MIERCURI, 11 SEPTEMBRIE 2019

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

 Foto: pexels.com

Curățenia de toamnă nu presupune doar să speli geamurile și să ștergi praful, ci și să te adaptezi la vremea de afară. Vin ploile, vine frigul și trebuie să te pregătești așa cum se cuvine. Iată soluțiile noastre.

Fă-ți casa lună

Sunt ultimele zile călduroase, în care te poți bucura de soare, iar una dintre zile o poți dedica curățeniei generale. Este momentul potrivit nu doar să cureți praful din cele mai ascunse colțuri ale locuinței tale, dar și să îți rearanjezi mobilierul. Vei aduce astfel un aer proaspăt, iar senzația de nou este inegalabilă.

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate. Spală geamurile și perdelele, aerisește bine întreaga locuință. Nu uita nici de aparatele electrocasnice, pentru că și ele trebuie curățate din când în când.

Ce schimbări să faci pentru noul sezon

Trebuie să te ocupi și de garderoba ta. A venit momentul să îți faci ordine în șifonier. Va trebui să îți scoți hainele groase de la naftalină și să le înlocuiești pe cele pe care le-ai purtat toată vara. Le poți depozita în cutii, pentru a elibera spațiul. La fel poți proceda și cu încălțămintea.

Pentru a redecora locuința cu bani puțini, poți cumpăra câteva pături noi și pufoase, care să-ți țină de cald în zilele friguroase. De asemenea, poți schimba și pernele decorative din sufragerie și nu uita de lumânările parfumate. Poți achiziționa și câteva ghivece cu flori de sezon. Parfumurile toamnei sunt la fel de plăcute ca și cele ale primăverii. De asemenea, asigură-te că ai fructe de sezon la dispoziție.

Pregătește-ți cămara

Poate părea demodat, dar nu strică niciodată să ai la dispoziție un borcan de zacuscă sau niște gogoșari. Vei avea mult de muncă pentru a le prepara, dar vei știi că sunt făcute în casă, iar gustul lor va fi mai bun decât al conservelor din comerț. Rețetele le poți lua de pe internet, dar mai  indicat ar fi să apelezi la persoane apropiate. Se știe că zacusca bunicii este cea mai bună.

Dacă nu îți face plăcere să stai în bucătărie, apelează la o persoană din familie pentru a te ajuta. Cumpără-i legumele de care are nevoie și  pune-o la treabă.

Cam așa te poți pregăti cum se se cuvine pentru toamnă. Sperăm ca sfaturile noastre să îți fie de folos.

Sursa foto: pexels.com

COMENTARII

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 11 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 22 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

acum 22 zile

Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

5 utilizări inedite pentru spray-urile cu vopsea

acum 22 zile

Tuburile de spray cu vopsea nu trebuie aruncate după ce s-au golit. Le poți recicla sau, și mai bine, le poți reutiliza, transformându-le în obiecte inedite de decor. Iată cât de simplu este să-ți folosești imaginație și să folosești diferit aceste obiecte. Spray-urile cu vopsea sunt folosite pentru graffiti, oferindu-ți posibilitatea să desenezi, să pictezi și să transmiți diferite mesaje în zonele special amenajate. Dar după ce aceste tuburi s-au golit nu înseamnă că s-a terminat și distracția. Îți poți folosi în continuare imaginația, pentru a refolosi creativ aceste obiecte, astfel încât să-ți decorezi locuința sau biroul într-un stil unic. Iată câte sugestii:

6 cadouri ideale pentru nunta de argint

acum 30 zile

25 de ani de casatorie, multe emotii si un cuplu pentru care, timp de un sfert de secol, fericirea s-a impartit la doi. Nunta de argint are o semnificatie aparte.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »