Noile reglementări în ceea ce privește produsele cu tutun

Publicat pe 07.02.2020 la 09:06 Actualizat pe 07.02.2020 la 09:16

O nouă modificare a legilor tutunului va intra în vigoare din 20 mai 2020, în toate țările din Uniunea Europeană. Aceasta se referă la interzicerea comercializării tuturor produselor de tutun care conțin mentol.

O nouă modificare a legilor tutunului va intra în vigoare din 20 mai 2020, în toate țările din Uniunea Europeană. Aceasta se referă la interzicerea comercializării tuturor produselor de tutun care conțin mentol. Directiva UE a devenit aplicabilă în statele membre încă din 2016, însă doar din acest an se va interzice comercializarea și vânzarea țigărilor mentolate. Iată ce trebuie să știi:

Ce înseamnă această schimbare pentru consumatori

Dacă obișnuiai să consumi astfel de produse, trebuie să știi că va deveni imposibil să le mai găsești pe piață, inclusiv în punctele duty-free, iar vânzarea acestora trebuie să înceteze până la data de 20 mai. Asta înseamnă că va trebui să găsești alternative sau să renunți la fumat. Directiva de la nivelul UE vine ca pas final al unui proces amplu de descurajare a fumatului în rândul tinerilor, în special prin restricționarea produselor cu diferite arome.

Produsele care intră în această categorie

Interzicerea de comercializare și vânzare nu se aplică doar la țigările mentolate clasice, dar și la cele de tip slim, la tutunul de rulat și la țigaretele cu capsulă. Acestea trebuie scoase de la vânzare de toți comercianții, indiferent de tipul de magazin. Conform statisticilor, acest tip de produse de tutun este cel mai popular în Finlanda, Danemarca și Marea Britanie. Nicio țară de la nivelul Uniunii Europene nu va fi scutită de implementarea acestei noi legi.

Excepțiile

Anumite produse precum cele cu tutun încălzit sau țigările electronice sunt exceptate de la directiva care urmează să fie aplicată. Însă, în ceea ce privește țigările electronice, fiecare țară din Uniunea Europeană poate implementa propriile legi cu privire la acestea. De asemenea, nici plasturii sau gumele cu nicotină nu intră sub incidența Directivei UE și nu vor exista restricții nici în ceea ce privește aromele.

Așadar, până la data de 20 mai 2020, trebuie să apelezi la o alternativă pentru țigaretele mentolate pe care obișnuiai să le consumi sau să încerci să renunți la fumat. Trebuie să ții cont cu strictețe de aceste legi mai ales dacă administrezi un magazin sau un minimarket și să scoți de la vânzare produsele de tutun cu mentol până la data menționată.

Sursa foto: unsplash.com

În articolul

Noile reglementări în ceea ce privește produsele cu tutun

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x