VINERI, 21 IUNIE 2019

Trucuri pentru haine impecabile

 Foto: unsplash.com

 Ți se pare că hainele pe care le porți au un aspect îmbătrânit și își pierd din strălucire la puțin timp după ce le-ai cumpărat? Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a schimba asta și efortul este unul cât se poate de mic. Iată câteva trucuri utile în lupta cu timpul și cu mediul înconjurător.

Calcă hainele cu simț de răspundere

O haină bine călcată va arăta ca nouă, așa că, indiferent cât ți-ar fi de urât să faci această operațiune, ar trebui să te folosești de ea. Cu atât mai mult cu cât acum ai tehnologia de partea ta. Fie că este vorba despre o masa de calcat, un fier pentru netezit rufele vertical sau o stație de călcat, această operațiune nu ar trebui să îți mai ia nici foarte mult timp, nici să fie prea obositoare.

Sau, dacă nu ai timp pentru așa ceva sau răbdarea nu este punctul tău forte, un drum la curățătoria cea mai apropiată de casă îți va oferi nu doar haine curate, ci și călcate de profesioniști. Indiferent ce variantă alegi, nu ieși sub nicio formă din casă cu hainele șifonate, pentru că vor arăta nu doar neîngrijite, ci chiar vechi.

Ține cont de specificațiile de pe etichetă

Pe bluza ta cea nouă, din mătase, scrie că trebuie spălată manual, la 30 de grade, cu un detergent organic și că nu este indicat să fie călcată? Atunci nu o arunca în mașina de spălat gândindu-te că nu e cine știe ce diferență între 30 și 40 de grade și că programul pentru rufe delicate ar trebui să fie la fel de bun ca spălatul de mână.

Rezultatul va fi unul dezastruos și nu este nevoie să îți distrugi haine pentru a te convinge că etichetele acelea chiar sunt puse acolo cu un rost. În plus, dacă ții cont de aceste specificații, și durata de viață a hainelor tare va fi semnificativ crescută.

Ai grijă cum depozitezi hainele

Să le faci ghem și să le arunci în șifonier nu este niciodată o idee bună. Și nici să le pui la întâmplare pe umerașe cumpărate în ideea că au fost multe la un preț de nimic. Pentru ca hainele să arate bine cât mai mult timp, fă-ți loc pentru ele, păstrează-le împachetate ordonat, cu spațiu intre ele și folosește umerașe care să ofere protecție la umeri, ca să nu se deformeze atunci când ții prea multă vreme atârnate cămașa preferată sau sacoul acela pe care îl iubești ca pe ochii din cap.

Rotește-le între ele astfel încât să nu ajungi să poți de prea multe ori aceleași ținute și asta poți face schimbând periodic locul hainelor, astfel încât să ai mereu la îndemână altceva. În plus, nu uita să aerisești din când în când tot ce se află în dulapuri.

Deși nu este deloc complicat să avem tot timpul haine impecabile, cu câtea trucuri simple ne putem asigura că facem tot ceea e depinde de noi pentru ținute care arată ca noi mai multă vreme. Iar rezultatul va fi unul uimitor.

Sursă foto: unsplash.com

COMENTARII

Cum să faci o curățenie de toamnă ca la carte

acum 5 zile

Treaba va merge ca unsă cu aspirator vertical de ultimă generație. Nu te vei mai apleca și vei scăpa de durerile de spate.

Ce trebuie să știi, dacă vrei să-ți dai demisia de la actualul loc de muncă

acum 7 zile

Care sunt capcanele de evitat și ce obligații mai ai, chiar dacă ți-ai depus demisia.

Ghid util pentru cei care isi cauta o casa care sa ii multumeasca pe toti membrii familiei

acum 18 zile

Cand ai o familie numeroasa, este important ca locul in care locuiti sa multumeasca fiecare persoana. In timp ce tu si partenerul aveti nevoie de confort si intimitate, copiii necesita siguranta, spatiu pentru distractie, invatare si visare. Daca gospodaria include si un animal de companie, lucrurile parca devin din ce in ce mai complicate.

Telefonul mobil minimalist - Ce este și cum te ajută să fii mai productiv

acum 18 zile

Telefoanele mobile inteligente ne ușurează viața de zi cu zi, încorporând o mulțime de funcții ultramoderne. Cu ajutorul unui smartphone nu doar că dispui de numeroase moduri în care poți interacționa cu cei apropiați oriunde s-ar afla aceștia, dar poți socializa cu amicii virtuali, te poți informa și te poți deconecta de la cotidian.

5 utilizări inedite pentru spray-urile cu vopsea

acum 18 zile

Tuburile de spray cu vopsea nu trebuie aruncate după ce s-au golit. Le poți recicla sau, și mai bine, le poți reutiliza, transformându-le în obiecte inedite de decor. Iată cât de simplu este să-ți folosești imaginație și să folosești diferit aceste obiecte. Spray-urile cu vopsea sunt folosite pentru graffiti, oferindu-ți posibilitatea să desenezi, să pictezi și să transmiți diferite mesaje în zonele special amenajate. Dar după ce aceste tuburi s-au golit nu înseamnă că s-a terminat și distracția. Îți poți folosi în continuare imaginația, pentru a refolosi creativ aceste obiecte, astfel încât să-ți decorezi locuința sau biroul într-un stil unic. Iată câte sugestii:

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

DivaHair


Top stiri
CulTOUR
iSerial - O grămadă de caramele
Citește mai departe »
Don Apetit & Co
Citește mai mult... »