JOI, 02 AUGUST 2018

Metode de economisire a banilor: ce poți să faci ca acumulezi rezerve

 Câștigi mult mai mult decât salariul lunar mediu net pe economie, însă nu reușești să economisești niciun ban? Există destule lucruri pe care le poți face astfel încât să poți să economisești suficient în fiecare lună, fără ca stilul tău de viață să aibă de suferit foarte mult. Dacă nu știi de unde să începi, avem noi mai multe sfaturi și metode de economisire pentru tine.

Educă-te financiar

Una dintre cele mai probabile explicații pentru că faptul că nu reușești să economisești lună de lună este următoarea: îți lipsește educația financiară. Nu te speria, deoarece mai sunt și mulți alți români ca tine. Foarte simplu spus, educația financiară te ajută să îți gestionezi mai bine veniturile tale, să cheltuiești mai inteligent și să reușești să economisești. O persoană educată din punct de vedere financiar este mai echilibrată când vine vorba de gestionarea propriilor bani.

Dacă îți lipsește educația financiară, înseamnă că este nevoie să înveți cum să lucrezi cu banii. Iar ca să înveți cum să lucrezi cu lucrezi cu bani trebuie să înțelegi niște noțiuni de bază precum credit, card de credit, dobândă, dobândă anuală efectivă sau depozit și, de asemenea, să experimentezi. Doar dacă vei experimenta cât mai mult vei înțelege, cu adevărat, ce se întâmplă cu banii pe care îi câștigi într-o lună. Ca să experimentezi poți să mergi, de exemplu, la un amanet în Berceni (în cazul în care locuiești în sectorul 4 al Capitalei) și să-ți lași un obiect de valoare drept gaj. În schimbul respectivului obiect vei obține o sumă de bani și, totodată, vei lua contact, practic, cu o metodă rapidă de obținere de cash. Mai mult, vei face un pas important în procesul tău de educare financiară.

Pe măsură ce te vei educa financiar, vei înțelege perfect pe ce se duc banii tăi, în fiecare lună, și cum poți să economisești. Până vei ajunge la un nivel ridicat de alfabetizare financiară găsești, în continuare, câteva metode de economisire a banilor.

Fă-ți un plan de economisire

Chiar dacă sună complicat, un plan de economisire poate fi foarte simplu. Pentru început, propune-ți să economisești, lunar, 10% din veniturile tale. Astfel, dacă salariul tău lunar net este de 10.000 de lei, transferă 1.000 de lei din veniturile tale într-un cont de economii, chiar imediat după ce îți primești leafa.

Plătește mai puțin cu cardul

A doua sugestie de pe lista noastră cu metode de economisire este următoarea: plătește mai puțin cu cardul și mai mult cu banii jos. Procedează astfel dacă vrei să ai o evidență mai bună a cheltuielilor tale. De fiecare dată când cumperi cu cardul (de debit sau de credit) este foarte probabil să cheltuiești mai mult decât îți dorești (și îți permiți) din cauză că poți să observi cum îți dispar banii din cont.

Schimbă-ți abonamentul la telefonul mobil

Când te-ai întrebat ultima oară dacă abonamentul pentru telefonul mobil este adaptat nevoilor tale? Chiar îți este necesar un abonament lunar de 20 de euro și nu crezi că te-ai descurca cu unul mai mic, de maximum 10 euro? Sau cu o cartelă prepay? Noi credem că merită să încerci să vezi cum te descurci cu un abonament cu o valoare mai mică!

Sursa foto: pixabay.com

COMENTARII

5 trucuri pentru a face curat în bucătărie în 15 minute sau mai puțin

acum 7 zile

 Dintre toate încăperile din locuință, bucătăria este cea care are nevoie de cea mai mare atenție când vine vorba de curățenie. Este una dintre încăperile pe care le utilizăm zilnic, fie că o folosim drept cameră de zi sau pentru a găti. Dacă punem la...

Mutarea in casa noua - Sfaturi utile de care sa tii cont

acum 18 zile

Gasirea unei firme de transport, asezarea cutiilor cu haine si diverse obiecte, despachetatul, curatenia in noua locuinta sunt cateva dintre prioritati. Pe aceasta lista trebuie sa adaugi si aspectele legate de confort si siguranta ta, a familiei si a bunurilor personale, in noua locuinta.

De ce sunt anvelopele de iarnă mai bune decât toate celelalte cauciucuri?

acum 21 zile

Dacă nu ți-ai pregătit mașina de iarnă, ar fi bine să o faci cât mai curând, cu un set de cauciucuri de iarnă, lopată și lanțuri, în cazul în care ai programat o ieșire la munte.

Cele mai frumoase cadouri pentru mama - 3 idei de excepţie

acum 28 zile

Nu e nevoie sa aştepţi ziua ei de naştere, Crăciunul sau altă ocazie specială pentru a-i face un cadou - o mamă merită să fie surprinsă plăcut în orice zi. Mai jos, vei regăsi trei idei de cadouri care o vor bucura şi îi vor aminti de dragostea pe care i-o porţi.

Interviul de angajare: Top 3 detalii mai importante decât CV-ul

acum 34 zile

Știm deja că șansele de a obține o întâlnire cu angajatorii cresc dacă punem la punct un CV foarte interesant și bine realizat. Ceea ce mulți dintre noi nu luăm, însă, în calcul sunt celelalte aspecte care contează în cadrul unui interviu de angajare.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »