JOI, 02 AUGUST 2018

Metode de economisire a banilor: ce poți să faci ca acumulezi rezerve

 Câștigi mult mai mult decât salariul lunar mediu net pe economie, însă nu reușești să economisești niciun ban? Există destule lucruri pe care le poți face astfel încât să poți să economisești suficient în fiecare lună, fără ca stilul tău de viață să aibă de suferit foarte mult. Dacă nu știi de unde să începi, avem noi mai multe sfaturi și metode de economisire pentru tine.

Educă-te financiar

Una dintre cele mai probabile explicații pentru că faptul că nu reușești să economisești lună de lună este următoarea: îți lipsește educația financiară. Nu te speria, deoarece mai sunt și mulți alți români ca tine. Foarte simplu spus, educația financiară te ajută să îți gestionezi mai bine veniturile tale, să cheltuiești mai inteligent și să reușești să economisești. O persoană educată din punct de vedere financiar este mai echilibrată când vine vorba de gestionarea propriilor bani.

Dacă îți lipsește educația financiară, înseamnă că este nevoie să înveți cum să lucrezi cu banii. Iar ca să înveți cum să lucrezi cu lucrezi cu bani trebuie să înțelegi niște noțiuni de bază precum credit, card de credit, dobândă, dobândă anuală efectivă sau depozit și, de asemenea, să experimentezi. Doar dacă vei experimenta cât mai mult vei înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă cu banii pe care îi câștigi într-o lună. Ca să experimentezi poți să mergi, de exemplu, la un amanet în Berceni (în cazul în care locuiești în sectorul 4 al Capitalei) și să-ți lași un obiect de valoare drept gaj. În schimbul respectivului obiect vei obține o sumă de bani și, totodată, vei lua contact, practic, cu o metodă rapidă de obținere de cash. Mai mult, vei face un pas important în procesul tău de educare financiară.

Pe măsură ce te vei educa financiar, vei înțelege perfect pe ce se duc banii tăi, în fiecare lună, și cum poți să economisești. Până vei ajunge la un nivel ridicat de alfabetizare financiară găsești, în continuare, câteva metode de economisire a banilor.

Fă-ți un plan de economisire

Chiar dacă sună complicat, un plan de economisire poate fi foarte simplu. Pentru început, propune-ți să economisești, lunar, 10% din veniturile tale. Astfel, dacă salariul tău lunar net este de 10.000 de lei, transferă 1.000 de lei din veniturile tale într-un cont de economii, chiar imediat după ce îți primești leafa.

Plătește mai puțin cu cardul

A doua sugestie de pe lista noastră cu metode de economisire este următoarea: plătește mai puțin cu cardul și mai mult cu banii jos. Procedează astfel dacă vrei să ai o evidență mai bună a cheltuielilor tale. De fiecare dată când cumperi cu cardul (de debit sau de credit) este foarte probabil să cheltuiești mai mult decât îți dorești (și îți permiți) din cauză că poți să observi cum îți dispar banii din cont.

Schimbă-ți abonamentul la telefonul mobil

Când te-ai întrebat ultima oară dacă abonamentul pentru telefonul mobil este adaptat nevoilor tale? Chiar îți este necesar un abonament lunar de 20 de euro și nu crezi că te-ai descurca cu unul mai mic, de maximum 10 euro? Sau cu o cartelă prepay? Noi credem că merită să încerci să vezi cum te descurci cu un abonament cu o valoare mai mică!

Sursa foto: pixabay.com

COMENTARII

4 echipamente care îți vor face treaba mai ușoară în bucătărie

acum 3 zile

Iată ce nu ar trebui să-ți lipsească pentru ca gătitul să devină o plăcere, o activitate relaxantă și nu ceva obositor și chinuitor.

Vrei o baie minimalista? Iata 5 repere esentiale pentru decorul minimalist

acum 3 zile

Afla, din randurile de mai jos, cele mai utile idei de amenajare pentru baie, si care sunt elementele esentiale dintr-un astfel de decor.

Top 9 idei utile pentru decorarea baii - Mare atentie la punctul 7

acum 16 zile

Daca te-ai saturat sa intri in baie si sa iti imaginezi momentul in care aceasta o sa arate asa cum vrei tu, ideile din acest articol sigur iti vor fi de folos.

Idei de cadouri pentru ruperea turtei si taierea motului

acum 23 zile

Desi ruperea turtei și tăierea moțului nu au nicio legatura cu practicile crestine si nu ascund vreo semnificatie aparte, sunt urmate cu sfintenie de catre parinti deoarece reprezinta un adevarat motiv de bucurie.

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 36 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »