MARTI, 19 FEBRUARIE 2019

Ești stingheră cu persoanele noi? Sparge gheața cu subiecte de conversație interesante

 Multe persoane se simt inconfortabil în prezența noilor cunoștințe. Nu trebuie să fii timidă sau introvertită pentru a te simți astfel: este vorba doar despre faptul că nu știi care sunt pasiunile, interesele sau subiectele tabu pentru oamenii pe care abia i-ai cunoscut.

Posibilitatea de a atinge un subiect sensibil și de a face o gafă este destul de mare atunci când nu știi nimic despre un om. Dacă îți faci însă “temele”, vei putea aborda cu ușurință orice persoană proaspăt apărută în viața ta, indiferent dacă este vorba despre un bărbat sau despre o femeie. Iată câteva subiecte cu care poți sparge gheața:

Pasiunea pentru profesie

Întreabă-ți interlocutorul cu ce se ocupă și cum a ajuns să profeseze meseria pe care o practică. Arată-ți interesul față de domeniul respectiv și încearcă să afli cât mai multe despre activitățile specifice ocupației și despre felul în care se desfășoară o zi obișnuită la muncă.

Întreabă care sunt provocările și cum le gestionează. Ulterior, discuția poate deriva în zona subiectivă, unde atât tu, cât și interlocutorul tău vă puteți spune părerea vis-a-vis de bunele practici ale profesiei, de reglementările din Codul Muncii sau de specialiștii pe care îi apreciați.

Hobby-uri și modalități de petrecere a timpului liber

Vorbește despre hobby-urile tale și află care sunt lucrurile pe care le face interlocutorul tău pentru a se relaxa sau recrea. Fii sinceră cu asta și nu îl lăsa să creadă că interesul tău pentru una dintre pasiunile sale este mai mare decât în realitate.

La urma urmei, există posibilitatea să vă împrieteniți sau să vreți să petreceți mai mult timp împreună și nu ar fi prea plăcut să te invite la o partidă de pescuit, dacă tu urăști astfel de activități. Tot la acest capitol, poți aduce în discuție cărțile, filmele sau muzica pe care le preferi, dacă simți că rezonezi cu persoana respectivă și că ați putea să schimbați recomandări.

Evenimente recente, necontroversate

Decernarea premiilor Grammy, lansarea unei noi colecții a unui designer renumit sau a unui nou album muzical, o propunere legislativă aflată în curs de dezbatere pot fi subiecte ușor abordabile chiar și cu un necunoscut.

Nu intra prea mult în detalii și fă tot posibilul să menții tonul în limite neutre. Altfel, discuțiile politice, cele despre sporturi sau analizarea unor evenimente controversate pot veni la pachet cu păreri diametral opuse și pot face ca discuția să degenereze într-o dispută.

Idealuri și năzuințe

Dorința de dezvoltare profesională, începerea practicării unui nou sport, construirea unei locuințe sau întemeierea unei familii pot fi subiecte de conversație grozave, dacă nu devii prea indiscretă. Întreabă-ți interlocutorul care îi sunt idealurile, fără a intra însă în discuții personale mai intime.

Poate că îți va povesti despre faptul că vrea să schimbe locul de muncă, despre dorința de a deveni părinte în viitorul apropiat sau despre obiectivele financiare pe care le are în vedere. Lasă răspunsurile să vină natural și nu intra în detalii decât dacă observi, din mimică și gesticulație, că persoana din fața ta vrea să trateze subiectul detaliat.

Întâmplări amuzante

Poți vorbi despre cum ți-ai agățat uniforma în prima zi de școală, despre cum ai pierdut un tren înainte de un examen, despre cum a decurs prima ta întâlnire cu iz romantic, despre nereușita de a-ți schimba culoarea părului dau alte pățanii care pot stârni zâmbete.

Oamenii reacționează întotdeauna pozitiv la umor și devin mai deschiși și mai vorbăreți atunci când râd și se simt confortabil. Exersează-ți simțul umorului povestind o întâmplare amuzantă a cărei protagonistă ai fost și conversația va curge de la sine mai departe.

Indiferent dacă te afli la un blind date sau la un meeting de afaceri, oamenii pe care îi întâlnești pentru prima oară trebuie să își formeze o părere bună despre tine, dar totodată una care să corespundă realității. Așa că fii sinceră, orice ai povesti și oferă-i interlocutorului tău ocazia de a cunoaște o parte din tine prin intermediul experiențelor pe care le-ai avut și părerilor care au derivat din ele.

Sursă foto: Shutterstock

COMENTARII

Cum alegi rasnita de cafea pentru o macinare ca la carte?

acum 2 ore

Poti cumpara cafea boabe pentru espresso sau pentru orice tip de cafea vrei sa le macini acasa. Nimic mai simplu, dar ce fel de rasnita este cea mai potrivita?

7 beneficii ale achizitionarii unui aer conditionat

acum 1 zile

Aerul conditionat nu reprezinta un obiect eficient si rentabil doar pe perioada verii, ci are avantajul de a-ti oferi adaptabilitate, indiferent de temperaturile de afara, asupra spatiului in care il folosesti.

Cum alegi o plafoniera si unde o poti monta

acum 1 zile

Alegerea corpurilor potrivite din fiecare incapere in parte nu este insa foarte simpla pentru ca acestea trebuie sa indeplineasca atat un rol functional cat si unul estetic.

Reguli simple, care te ajuta sa fii mai organizat

acum 1 zile

Organizarea corecta a mediului de lucru poate fi destul de complicata, dar necesara, mai ales atunci cand vezi in jurul tau gramezi de obiecte inutile, care nu fac decat sa te incurce.

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 8 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »