Dieta japoneza iti prelungeste viata cu pana la 6 ani!

Publicat pe 13.09.2010 la 15:38 Actualizat pe 13.09.2010 la 16:06

Beneficiile dietei japoneze

Japonezii au o speranta de viata cu mult deasupra occidentalilor, ajungand sa traiasca in medie cu 4-6 ani mai mult. Care este secretul longevitatii lor? Probabil deja ati ghicit - nu este vorba de vreo fantana a vietii sau o piatra filozofala, ci totul deriva din alimentatia sanatoasa de la care nu se abat. Dr Oz ne invita la o incursiune culinara in aceasta tara asiatica, alaturi de cheful Roy Yamaguchi.


Roy Yamaguchi ne avertizeaza ca, inainte de a adopta dieta japoneza, trebuie sa ne intrebam daca suntem dispusi sa inlaturam carnea rosie si grasimile, in favoarea pestelui, legumelor, boabelor de soia si orezului, alimente care formeaza acest regim in proportie de 80%. Daca raspunsul nostru este da, trebuie decat sa fim atenti la urmatoarele delicatese, fiecare fiind o varianta excelenta de masa.


1. Daikon si Natto. Daikonul este ridichea alba, care poate fi consumata alaturi de peste. Aceasta are vitamina C si este bogata in fibre. Natto este o specialitate japoneza ce consta in fermentatia boabelor de soia. Roy Yamaguchi le recomanda ca pe un excelent afrodisiac, iar pentru Oz sunt mancarea perfecta pentru ca asigura necesarul de vitamina K si K2. Nu au un gust foarte bun, dar pot fi imbunatatite cu orez cald si sos de soia.


2. Tiparul de apa dulce. Intalnit des in bucataria asiatica, tiparul de apa dulce contine vitamina A si D si acizi Omega 3; principalul sau beneficiu consta in reducerea stresului si acumularea de energie.


3. Lacustele. Aceste insecte de dimensiuni mici sunt consumate prajite si alaturi de ceva dulce. Fiind de origine animala, lacustele sunt bogate in proteine dar si calciu. In privinta gustului, nici Dr Oz, nici asistenta sa nu au fost incantati, insa pot fi incercati ca o curiozitate.


Ai putea sa adopti aceasta dieta desi traiesti intr-o tara occidentala? Iar daca nu, care sunt motivele pentru care ai continua cu regimul alimentar prezent?

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Dieta japoneza iti prelungeste viata cu pana la 6 ani!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x