MARTI, 13 AUGUST 2019

Primele 5 lucruri pe care trebuie să le faci dacă ți-ai luat un cățel pentru prima dată

 Nu ai mai avut până acum un animal de companie, dar ai decis să faci pasul și să îți iei un câine. Dincolo de entuziasmul pe care cu siguranță îl resimți, sunt multe lucruri cu care va trebui să vă obișnuiți amândoi, pe parcurs ce vă acomodati la viața împreună. Pentru începători, primele zile sau chiar luni pot fi mai dificile decât s-ar fi așteptat, pe măsură ce încep să întâmpine tot felul de dileme, să își pună întrebări și să fie confuzi în privința unor lucruri. Iată care sunt cele mai importante lucruri de știut și de făcut, dacă nu ai mai avut un câine până acum:

Găsește mâncarea potrivită pentru el

Poate că bunica hrănea câinele din curte numai cu oase, însă un animal are nevoie de o hrană mult mai diversificată și nutritivă pentru a crește, a se dezvolta armonios și a fi cât mai sănătos. Cățelușii au nevoie de mâncare specială pentru pui, în timp ce câinii adulți au nevoie de o alimentație nutritivă și potrivită pentru ei. Mulți stăpâni de animale fac o greșeală crucială, mai ales la început, când nu au suficient de multă experiență: aleg o mâncare de câini obișnuită, din supermarket, la un preț cât mai mic. Însă așa cum noi ne protejăm de mâncărurile cu grăsimi, zahăr, E-uri, aditivi sau coloranți, așa și animăluțul nostru trebuie protejat de ingredientele nesănătoase. O mâncare de câini bună te va scuti de multe probleme de sănătate ale câinelui tău și este o investiție pentru care îți vei mulțumi atunci când nu va trebui să îți petreci zilele în cabinetul veterinar.

Pregătește-i un culcuș pentru somn

Un culcuș special amenajat pentru câinele tău îi va oferi acestuia un spațiu în care să se simtă în siguranță și în care să se refugieze până se obișnuiește cu noua sa locuință. Unii câini, în special cei adulți, pot da semne de anxietate sau frică atunci când ajung într-un nou cămin, iar perioada de adaptare poate fi una mai îndelungată. În acest caz, poate fi de mare ajutor pentru animalul tău de companie să aibă propriul său loc în casă.

Creează-i o rutină zilnică

Dacă vrei să eviți accidentele neplăcute în care câinele își face nevoile prin casă, este important să îi stabilești o rutină încă de la bun început. Asta înseamnă că va trebui să îl scoți afară zilnic, la aceeași oră, astfel încât el să își creeze niște obiceiuri. Recompensează-l cu o gustare de fiecare dată când își face nevoile afară, iar pentru a preveni micile accidente din locuință este bine să nu îl lași să se plimbe în voie, nesupravegheat, prin toate încăperile.

Oferă-i câteva jucării

Câinele tău nu știe ce obiecte are voie să roadă și care îi sunt interzise și nu face diferența între jucăriile sale și lucrurile tale. Unii câini rod pantofi, alții „fură” șosete, unii fac bucăți sulurile de hârtie, iar alții găsesc cel mai mare inamic în colțurile canapelei. De aceea, este important, în primul rând, ca animalul să exploreze doar o încăpere, în prezența ta. În al doilea rând, este recomandat să îi oferi câteva jucării cu textură elastică, pe care să le poată roade în voie. Reține că dresarea unui animal nu se face niciodată prin violență fizică sau verbală (el nu va înțelege de ce îl cerți sau îl bați și îi va fi frică de tine pe viitor), ci prin recompensare. Oferă-i câte o gustare atunci când învață un nou truc sau când răspunde la comenzi, iar el va ști că de fiecare dată când face acel lucru va fi recompensat.

Exersează-ți răbdarea

Primele zile, săptămâni și chiar luni alături de un nou animăluț în casă pot fi stresante atât pentru stăpân, cât și pentru cățel. De aceea, este crucial să ai răbdare și să nu te aștepți ca animalul să se învețe de pe-o zi pe alta cu noua lui locuință. Fii blând, calm și nu te enerva atunci când câinele nu răspunde la comenzi sau face lucruri pe care nu ți le dorești. Vei vedea că, odată cu trecerea timpului, vă veți acomoda la noua voastră viață împreună, îi vei învăța obiceiurile, gesturile și semnificația fiecărui sunet pe care îl scoate și vei ști cum să procedezi în orice situație.

Sursă foto:Lisa Fotios from Pexels

COMENTARII

Ce schimbări poți face în casa ta mai ușor decât ai crede

acum 65 zile

Casa este un spațiu care poartă amprenta personalității celor care locuiesc în ea, iar din moment ce preferințele se schimbă des, nici decorul locuinței nu trebuie să rămână același.

Cum să schimbi aspectul casei tale fără să cheltui o avere

acum 73 zile

Acum, la început de an, parcă simți nevoia să aduci un aer proaspăt locului pe care îl numești „acasă”. Doar că bugetul nu te încurajează musai să faci schimbări radicale.

Esti in cautare de cadouri pentru copii? Iata cateva idei cool

acum 83 zile

Dacă se apropie ziua copilului tău și simți că ai rămas în pană de idei cu privire la cadourile pe care i le poți dărui, îți propunem mai jos o serie de idei care sper să îți vină în ajutor.

Ghid complet pentru achizitia unei masini din Germania

acum 86 zile

Faima masinilor din Germania este proportionala cu numarul parcurilor auto dedicate. Daca nu doresti sa fii bulversat dupa ce vezi sute si mii de masini expuse la vanzare, restrange aria de cautari inainte de a pleca din Romania.

Iata de ce ar trebui sa investesti in produse de papetarie de calitate

acum 92 zile

Cunosti si tu senzatia neplacuta care apare atunci cand seful tau te roaga sa notezi ceva important, insa, realizeazi ca nu iti mai functioneaza niciun pix? Sau atunci cand urmeaza sa inceapa o sedinta importanta, iar capsatorul pe care il ai refuza sa isi faca treaba.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »