VINERI, 30 SEPTEMBRIE 2016

De ce ai șapte ani de ghinion dacă spargi o oglindă? Cum poți să scapi de BLESTEM

 flickr.com

Una dintre cele mai cunoscute superstiții de pretutindeni este cel al spargerii oglinzii. Se spune că dacă ți se întâmplă asta, atunci vei avea parte de șapte ani de ghinion. Numai ideea că vei fi urmărit de un șir lung de nenorociri, produce panică. 

Încă din cele mai vechi timpuri, s-a spus că spargerea unei oglinzi ar provoca șapte ani de ghinion. Se crede astfel că sufletul persoanei care a rupt oglinda s-ar fi prins înăuntru. Superstiția aparține romanilor, ei fiind primii oameni care au creat oglinzi din sticlă.

Nu știm cât de mult adevăr cuprinde această superstiție, însă nu strică să știi ce e de făcut pentru a opri eventualele evenimente nefaste.

De altfel, potrivit reference.com, blestemul de șapte ani de ghinion poate fi oprit, doar dacă îngropi bucățile sparte ale oglinzii, în lumina nopții.

Acest lucru funcționează însă numai în nopțile când luna este vizibilă.  

COMENTARII

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

acum 12 zile

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

acum 19 zile

Desi ruperea turtei și tăierea moțului nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 32 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 35 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 46 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »