JOI, 14 MARTIE 2019

Plăcuțele de frână - când se schimbă și cât costă?

 Sistemul de frânare al mașinii tale este esențial atunci când vine vorba de siguranța ta la volan sau a celorlalți participanți la trafic. Alături de anvelope și discuri de frână, plăcuțele de frână sunt cele de care depinde oprirea în siguranță la acționarea pedalei corespondente. Dacă vrei să afli cum poți călători fără peripeții, am pregătit pentru tine informații importante în ceea ce privește momentul potrivit pentru înlocuirea plăcuțelor de frână, unde le poți schimba și cât va costa să faci asta.

Când se schimbă plăcuțele de frână?

La această întrebare nu există un răspuns standard, așa cum, de exemplu, poate fi cazul înlocuirii sau completării uleiului de motor. Deși se încadrează tot în categoria de consumabile auto, plăcuțele de frână pot avea o durată mai scurtă sau mai lungă de viață, în funcție de stilul tău de condus. Mai exact, dacă obișnuiești să folosești frâna de motor în loc să acționezi pedala de frână, vei putea prelungi durata de viață a plăcuțelor și a discurilor de frână. Dacă folosești mașina doar pentru deplasări în interiorul orașului, garanția frânării în siguranță s-ar putea reduce, pentru că plăcuțele se vor uza mai curând. În orice caz, verificarea stării acestora la fiecare șase luni este esențială, indiferent de condițiile de condus.

Semnele care anunță că trebuie să cumperi plăcuțe de frână noi pot fi zgomotele anormale în timpul mersului, care anunță uzura acestor piese auto, vibrațiile în volan la frânare sau senzația că pedala de frână e mai moale decât în mod normal. Dacă sesizezi unul din aceste simptome, nu întârzia investiția într-un set de plăcuțe de frână nou!

Cât costă un set de plăcuțe de frână?

În funcție de mașina pe care o conduci, prețul pentru un set de plăcuțe de frână poate varia. Astfel, pentru o Dacia e posibil să plătești 130 de lei pentru un singur set, în vreme ce prețul pentru unul destinat BMW-urilor poate porni de la 200 lei. La aceste sume se mai adaugă și prețul manoperei, pentru că schimbarea plăcuțelor de frână nu este o activitate pe care o poți face pe locul de parcare. Un mecanic auto va percepe o plată pe manoperă care se poate încadra între 300 și 600 lei, în funcție de prețurile agreate de service-ul auto în care acesta lucrează. Vestea bună este că intervenția în sine poate fi realizată foarte repede, așa că va trebui să lași mașina pentru doar o oră și jumătate pe mâna specialiștilor.

Sfaturi utile în ceea ce privește schimbarea plăcuțelor de frână

Nu accepta niciodată să cumperi plăcuțe de frână la mâna a doua, pentru că riști să îți pui viața în pericol. Odată cu schimbarea discurilor de frână, va trebui să înlocuiești și plăcuțele, pentru că acestea pot prelua o formă de uzură care să nu mai acționeze eficient frânarea corectă, în cazul în care discurile sunt noi iar plăcuțele deja folosite. Nu în ultimul rând, ține cont de faptul că plăcuțele de frână se schimbă întotdeauna în perechi (față sau spate), altfel existând riscul ca mașina să intre în derapaj la o frânare bruscă.

Comandă plăcuțe de frână sau orice alte piese auto pentru Audi Q7 de la ePiesa.ro ori pentru orice altă marcă de mașină conduci, pentru ca drumurile tale să fie întotdeauna făcute în perfectă siguranță!

COMENTARII

Cu ce te incalti, in functie de eveniment

acum 9 ore

In randurile de mai jos am adunat cele mai bune sugestii de incaltaminte care merge de minune cu un anumit tip de imbracaminte. Iata ce trebuie sa stii.

Usile multifunctionale: rezistenta mare si mentenanta scazuta

acum 20 zile

Usile multifunctionale sunt extrem de versatile, ele putand fi montate in aproape orice tip de toc. Sunt disponibile intr-o gama varianta de dimensiuni, modele si culori, ceea ce le face adaptabile in orice spatiu ai avea nevoie.

Pantofii eleganți: 5 criterii de care să ții cont, astfel încât să fii sigur că alegi un model impecabil

acum 28 zile

Daca te regasesti in aceasta descriere, te invitam sa afli care sunt principalele criterii de care sa tii cont in alegerea pantofilor perfecti!

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 112 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 119 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »