Dr.Oz / Dependenta de tehnologie, o amintire, in numai 28 de zile!

Publicat pe 11.11.2010 la 21:48 Actualizat pe 12.11.2010 la 10:29

Dieta digitala pentru 28 de zile

Traim in era tehnologiei. Este practic imposibil sa stam departe de telefonul mobil, de televizor, calculator si internet. Dar cand nu reusim sa ne imaginam viata fara tehnologie, devenim tecoholice, dependente de tehnologie. Dr Oz isi propune sa o faca pe o tecoholica convinsa sa urmeze o dieta digitala, timp de 28 de zile.

Teisha : viata unei tecoholice

Teisha are 33 de ani si este tecoholica. Are televizorul mereu pornit, nu pleaca nicaieri fara telefon, laptopul il tine deschis timp de 10 ore pe zi si il ia peste tot, chiar si la baie. Dependenta de tehnologie a facut-o sa isi neglijeze copiii, dand mai multa atentie gadgeturilor fara de care nu poate trai, decat lor. Teisha a devenit o maestra a deghizarii, reusind sa dea mesaje de text neobservata in biserica si la meciurile de baschet ale copiilor.

Teisha spune ca dependenta ei de tehnologie are o cauza ascunsa. Nevoia de a avea totul la indemana, mai mult, de a avea totul sub control ii este implinita de toate aceste mijloace tehnologice, dat fiind ca nu pot fi garantate de oameni reali. Pe de alta parte, femeia stie ca isi face rau singura. Petrece mai putin timp cu copiii sai si a ajuns sa vorbeasca cu cei doi fii ai sai prin mesaje de text, chiar daca sunt in casa.

Teisha constientizeaza ca obiceiurile ei au ajuns sa ii afecteze si sanatatea. Astfel, are migrene des, crampe la degete, dureri lombare care pot degenera. Dependenta ei este acuta – numai luna trecuta a trimis peste 1200 de sms-uri( !) si foloseste Internetul in medie timp de 7 ore/zi. Apoi, testul Dr Oz pentru a depista cat de dependent esti de tehnologie a clasat-o pe Teisha in categoria grav (80 puncte din 100).

Dr Daniel Seiberg, expert in tehnologie, recunoaste ca si el a facut o supradoza de tehnologie. Desi, conctarea la cele mai performante gadgeturi este una din conditiile meseriei lui, Daniel admite ca la un moment dat, a trecut de limita acceptata si apropiatii l-au sfatuit sa se detaseze un pic. Rezultatul ? 7 kg mai putin, timp petrecut cu sotia, mai putine dureri lombare si tensiune acumulata.

Dieta digitala timp de 4 saptamani

Dr Daniel Seiberg a realizat un plan de eliminare a dependetei pe durata de patru saptamani, deci 28 de zile.

Saptamana 1: renunti la balast

In prima saptamana, incepi sa te acomodezi cu ideea ca vei trai mai putin inconjurat de tehnologie. Pentru asta, trebuie sa iti folosesti telefonul doar pentru apeluri de urgenta, eventual inregistrezi un mesaj pe casuta vocala care sa explice oamenilor ce se intampla, pentru a nu se ingrijora. Nu trebuie sa iti deschizi mailul mai mult de 1 data pe zi si in niciun caz nu trebuie sa intri pe retele sociale sau sa trimiti mesaje de text. Sub nicio forma nu ceda tentatiei de a comunica in acest mod !

Saptamana 2 : asistenta tehnica pe hartie

In saptamana a doua, vei inlocui calculatorul cu o agenda normala, pe care vei scrie de mana, cu pixul/stiloul/creionul intalnirile cele ami importante, evenimentele la care participa copiii tai si tot ce este important pentru tine.

Saptamana 3 : OMG (Open up, Move, Go)

Teisha s-a ingrasat cu 9 kg in ultimul an, in mare parte din cauza sedentarismului la care o obliga aceasta dependenta. Este momentul sa redevina activa. Mai intai, trebuie sa te ocupi de restabilirea dexteritatii si fortei mainilor – o minge medicinala pe care sa o strangi in mana este perfecta pentru acest lucru. Este important apoi sa te reapuci de exercitiile cardio si de jogging.

Saptamana 4 : cronometrul de bucatarie

Cronometrul de bucatarie va deveni cel mai bun prieten al tau si cel mai rau dusman. El te va ajuta sa iti contabilizezi progresul. La fiecare 30 de minute de sport, vei avea 30 de minute de stat pe calculator, 10 sms-uri pe zi si cinci minute de vorbit la telefonul mobil.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Dr.Oz / Dependenta de tehnologie, o amintire, in numai 28 de zile!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x