LUNI, 05 NOIEMBRIE 2018

Cum să prelungești viața electrocasnicelor tale. 5 sfaturi pentru întreținerea aparatelor din casă

 Depindem de electrocasnice pentru o viață confortabilă. Defectarea acestora e deseori problematică din mai multe privințe. Pe de o parte, nu te poți folosi de aparat oricât de multă nevoie ai de el. Pe de altă parte, repararea sau înlocuirea acestuia pot fi destul de costisitoare. De aceea, e important să întreții cât mai bine electrocasnicele din casa ta. Astfel, le poți folosi fără neplăceri o vreme mai îndelungată și poți scădea din costurile de reparații. Iată câteva sfaturi utile pentru prelungirea vieții electrocasnicelor:

1. Curăță fierul de călcat


Fierul de călcat este unul dintre aparatele din casă ușor de întreținut, care nu necesită eforturi deosebite. Ca să te asiguri că acesta nu va avea nevoie să fie înlocuit în curând, asigură-te că îl folosești conform instrucțiunilor și că știi cum se curata fierul de calcat. Dacă nu îl cureți regulat, pe talpa acestuia se va forma mizerie din cauza depunerilor din apă. În timp, acestea îți vor deteriora hainele și vor afecta funcționarea fierului tău. Pe lângă exteriorul fierului de călcat, au nevoie să fie curățate interiorul său și orificiul de eliminare a aburului.

2. Nu încărca prea mult mașina de spălat

Din dorința de a economisi timp, dar și energie și detergent, e posibil să te tenteze să umpli mașina de spălat până la refuz. Însă aglomerarea mașinii de spălat are mai degrabă rezultate negative. Atunci când pui prea multe rufe în mașina de spălat, poți afecta funcționarea cuvei, a motorului și a altor părți. Iar defecțiunile pe care le riscă mașina ta de spălat sunt suficient de costisitoare încât merită să îți iei una nouă, potrivit Family Handyman. Prin urmare, e important pentru întreținerea acesteia să nu o încarci cu prea multe rufe: respectă limita de greutate a mașinii tale.

3. Aspiră spatele frigiderului

Majoritatea pașilor pentru întreținerea corectă a frigiderului se referă la interiorul acestuia: cum să depozitezi alimentele sau cum să îi cureți rafturile. Există însă o altă măsură importantă ca acesta să funcționeze mai mult timp. În spatele frigiderului, există tendința de a se acumula praf. Aceasta este o problemă pentru că pe spatele lui se află părți esențiale pentru funcționarea sa. Potrivit ajmadison.com, durata de viață a frigiderului este scurtată de depunerile de praf de pe spatele său. Prin urmare, cel puțin odată pe lună e recomandat să aspiri spatele frigiderului, astfel încât să elimini praful și din zonele mai puțin accesibile.

4. Nu acoperi aragazul cu folie de aluminiu

Unele persoane acoperă aragazul cu folie de aluminiu: pe de o parte, îl protejează de zgârieturi și murdărie și, pe de altă parte, economisesc timp cu curățarea acestuia. Chiar dacă pare o soluție bună, de fapt aceasta nu e una benefică pe termen lung pentru aragaz. Potrivit Landmark, folia contribuie la o distribuție neuniformă a căldurii și, în timp, chiar la topirea unor componente interne.

5. Înlocuiește filtrele aparatului de aer condiționat

Aparatul de aer condiționat e esențial pentru confortul tău în timpul unor veri răcoroase. Ca să eviți să se strice într-un moment nepotrivit, e de ajutor să schimbi periodic filtrele. Acestea rețin praf și murdărie care împiedică aparatul de aer condiționat să își facă treaba în mod eficient. E nevoie de mai mult efort din partea acestuia pentru răcirea casei, iar uzura nu întârzie să apară. În plus, aceasta e o măsură bună și pentru sănătatea ta, pentru că în filtre se acumulează bacterii care te pot îmbolnăvi în timp.


Sursă foto: Shutterstock

COMENTARII

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 21 ore

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 20 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 28 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 112 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 120 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »