MIERCURI, 20 MARTIE 2019

Cum să te bucuri de cele mai avansate tehnologii fără să fie nevoie să spargi pușculița

 Fie că e vorba de gadget-uri, computere sau dispozitive mobile, dacă nu ești atent, pe parcursul unui an poți ajunge să cheltui mult mai mult decât ai planificat inițial. Numărul aparatelor care îți pot face viața mai confortabilă și munca mai eficientă este în creștere. De la aparate pentru casă, cum ar fi aspiratoare cu funcții performante, la smartwatch-uri de ultimă generație, e greu de spus unde ar trebui să te oprești cu investițiile în tehnologie. De cele mai multe ori, bugetul este cel care te limitează.

Iată câteva sfaturi ca să nu rămâi deloc în urmă cu tehnologia, dar nici să nu cheltuiești mai mult decât este cazul:

Cumpără second hand

Cea mai eficientă metodă de economisire este achiziționarea aparaturii în regim second hand. Este o soluție potrivită pentru foarte multe aparate și, în special, computere. De exemplu, optând pentru laptopuri second hand, te poți bucura la un preț mult mai mic la tehnologii avansate: un procesor mai performant, o capacitate mai mare de stocare și mai multă memorie RAM.

Renunță la prejudecățile întâlnite uneori în legătură cu produsele second hand. Atunci când alegi un produs cu garanție, ai dreptul să soliciți reparații sau înlocuirea produsului în cazul în care acesta nu este conform. În plus, dacă ai nevoie, poți opta pentru garanții extinse, care pot ajunge chiar și la doi ani.

Evită achizițiile impulsive

E important să ai un plan atunci când vine vorba de achiziționarea aparatelor, fie că e vorba de cele personale, fie de cele pentru casă. Te poți entuziasma în fața unei lansări a celui mai nou smartphone, însă e bine să te întrebi care sunt de fapt funcțiile și tehnologiile pe care le vei folosi.

Nu cumpăra un gadget doar pentru brand: interesează-te în legătură cu calitatea sa și cea a produselor concurente. Astfel, ai putea observa că te poți încadra într-un buget mult mai mic, fără să faci compromisuri în ceea ce privește funcționalitatea produsului.

Urmărește ofertele și reducerile

Un alt motiv pentru care e bine să eviți cumpărăturile spontane este că astfel nu te poți bucura de cele mai bune prețuri. Atunci când știi că urmează să îți înlocuiești mașina de spălat sau computerul, e bine să urmărești câteva luni prețurile și să pui o sumă de bani deoparte.

La un moment dat, pe unul din magazinele pe care le urmărești (e mult mai eficient să faci asta online), vei găsi o ofertă de care să fii foarte mulțumit. E important să fii pregătit pentru că cele mai bune oferte dispar rapid. În plus, dacă nu monitorizezi o vreme prețurile, e posibil să te înșeli când apreciezi un preț ca fiind „deosebit de bun”.

Cumpără online și primești bani înapoi

Există platforme online care au parteneriate cu magazine și îți returnează un mic procent după o achiziție. Acestea se cumulează cu reducerile de care beneficiezi deja pe magazinul online respectiv. Dezavantajul este că trebuie să te limitezi la magazinele înscrise pe astfel de platforme.

Chiar dacă procentul pare mic, la achiziții mai mari sumele încep să se simtă. Sumele returnate pot porni de la 0,9% din preț, ajungând chiar la 5%. Prin urmare, atunci când faci o achiziție mai costisitoare, aceste mici procente se pot transforma în sume pe care nu ar trebui să le ignori.

Optează pentru produse multifuncționale

Uneori, poate fi mai ieftin să alegi dispozitive care au incluse mai multe funcții. Un exemplu grăitor este imprimanta. Poate fi mai ieftin să optezi pentru un aparat multifuncțional, decât să achiziționezi separat o imprimantă, un scanner și un copiator. Bineînțeles, prețurile pot varia mult. Dacă nevoile tale sunt simple, nu există niciun motiv pentru care să cheltuiești mai mult pentru produse separate.


Sursă foto: Shutterstock

COMENTARII

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

acum 12 zile

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

acum 19 zile

Desi ruperea turtei și tăierea moțului nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 32 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 35 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 46 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »