MARTI, 15 IANUARIE 2019

Interviul de angajare: Top 3 detalii mai importante decât CV-ul

 Interviul de angajare este o etapă importantă pentru toți cei fac primii pași pe traseul profesional, dar și pentru cei care doresc o schimbare în ceea ce privește cariera lor. Știm deja că șansele de a obține o întâlnire cu angajatorii cresc dacă punem la punct un CV foarte interesant și bine realizat. Ceea ce mulți dintre noi nu luăm, însă, în calcul sunt celelalte aspecte care contează în cadrul unui interviu de angajare. Nu ești curios să știi care sunt cele 5 detalii mai importante decât CV-ul atunci când ai un interviu?

Gestica

Auzim adesea discuții pe tema unui subiect foarte controversat: limbajul non-verbal. Pe lângă comportamentul declarat, constiuit din cuvintele pe care le spunem și prin elementele paraverbale pe care reușim, mai mult sau mai puțin, să le controlăm se află și esența comunicărilor noastre: limbajul corpului, sau, așa cum îl numesc americanii - ”the body language”. Mai bine de jumătate din mesajul unei comunicări este reprezentat de componentele comunicării non-verbale, mai precis de gestică, mimică și privire. Așadar, ai grijă la acest aspect atunci când te afli față în față cu cel care îți va decide următorul pas în carieră. De exemplu, mâinile deschise denotă o atitudine pozitivă, în timp ce atingerea lobului urechii este un semnal care lasă loc de suspiciune în mintea interlocutorului!

Ținuta

Îți este cunoscut conceptul de ”comunicare prin vestimentație”? Ei bine, acesta nu reprezintă doar o găselniță a oamenilor de PR, ci este o metodă care te duce mai aproape de îndeplinirea scopului propus în actul comunicării. Hainele pe care le porți la un interviu de angajare pot funcționa ca un instrument de persuasiune, ajutându-l pe angajator să își formeze o impresie pozitivă despre tine. Așadar, ținuta pe care o alegi este extrem de importantă, deci ține cont de semnificația culorilor și de mesajele pe care le transmit diverse obiecte și accesorii vestimentare. Accesorizarea outfitului cu un ceas de mână îi poate sugera interlocutorului că ești o persoană punctuală, deci nu subestima puterea imaginii!

Manichiura

Care sunt primele aspecte la care te gândești dacă te-am întrebat ce consideri tu că este important atunci când mergi la un interviu? Mai mult ca sigur că nu ți-ar trece prin cap să răspunzi: manichiura! O zicală celebră afirmă că mâinile sunt cartea de vizită ale unei persoane, prin urmare manichiura este un detaliu esențial de care să te ocupi atunci când mergi la interviu. Oja sărită, în cazul doamnelor, denotă neglijență și lipsa atenției pentru detalii, iar soluția salvatoare ar putea fi chiar realizarea unei manichiuri cu ojă semipermanentă. Nici domnii nu sunt scutiți de o cosmetizare a mâinilor înainte de a se prezenta la interviul de angajare, așa că nu le-ar strica nici lor o vizită la salon. Ba chiar mai mult decât atât, forma unghiilor dezvăluie laturi ascunse ale personalității; în timp ce patul unghial mare este un semn al sincerității, unghiile bombate trădează o fire extrem de critică.

COMENTARII

Cum lucrezi eficient de acasă? – 5 sfaturi

acum 18 ore

În ultimele luni, cu toții am fost obligați să învățăm să fim productivi și când am lucrat de acasă. Pentru unele persoane a fost foarte dificil de vreme ce au întâmpinat dificultăți de adaptare la acest nou stil de lucru. Multe companii au ales...

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 42 zile

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 62 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 70 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 154 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »