MIERCURI, 26 IUNIE 2019

De ce sa tii cont pentru a realiza un proiect de casa reusit

 Proiectarea si construirea propriei case poate fi o experienta plina de satisfactii, deoarece iti permite sa iti pui amprenta asupra mediului in care vei locui impreuna cu familia ta. Daca nu lucrezi in domeniu, cea mai inteleapta decizie ar fi sa apelezi la sfatul unui specialist, care sa te ajute sa implementezi ideile pe care le ai despre locuinta ideala. In calitate de beneficiar, trebuie sa ai in vedere, in primul rand, aspecte care tin de estetica si de confort, insa nu trebuie sa neglijezi nici elementele de structura si cele care asigura siguranta constructiei realizate.

Documentarea este esentiala

Un efort de documentare pentru realizarea unor proiecte de case mici te va ajuta sa iti imbogatesti cunostintele si sa comunici eficient cu echipa de arhitecti sau constructori. Intr-o lume in care sistemul Do-It-Yourself functioneaza in aproape toate domeniile de activitate, cunostintele minime despre proiectare sunt la indemana oricui.

Este important sa te familiarizezi in primul rand cu termenii si semnele grafice, pentru a putea interpreta corect un proiect. Cu cat vei fi mai explicit in prezentarea ideilor despre casa pe care ti-o doresti, cu atat va fi mai usor pentru un specialist sa o deseneze tehnic.

Stabilirea bugetului disponibil este importanta

Casa este una dintre cele mai importante investitii pe care le faci intr-o viata. Atunci cand pornesti de la 0, trebuie sa iei in calcul un buget cat mai realist. O proiectare inteligenta inseamna resurse umane si materiale utilizate eficient, fara risipa de bani, energie sau timp.

Fiecare etapa, de la proiectare pana la ultimele finisaje, trebuie sa fie anticipata corect in ceea ce priveste costurile materialelor de constructie si ale lucrarii de executie. Domeniul constructiilor este unul dezvoltat in tara noastra, cu o oferta foarte generoasa de produse si echipe de specialisti implicati.

In general, executia lucrarii este taxata la metrul patrat construit, in functie de calitatea materialelor alese. Un pret mai mare al acestor produse poate fi amortizat prin eficienta energetica sporita pe care acestea o asigura si cu ajutorul cheltuielilor de intretinere mai mici, necesare ulterior.

Dispunerea functionala a spatiilor din casa

Utilitatea practica a unei case reprezinta un aspect esential, de care trebuie sa tii cont. Exista incaperi care se completeaza reciproc si camere a caror alaturare poate reprezenta un esec. De exemplu, camera de zi este mult mai potrivita in continuarea bucatariei decat dormitorul matrimonial.

Dispunerea functionala a spatiilor in locuinta se face in functie de nevoile membrilor familiei. Subsolul, parterul, etajele sau mansarda au caracteristici care le fac potrivite pentru o anumita destinatie si incomode pentru alta intrebuintare. Toate acestea se aleg in functie de expunerea la lumina naturala, de dimensiuni, de instalatiile sanitare sau electrice necesare si de elementele de rezistenta.

Comunicarea cu proiectantul si executantul lucrarii este foarte importanta, deoarece pentru tine, ca beneficiar, este suficient sa anunti ca iti doresti ca, in casa ta, sa se regaseasca un anumit spatiu, iar specialistii iti vor spune care este spatiul ideal pentru amplasarea acelei incaperi.

Calculul corect al suprafetelor disponibile

Daca faci trecerea de la un apartament de bloc la o casa, incearca sa nu cazi in extrema compensarii inutile a neajunsurilor suprafetelor din spatiile locative comune. Baia si bucataria trebuie sa aiba dimensiunea potrivita nevoilor familiei tale, aleasa si in functie de spatiile cu care acestea comunica, de tip garderoba, debara, respectiv camera de zi sau sala de mese. Valorificarea eficienta a suprafetei construite te poate ajuta sa amenajezi toate camerele de care ai nevoie in locuinta, fara ca aceste spatii sa para a fi inghesuite sau incomplete.

Alegerea corecta a structurii de rezistenta

Structura de rezistenta se definitiveaza doar dupa ce ai stabilit intreaga configuratie a cladirii. De aceasta depinde durata de viata a casei si integritatea celor care vor locui in aceasta. Orice aparenta economie in ceea ce priveste planificarea si executia structurii de rezistenta poate pune in pericol intregul ansamblu. Betonul armat, stalpii, grinzile si alte elemente de rezistenta trebuie sa fie de cea mai buna calitate si amplasate corect, pentru a asigura cel mai bun randament.

Gandirea proiectului in ansamblu

Dupa stabilirea nevoilor familiei cu privire la spatiul de locuit, trebuie sa te preocupe integrarea casei in locul in care aceasta va fi construita. O orientare geografica eficienta iti poate oferi beneficiile patrunderii luminii naturale in casa, ale pastrarii caldurii in sezonul rece si ale atmosferei racoroase in zilele toride. De asemenea, casa trebuie sa fie integrata armonios atat in propria curte, cu folosirea eficienta a spatiilor din gradina, cat si in relatie cu constructiile aflate in vecinatate.

Ideea implicarii personale in proiectarea propriei case este importanta. Eficienta transformarii gandurilor in realitate depinde de resursele pe care le dedici familiarizarii cu domeniul constructiilor. Pentru realizarea casei de vis, este imperios sa comunici cu specialistii in proiectare, arhitectura si constructii, cu respectarea indicatiilor lor in ceea ce priveste utilitatea si siguranta locuintei tale.

COMENTARII

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 5 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 7 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 18 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

acum 18 zile

Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

5 utilizări inedite pentru spray-urile cu vopsea

acum 18 zile

Tuburile de spray cu vopsea nu trebuie aruncate după ce s-au golit. Le poți recicla sau, și mai bine, le poți reutiliza, transformându-le în obiecte inedite de decor. Iată cât de simplu este să-ți folosești imaginație și să folosești diferit aceste obiecte. Spray-urile cu vopsea sunt folosite pentru graffiti, oferindu-ți posibilitatea să desenezi, să pictezi și să transmiți diferite mesaje în zonele special amenajate. Dar după ce aceste tuburi s-au golit nu înseamnă că s-a terminat și distracția. Îți poți folosi în continuare imaginația, pentru a refolosi creativ aceste obiecte, astfel încât să-ți decorezi locuința sau biroul într-un stil unic. Iată câte sugestii:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »