Invata cum sa supravietuiesti epidemiei secolului XXI - diabetul!

Publicat pe 06.10.2010 la 15:50 Actualizat pe 06.10.2010 la 00:20

Epidemia secolului XXI - diabetul

Afecteaza de doua ori mai multi americani decat ar face-o cancerul si gripa porcina impreuna si este principala cauza de deces in SUA. Mai mult, 24 milioane de americani sufera de ea in fiecare zi. Despre ce vorbim? Despre o epidemie a zilelor noastre, diabetul, asasinul ascuns din organism. Dr Oz te ajuta sa ii supravietuiesti cu un plan de 12 saptamani.

Diabetul, un ciob de sticla care iti cresteaza arterele
Sedentarismul, regimul alimentar nesanatos si obezitatea sunt principalele cauze ale diabetului, la care se adauga si istoricul familiei. De ce se face atat de mult caz in jurul diabetului?
Imagineaza-ti diabetul ca pe un ciob de sticla care cresteaza captuseala arterelor tale. Daca mai si fumezi, diabetul se transforma intr-un ciocan care gaureste vasele de sange. Colesterolul ar trebui sa "acopere" gaurile insa in cele mai multe cazuri acest lucru nu se intampla si ajungi sa ai arteroscleroza. O data cu ea, vei avea probleme cu inima si cu rinichii, tensiune mare, in urma careia poti face atac cerebral si chiar poti orbi!
Diabetic fara sa realizezi? Nu fa greseala lui Jared
Bob Greene, expert in nutritie si fitness, este alaturi de Dr Oz in batalia impotriva diabetului. Ambii conclud ca americanii trec printr-o criza de sanatate fara precedent, iar dintre ei, afro-americanii sunt cei mai afectati, avand sanse mult mai mari sa fie diabetici.
De aceea, Dr Oz a organizat in Times Square o testare gratuita pentru diabet; din 300 de persoane testate, 20% fie aveau diabet, fie erau pe punctul de a face. Pam, Ann si Jared sunt trei dintre ei. Jared a avut cel mai mare nivel de zahar din sange, dintre toti cei testati!
In platou, Bob Greene si Dr Oz i-a intampinat si fiecare a trecut la tubul adevarului. Comparati cu valorile unui om sanatos, toti trei au iesit in dezavantaj. In primul rand, greutatea - pentru a elimina orice risc de diabet, trebuie sa ai sub 68 kg la inaltime medie. Apoi, nivelul de zahar din sange nu trebuie sa depaseasca 125, dar cel mai important este ca procentul de zahar care se lipeste de globulele rosii sa fie cat mai mic. Valoarea ideala in acest caz este sub 6.
Ultima cifra a fost ca un semnal de alarma pentru Jared, pe care nu il mai putea ignora. Dr Oz a descoperit ca valoarea era dubla in cazul lui! Nu mai aveau timp de discutii, Jared putea sa moara in orice moment. Dr Oz l-a trimis la urgente impreuna cu prietenul sau si colegul sau, Dr Roizen, fiindca situatia era de viata si de moarte.
Pentru a nu ajunge in situatia lui Jared, urmareste daca aceste simptome se manifesta cu regularitate in cazul tau:
- simti o sete groaznica tot timpul
- urinezi des
- scazi in greutate fara motiv (dieta, infometare, etc)
- te simti extenuat in majoritatea timpului
- in ultimul timp, ai avut infectii de tot genul
Plan de 12 saptamani pentru tratarea diabetului
Bob Greene spune ca diabetul poate fi prevenit si este reversibil. Faimosul nutritionist iti recomanda sa iti faci din micul dejun un obicei. Poti combina dimineata cereale de ovaz cu zahar, o alternativa mult mai nutritiva decat cerealele din comert. La pranz poti sa mananci fasole alba cu chili si paine din cereale integrale. Cina va fi ceva mai usoara dar tot gustoasa - sunca de curcan cu paste. SFAT: poti adauga otet sau scortisoara, in functie de ce prepari, la oricare dintre mese, va ajuta procesele metabolice.
Niciun regim nu face minuni fara miscare, iar cel pentru diabet nici atat. cel mai simplu este sa alergi sau doar sa mergi pe banda rulanta, inclinata. Daca te mobilizezi indeajuns si pentru o serie de abdomene si exercitii cu ganterele, iti vei imbunatati, fara indoiala, starea de sanatate.
În articolul

Invata cum sa supravietuiesti epidemiei secolului XXI - diabetul!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la Cluj-Napoca
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x