMENTARII

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 23 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 30 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Esti in cautare de cadouri pentru copii? Iata cateva idei cool

acum 41 zile

Dacă se apropie ziua copilului tău și simți că ai rămas în pană de idei cu privire la cadourile pe care i le poți dărui, îți propunem mai jos o serie de idei care sper să îți vină în ajutor.

Ghid complet pentru achizitia unei masini din Germania

acum 43 zile

Faima masinilor din Germania este proportionala cu numarul parcurilor auto dedicate. Daca nu doresti sa fii bulversat dupa ce vezi sute si mii de masini expuse la vanzare, restrange aria de cautari inainte de a pleca din Romania.

Iata de ce ar trebui sa investesti in produse de papetarie de calitate

acum 50 zile

Cunosti si tu senzatia neplacuta care apare atunci cand seful tau te roaga sa notezi ceva important, insa, realizeazi ca nu iti mai functioneaza niciun pix? Sau atunci cand urmeaza sa inceapa o sedinta importanta, iar capsatorul pe care il ai refuza sa isi faca treaba.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »