Construcţii din BCA sau constructii din Caramida - rezistenţă şi durabilitate

Publicat pe 21.08.2018 la 11:09 Actualizat pe 21.08.2018 la 11:13

Fundaţia casei reprezintă punctul cel mai important de la care pleci în momentul în care îţi propui să ridici o construcţie.

Fundaţia casei reprezintă punctul cel mai important de la care pleci în momentul în care îţi propui să ridici o construcţie. Detaliile care ţin de structura de rezistenţă, dar și de materialele de construcție folosite trebuie să le cunoști de la bun început, pentru a te asigura că ai făcut alegerea potrivită. Iată care sunt cele mai importante aspecte de zidărie pe care trebuie să le ai în vedere!

Rezistența și durabilitatea materialelor de construcții

Bca vs Caramida. Cărămida și BCA-ul sunt materialele de construcție care se află în topul preferințelor cumpărătorilor datorită rezistenței, dar și calității. Indiferent de lucrare, materialele alese trebuie sa fie recomandate de specialiști în funcție de specificul acestora, tocmai pentru a te asigura ca investiția va fi economisită pe termen lung datorită consumului redus de energie folosit pentru încălzirea locuinței.

Construcții din BCA - Avantaje

Chiar dacă este un material ușor din punct de vedere al greutății, BCA-ul folosit în construcții are o durată mare de viață și asigură confortul locuinței indiferent de spațiul amenajat. Este un bun izolant fonic deoarece nu permite zgomotelor din exterior să pătrundă în interior. Bca-ul este un material anorganic și ignifug.

Zidurile construite din BCA au o rezistență de până la 6 ore în fața focului, grosimea zidurilor fiind cuprinsă între 100 și 200 mm. Construcțiile din BCA nu produc apariția mucegaiului, nici a igrasiei deoarece materialul este unul termo izolant, cu o structura poroasa și mai multe goluri de aer. Este un material ușor, care poate fi tăiat și montat foarte ușor pe orice latură, iar din punct de vedere al timpului, lucrarea poate fi cu 50% mai rapidă decât în cazul oricărui alt material. BCA-ul este un material ecologic, care poate fi reciclat 100%, fiind un material prietenos cu mediul înconjurător.

Construcții din cărămidă - avantaje

Construcțiile care sunt compuse din cărămidă sunt formate dintr-un amestec de argilă, nisip și apă, în mare parte. Există însă și amestec format și din beton sau zgură de furnal, arse în cuptor. Construcțiile mari de tipul blocurilor din cărămidă sunt recomandate de tip “porotherm“, adică un model care prezintă goluri de aer la interior, acest fapt asigurând izolație termică și fonică mult mai bună.

Blocurile din cărămidă au o rezistență seismică ridicată, cu mult mai mare față de blocurile din BCA deoarece cărămida are o rezistență mecanică ce poate fi folosită și în cazul pereților portanți. Este și rezistentă la foc, cu o durată de viață mult mai mare decât în cazul BCA-ului deoarece blocurile din cărămidă ceramică au o capacitate mai ridicată de a absorbi greutatea structurii. Și în cazul blocurilor ceramice, materialul este 100% natural și nu duce la apariția mucegaiului sau a igrasiei.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Construcţii din BCA sau constructii din Caramida - rezistenţă şi durabilitate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x