MIERCURI, 26 IUNIE 2019

Tips&tricks: cum poți să te limitezi la bugetul pe care ți l-ai impus și nu mai cheltuiești inutil data viitoare când ieși la cumpărături

 Probabil și tu ai mers cel puțin o dată la cumpărături și ți s-a întâmplat să descoperi la finalul sesiunii de shopping că ai cheltuit mult mai mult decât bugetul pe care l-ai alocat inițial. Vestea bună e că data viitoare când trebuie să mergi la mall ai putea să corectezi cu ușurință acest tip de comportament dacă ții cont de câteva mici sfaturi.

Mai jos am făcut o listă utilă cu câteva tips & tricks pe care le poți folosi și tu pentru a evita cheltuielile neprevăzute.

Nu lua cu tine bani cash

Atunci când îți iei bani cash cu tine, gradul de „nepăsare” față de valoarea cumpărăturilor e, în general, mai mare. Potrivit psihologilor, lucrurile se schimbă radical atunci când îți pui bugetul alocat sesiunii de cumpărături pe un card de debit. O idee bună ar fi să îți pui pe acest card suma exactă pe care dorești să o cheltuiești. În acest fel te vei asigura că, atunci când banii s-au terminat, se închide, automat, și sesiunea de shopping.

Fă-ți o listă

O listă te poate ajuta foarte mult să nu mai cumperi lucruri de care nu ai nevoie. Singura condiție ar fi ca, pe lângă această prioritizare riguroasă, să ai și o voință de fier, adică să nu fii tentat să modifici lista odată ajuns în magazin. Listele sunt foarte utile și te pot ajuta în aproape toate situațiile: când mergi să îți reînnoiești garderoba, când mergi la piață, când cauți cadouri de Crăciun pentru cei dragi și așa mai departe.

Încearcă să eviți marile branduri

Dacă ți-ai alocat deja un buget fix pentru cumpărături și ți se pare că acesta e, totuși, prea mic (comparativ cu lucrurile pe care vrei să le cumperi), e bine să știi că mai există un truc care te-ar putea ajuta. Fie că vorbim despre haine, mâncare, cosmetice sau medicamente, marile branduri le suprataxează. Cu alte cuvinte ai putea găsi (relativ) aceleași produse și la branduri mai mici sau mai puțin cunoscute, iar prețul va fi, cu siguranță, mult mai mic. În acest fel poți să ajungi să cumperi, de exemplu, 15 produse în loc de 8.

Transformă-ți nota de plată în ore de muncă

O altă idee bună ar fi să îți transformi suma de pe ultima notă de plată în ore de muncă. Dacă ai, de exemplu, un salariu de 2.000 de lei net, asta ar însemna, în medie, 160 de ore lucrate în fiecare lună. Dacă împarți suma la orele lucrate, vei vedea că ești plătit cu aproape 13 lei pentru fiecare oră lucrată. Prin urmare ai putea să te întrebi dacă e o idee bună să arunci opt ore de muncă pentru acel obiect scump de care poate că nu ai nevoie.

Mergi singur la cumpărături

Atunci când mergi la cumpărături cu alți prieteni sau prietene (mai ales dacă vorbim de oameni cărora le place să cumpere produse inutile), cel mai probabil vei fi tentat și tu să faci la fel. Dacă alegi, însă, să mergi la cumpărături singur, șansele să respecți lista pe care ți-ai alcătuit-o în prealabil cresc exponențial.

Dacă vei introduce aceste mici tips&tricks în rutina ta de shopping, cel mai probabil vei reuși să nu mai depășești bugetul data viitoare când ieși la cumpărături.

Foto: Pixabay

COMENTARII

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 5 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 7 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 18 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

acum 18 zile

Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

5 utilizări inedite pentru spray-urile cu vopsea

acum 18 zile

Tuburile de spray cu vopsea nu trebuie aruncate după ce s-au golit. Le poți recicla sau, și mai bine, le poți reutiliza, transformându-le în obiecte inedite de decor. Iată cât de simplu este să-ți folosești imaginație și să folosești diferit aceste obiecte. Spray-urile cu vopsea sunt folosite pentru graffiti, oferindu-ți posibilitatea să desenezi, să pictezi și să transmiți diferite mesaje în zonele special amenajate. Dar după ce aceste tuburi s-au golit nu înseamnă că s-a terminat și distracția. Îți poți folosi în continuare imaginația, pentru a refolosi creativ aceste obiecte, astfel încât să-ți decorezi locuința sau biroul într-un stil unic. Iată câte sugestii:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »