Cum va poate oferi o firma de repatriere decedati linistea sufleteasca de care aveti nevoie?

Publicat pe 14.01.2020 la 13:08 Actualizat pe 14.01.2020 la 13:14

In cazurile in care decesul unei persoane are loc pe teritoriul altei tari, tot ce va ramane de facut este sa apelati la o firma de servicii funerare specializata in repatrierea decedatilor.

In traditia romaneasca, moartea nu este considerata nici pe departe un eveniment fericit, asa cum era la stramosii nostri daci. Cu toate acestea, nici nu putem vorbi despre un final in adevaratul sens al cuvantului, intrucat credinta crestin ortodoxa vorbeste despre viata de apoi.

Practic, in momentul in care o persoana trece in nefiinta, rudele sau prietenii apropiati se "consoleaza" cu gandul ca aceasta a ajuns intr-o lume mai buna, in care nu exista durere, rautate, invidie sau boala.

Daca ati participat vreodata la o inmormantare, cu siguranta cuvintele care v-au atins cel mai mult au fost urmatoarele: "Doamne, odihneste sufletul adormitului robului Tau, in loc luminat, in loc de verdeata, in loc de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea. Si orice greseala ce a savarsit el cu cuvantul, sau cu lucrul, sau cu gandul, ca un Dumnezeu bun si iubitor de oameni, iarta-i".

Insa exista anumite situatii in care nici macar aceasta liniste sufleteasca a rudelor celor adormiti nu poate fi obtinuta prea usor. Ne referim la cazurile in care decesul persoanei respective are loc pe teritoriul altei tari, unde aceasta plecase pentru un trai mai bun si pentru a-si ajuta familia ramasa acasa. In aceasta circumstanta nefericita, tot ce va ramane de facut este sa apelati la o firma de servicii funerare specializata in repatrierea decedatilor.

Spre exemplu, Casa Bucur, al carei site poate fi accesat la adresa www.funerarii-bucuresti.ro, ofera servicii de repatriere decedati. Acestea se ocupa atat de conationalii care au trecut in nefiinta in Spania, Italia, Franta, Anglia si Germania (acolo unde se afla cele mai mari comunitati de romani), cat si de cei din restul Europei ori din Orientul Mijlociu, Asia, Africa, America de Nord, de Sud, Australia etc.

Serviciile de repatriere decedati au doua mari roluri, ambele contribuind decisiv la obtinerea linistii sufletesti de catre rudele celor adormiti in pribegie:

1. Preluarea sarcinilor birocratice si organizatorice. In primul rand, o firma de repatriere decedati va va ajuta prin degrevarea de toate activitatile specifice unui astfel de eveniment funest. In timp ce dumneavoastra veti invata sa depasiti momentul greu si veti petrece timp alaturi de celelalte rude indurerate, firma de repatriere decedati va contacta reprezentantii pompelor funebre din tara in care s-a produs tragedia.

Acestia se vor ocupa de imbarcarea sicriului cu trupul neinsufletit intr-un avion cu destinatia Bucuresti, in timp ce firma de repatriere decedati din tara va intocmi toata documentatia necesara acestui transport special.

Apoi, odata ce sicriul este ridicat din zona cargo a Aeroportului International Henri Coanda, acesta va fi transportat la capela, apoi la cimitir, la bordul unui autoturism specializat, care respecta toate normele de igiena in vigoare la nivelul Uniunii Europene.

2. Aducerea trupului neinsufletit in tara, pentru odihna vesnica. Nu in ultimul rand, serviciile de repatriere decedati asigura o reparatie morala. Mai exact, aduc in tara trupul neinsufletit al persoanei care si-a dat viata in afara granitelor.

Aceasta este dorinta rudelor si ar fi fost, cu siguranta, si dorinta celui adormit. Pentru ca, pana la urma, nimeni nu pleaca in tari straine de dragul acestora, ci pentru binele sau si al celor ramasi acasa, unde ar fi vrut sa se intoarca la un moment dat.

Articol realizat de iAgency.ro

În articolul

Cum va poate oferi o firma de repatriere decedati linistea sufleteasca de care aveti nevoie?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x