MARTI, 15 IANUARIE 2019

Interviul de angajare: Top 3 detalii mai importante decât CV-ul

 Interviul de angajare este o etapă importantă pentru toți cei fac primii pași pe traseul profesional, dar și pentru cei care doresc o schimbare în ceea ce privește cariera lor. Știm deja că șansele de a obține o întâlnire cu angajatorii cresc dacă punem la punct un CV foarte interesant și bine realizat. Ceea ce mulți dintre noi nu luăm, însă, în calcul sunt celelalte aspecte care contează în cadrul unui interviu de angajare. Nu ești curios să știi care sunt cele 5 detalii mai importante decât CV-ul atunci când ai un interviu?

Gestica

Auzim adesea discuții pe tema unui subiect foarte controversat: limbajul non-verbal. Pe lângă comportamentul declarat, constiuit din cuvintele pe care le spunem și prin elementele paraverbale pe care reușim, mai mult sau mai puțin, să le controlăm se află și esența comunicărilor noastre: limbajul corpului, sau, așa cum îl numesc americanii - ”the body language”. Mai bine de jumătate din mesajul unei comunicări este reprezentat de componentele comunicării non-verbale, mai precis de gestică, mimică și privire. Așadar, ai grijă la acest aspect atunci când te afli față în față cu cel care îți va decide următorul pas în carieră. De exemplu, mâinile deschise denotă o atitudine pozitivă, în timp ce atingerea lobului urechii este un semnal care lasă loc de suspiciune în mintea interlocutorului!

Ținuta

Îți este cunoscut conceptul de ”comunicare prin vestimentație”? Ei bine, acesta nu reprezintă doar o găselniță a oamenilor de PR, ci este o metodă care te duce mai aproape de îndeplinirea scopului propus în actul comunicării. Hainele pe care le porți la un interviu de angajare pot funcționa ca un instrument de persuasiune, ajutându-l pe angajator să își formeze o impresie pozitivă despre tine. Așadar, ținuta pe care o alegi este extrem de importantă, deci ține cont de semnificația culorilor și de mesajele pe care le transmit diverse obiecte și accesorii vestimentare. Accesorizarea outfitului cu un ceas de mână îi poate sugera interlocutorului că ești o persoană punctuală, deci nu subestima puterea imaginii!

Manichiura

Care sunt primele aspecte la care te gândești dacă te-am întrebat ce consideri tu că este important atunci când mergi la un interviu? Mai mult ca sigur că nu ți-ar trece prin cap să răspunzi: manichiura! O zicală celebră afirmă că mâinile sunt cartea de vizită ale unei persoane, prin urmare manichiura este un detaliu esențial de care să te ocupi atunci când mergi la interviu. Oja sărită, în cazul doamnelor, denotă neglijență și lipsa atenției pentru detalii, iar soluția salvatoare ar putea fi chiar realizarea unei manichiuri cu ojă semipermanentă. Nici domnii nu sunt scutiți de o cosmetizare a mâinilor înainte de a se prezenta la interviul de angajare, așa că nu le-ar strica nici lor o vizită la salon. Ba chiar mai mult decât atât, forma unghiilor dezvăluie laturi ascunse ale personalității; în timp ce patul unghial mare este un semn al sincerității, unghiile bombate trădează o fire extrem de critică.

COMENTARII

Cum alegi rasnita de cafea pentru o macinare ca la carte?

acum 47 minute

Poti cumpara cafea boabe pentru espresso sau pentru orice tip de cafea vrei sa le macini acasa. Nimic mai simplu, dar ce fel de rasnita este cea mai potrivita?

7 beneficii ale achizitionarii unui aer conditionat

acum 23 ore

Aerul conditionat nu reprezinta un obiect eficient si rentabil doar pe perioada verii, ci are avantajul de a-ti oferi adaptabilitate, indiferent de temperaturile de afara, asupra spatiului in care il folosesti.

Cum alegi o plafoniera si unde o poti monta

acum 1 zile

Alegerea corpurilor potrivite din fiecare incapere in parte nu este insa foarte simpla pentru ca acestea trebuie sa indeplineasca atat un rol functional cat si unul estetic.

Reguli simple, care te ajuta sa fii mai organizat

acum 1 zile

Organizarea corecta a mediului de lucru poate fi destul de complicata, dar necesara, mai ales atunci cand vezi in jurul tau gramezi de obiecte inutile, care nu fac decat sa te incurce.

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 8 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »