JOI, 02 AUGUST 2018

Metode de economisire a banilor: ce poți să faci ca acumulezi rezerve

 Câștigi mult mai mult decât salariul lunar mediu net pe economie, însă nu reușești să economisești niciun ban? Există destule lucruri pe care le poți face astfel încât să poți să economisești suficient în fiecare lună, fără ca stilul tău de viață să aibă de suferit foarte mult. Dacă nu știi de unde să începi, avem noi mai multe sfaturi și metode de economisire pentru tine.

Educă-te financiar

Una dintre cele mai probabile explicații pentru că faptul că nu reușești să economisești lună de lună este următoarea: îți lipsește educația financiară. Nu te speria, deoarece mai sunt și mulți alți români ca tine. Foarte simplu spus, educația financiară te ajută să îți gestionezi mai bine veniturile tale, să cheltuiești mai inteligent și să reușești să economisești. O persoană educată din punct de vedere financiar este mai echilibrată când vine vorba de gestionarea propriilor bani.

Dacă îți lipsește educația financiară, înseamnă că este nevoie să înveți cum să lucrezi cu banii. Iar ca să înveți cum să lucrezi cu lucrezi cu bani trebuie să înțelegi niște noțiuni de bază precum credit, card de credit, dobândă, dobândă anuală efectivă sau depozit și, de asemenea, să experimentezi. Doar dacă vei experimenta cât mai mult vei înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă cu banii pe care îi câștigi într-o lună. Ca să experimentezi poți să mergi, de exemplu, la un amanet în Berceni (în cazul în care locuiești în sectorul 4 al Capitalei) și să-ți lași un obiect de valoare drept gaj. În schimbul respectivului obiect vei obține o sumă de bani și, totodată, vei lua contact, practic, cu o metodă rapidă de obținere de cash. Mai mult, vei face un pas important în procesul tău de educare financiară.

Pe măsură ce te vei educa financiar, vei înțelege perfect pe ce se duc banii tăi, în fiecare lună, și cum poți să economisești. Până vei ajunge la un nivel ridicat de alfabetizare financiară găsești, în continuare, câteva metode de economisire a banilor.

Fă-ți un plan de economisire

Chiar dacă sună complicat, un plan de economisire poate fi foarte simplu. Pentru început, propune-ți să economisești, lunar, 10% din veniturile tale. Astfel, dacă salariul tău lunar net este de 10.000 de lei, transferă 1.000 de lei din veniturile tale într-un cont de economii, chiar imediat după ce îți primești leafa.

Plătește mai puțin cu cardul

A doua sugestie de pe lista noastră cu metode de economisire este următoarea: plătește mai puțin cu cardul și mai mult cu banii jos. Procedează astfel dacă vrei să ai o evidență mai bună a cheltuielilor tale. De fiecare dată când cumperi cu cardul (de debit sau de credit) este foarte probabil să cheltuiești mai mult decât îți dorești (și îți permiți) din cauză că poți să observi cum îți dispar banii din cont.

Schimbă-ți abonamentul la telefonul mobil

Când te-ai întrebat ultima oară dacă abonamentul pentru telefonul mobil este adaptat nevoilor tale? Chiar îți este necesar un abonament lunar de 20 de euro și nu crezi că te-ai descurca cu unul mai mic, de maximum 10 euro? Sau cu o cartelă prepay? Noi credem că merită să încerci să vezi cum te descurci cu un abonament cu o valoare mai mică!

Sursa foto: pixabay.com

COMENTARII

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 6 zile

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 26 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 35 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 118 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 126 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »