MARTI, 13 AUGUST 2019

Primele 5 lucruri pe care trebuie să le faci dacă ți-ai luat un cățel pentru prima dată

 Nu ai mai avut până acum un animal de companie, dar ai decis să faci pasul și să îți iei un câine. Dincolo de entuziasmul pe care cu siguranță îl resimți, sunt multe lucruri cu care va trebui să vă obișnuiți amândoi, pe parcurs ce vă acomodati la viața împreună. Pentru începători, primele zile sau chiar luni pot fi mai dificile decât s-ar fi așteptat, pe măsură ce încep să întâmpine tot felul de dileme, să își pună întrebări și să fie confuzi în privința unor lucruri. Iată care sunt cele mai importante lucruri de știut și de făcut, dacă nu ai mai avut un câine până acum:

Găsește mâncarea potrivită pentru el

Poate că bunica hrănea câinele din curte numai cu oase, însă un animal are nevoie de o hrană mult mai diversificată și nutritivă pentru a crește, a se dezvolta armonios și a fi cât mai sănătos. Cățelușii au nevoie de mâncare specială pentru pui, în timp ce câinii adulți au nevoie de o alimentație nutritivă și potrivită pentru ei. Mulți stăpâni de animale fac o greșeală crucială, mai ales la început, când nu au suficient de multă experiență: aleg o mâncare de câini obișnuită, din supermarket, la un preț cât mai mic. Însă așa cum noi ne protejăm de mâncărurile cu grăsimi, zahăr, E-uri, aditivi sau coloranți, așa și animăluțul nostru trebuie protejat de ingredientele nesănătoase. O mâncare de câini bună te va scuti de multe probleme de sănătate ale câinelui tău și este o investiție pentru care îți vei mulțumi atunci când nu va trebui să îți petreci zilele în cabinetul veterinar.

Pregătește-i un culcuș pentru somn

Un culcuș special amenajat pentru câinele tău îi va oferi acestuia un spațiu în care să se simtă în siguranță și în care să se refugieze până se obișnuiește cu noua sa locuință. Unii câini, în special cei adulți, pot da semne de anxietate sau frică atunci când ajung într-un nou cămin, iar perioada de adaptare poate fi una mai îndelungată. În acest caz, poate fi de mare ajutor pentru animalul tău de companie să aibă propriul său loc în casă.

Creează-i o rutină zilnică

Dacă vrei să eviți accidentele neplăcute în care câinele își face nevoile prin casă, este important să îi stabilești o rutină încă de la bun început. Asta înseamnă că va trebui să îl scoți afară zilnic, la aceeași oră, astfel încât el să își creeze niște obiceiuri. Recompensează-l cu o gustare de fiecare dată când își face nevoile afară, iar pentru a preveni micile accidente din locuință este bine să nu îl lași să se plimbe în voie, nesupravegheat, prin toate încăperile.

Oferă-i câteva jucării

Câinele tău nu știe ce obiecte are voie să roadă și care îi sunt interzise și nu face diferența între jucăriile sale și lucrurile tale. Unii câini rod pantofi, alții „fură” șosete, unii fac bucăți sulurile de hârtie, iar alții găsesc cel mai mare inamic în colțurile canapelei. De aceea, este important, în primul rând, ca animalul să exploreze doar o încăpere, în prezența ta. În al doilea rând, este recomandat să îi oferi câteva jucării cu textură elastică, pe care să le poată roade în voie. Reține că dresarea unui animal nu se face niciodată prin violență fizică sau verbală (el nu va înțelege de ce îl cerți sau îl bați și îi va fi frică de tine pe viitor), ci prin recompensare. Oferă-i câte o gustare atunci când învață un nou truc sau când răspunde la comenzi, iar el va ști că de fiecare dată când face acel lucru va fi recompensat.

Exersează-ți răbdarea

Primele zile, săptămâni și chiar luni alături de un nou animăluț în casă pot fi stresante atât pentru stăpân, cât și pentru cățel. De aceea, este crucial să ai răbdare și să nu te aștepți ca animalul să se învețe de pe-o zi pe alta cu noua lui locuință. Fii blând, calm și nu te enerva atunci când câinele nu răspunde la comenzi sau face lucruri pe care nu ți le dorești. Vei vedea că, odată cu trecerea timpului, vă veți acomoda la noua voastră viață împreună, îi vei învăța obiceiurile, gesturile și semnificația fiecărui sunet pe care îl scoate și vei ști cum să procedezi în orice situație.

Sursă foto:Lisa Fotios from Pexels

COMENTARII

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 5 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 7 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 18 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

acum 18 zile

Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

5 utilizări inedite pentru spray-urile cu vopsea

acum 18 zile

Tuburile de spray cu vopsea nu trebuie aruncate după ce s-au golit. Le poți recicla sau, și mai bine, le poți reutiliza, transformându-le în obiecte inedite de decor. Iată cât de simplu este să-ți folosești imaginație și să folosești diferit aceste obiecte. Spray-urile cu vopsea sunt folosite pentru graffiti, oferindu-ți posibilitatea să desenezi, să pictezi și să transmiți diferite mesaje în zonele special amenajate. Dar după ce aceste tuburi s-au golit nu înseamnă că s-a terminat și distracția. Îți poți folosi în continuare imaginația, pentru a refolosi creativ aceste obiecte, astfel încât să-ți decorezi locuința sau biroul într-un stil unic. Iată câte sugestii:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »