LUNI, 28 IANUARIE 2019

De ce sunt anvelopele de iarnă mai bune decât toate celelalte cauciucuri?

 Când ne gândim la iarnă, primele imagini care ne apar în minte sunt cele cu zăpadă, gheață și polei, iar dacă ești șofer, acestea nu pot fi decât vești incomode. Lăsând la o parte minutele bune pe care le pierdem deszăpezind mașina, agitând racleta nervos pe geamuri, cu mâinile înghețate, sau amintindu-ne prea târziu că am uitat să schimbăm lichidul de parbriz cu unul potrivit pentru temperaturi cu minus, anotimpul friguros mai presupune și nervi consumați la rândurile interminabile de la vulcanizări, care se formează încă de la prima ninsoare. Schimbarea cauciucurilor cu care ai circulat din primăvară cu un set de anvelope de iarnă este, însă, un „rău” necesar, impus chiar de legea rutieră. De ce nu trebuie să riști niciodată să conduci cu cauciucuri de vară când afară fulguiește și care sunt avantajele utilizării anvelopelor destinate sezonului pe care îl parcurgem îți vom spune în cele ce urmează.

Fără compromisuri

Nu doar materialul din care sunt confecționate anvelopele de iarnă, dar și forma benzii de rulare (adică partea cauciucului care ia contact cu suprafața carosabilului) sunt special concepute pentru temperaturi mici, zăpadă și posibile derapări din pricina gheții care se formează mai ales pe timpul nopții. Mult mai maleabile și cu striații proeminente, cauciucurile de iarnă te vor ajuta să ai parte de o experiență plăcută de condus, fără surprize neplăcute sau lipsa unei tracțiuni ferme. Importantă în orice anotimp, dar mai cu seamă iarna, frânarea va fi făcută într-un timp suficient de scurt pentru a înlătura orice risc.

Tracțiune perfectă

Indiferent dacă ai ales să conduci un Subaru, un Ford, un Hyundai un Opel sau un BMW, tracțiunea este foarte importantă, mai ales dacă ai optat pentru o variantă cu tracțiune integrală. Toate cele patru roți ale mașinii sunt foarte importante, chiar dacă autoturismul tău are tracțiune doar pe față sau doar pe spate, iar un set de anvelope de iarnă de calitate vor face diferența atât la plecarea de pe loc, cât și în curbe, la urcarea unei rampe înzăpezite sau la o frânare bruscă. Altfel, dacă ai montate cauciucuri de vară sau ai ales să cumperi unele la mâna a doua, care sunt prea învechite, situația poate deveni frustrantă sau condusul imposibil.
Singurul mod în care poți maximiza performanța mașinii pe care o conduci prin tracțiune este cu ajutorul anvelopelor, singurele care intră în contact cu partea carosabilă. Iar pentru o stabilitate perfectă și o experiență completă la condus, ai nevoie de cauciucuri de iarnă.

Siguranță totală

Desigur, principala destinație și, probabil, prima la care te poți gândi atunci când vine vorba de anvelope de iarnă este ca acestea să faciliteze deplasarea autoturismului prin zăpadă sau pe suprafețe înghețate. Scopul lor depășește această funcție. Poate nu ai aflat până acum, însă anvelopele de vară sau cele all-season devin foarte rigide, la contactul cu temperaturile scăzute, ceea ce face ca mașina să își piardă stabilitatea sau chiar posibilitatea de a frâna în siguranță, într-un timp util sau pe o distanță scurtă. Cauciucurile de iarnă, pe de altă parte, sunt concepute special pentru a se adapta vremii neprietenoase și a-și menține elasticitatea, indiferent cât de puține grade înregistrează termometrele. Chiar și pe o șosea curățată complet de zăpadă sau gheață, o anvelopă de iarnă va sta mai bine decât una destinată tuturor anotimpurilor.

Dacă nu ți-ai pregătit mașina de iarnă, ar fi bine să o faci cât mai curând, cu un set de cauciucuri de iarnă, lopată și lanțuri, în cazul în care ai programat o ieșire la munte.

COMENTARII

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 1 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Vrei o baie minimalista? Iata 5 repere esentiale pentru decorul minimalist

acum 1 zile

Afla, din randurile de mai jos, cele mai utile idei de amenajare pentru baie, si care sunt elementele esentiale dintr-un astfel de decor.

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

acum 14 zile

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

acum 21 zile

Desi ruperea turtei și tăierea moțului nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 34 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »