Râioasă

Publicat pe 02.05.2012 la 18:36

Ingrediente:


ouă
500 g zahăr
4 linguri untură
gem de gutui
nucă măcinată
1 ceaşcă de iaurt
1/2 pachet praf de copt
făină cât cuprinde
esenţă de rom
coajă de lămâie
zeamă de lămâie


Mod de preparare:

Se separă albuşul de gălbenuş.
Se bat gălbenuşurile cu 250 g de zahăr.
Praful de copt se stinge în zeama de lămâie şi se adaugă peste ouăle bătute cu zahăr.
Se mai adaugă cele 4 linguri de untură, iaurtul, coaja de lămâie şi esenţa de rom.
Se încorporează făină până iese un aluat mai tare.
Aluatul se împarte în două bucăţi, una mai mare şi una mai mică.
Bucata mai mare se întinde în strat gros cu mâna în tava unsă şi tapetată.
Peste cocă se întinde gemul şi un strat de miez de nucă pisată.
Albuşurile se bat cu 250 de grame de zahăr până se formează o bezea mai moale care se adaugă peste nuca pisată.
La final bucata de aluat rămasă se rade deasupra stratului de bezea.
Se coace 30 de minute.
Se taie rece.

În articolul

Râioasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 mai 2024. Balațele trebuie să-și găsească echilibrul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Detalii neştiute despre Metrorex. Cum funcţionează metrourile şi ce incidente au întâlnit, de-a lungul timpului, angajaţii: "Responsabilitatea este foarte mare"
a1.ro
O tânără a rămas „traumatizată” după ce a aflat secretul iubitului ei. Ce ascundea bărbatul cu care se întâlnea de câteva luni
HelloTaste.ro
Tort cu mousse de ciocolată amăruie și mousse de căpșuni
Catine
Zodii ambițioase în carieră. Nativii care își doresc să atingă succesul
useit.ro
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la care poate ajunge
as.ro
Ion Țiriac și-a dezvăluit marele regret al vieții, ajuns la 85 de ani: „Nu aș mai face la fel niciodată!”
MediCOOL
Alimente vegetale bogate în fosfor. De ce e indicat să le adaugi în alimentație
Spynews
Restaurantul care taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Ce sumă trebuie să achite și de ce se ia această măsură
DeParinti
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
MediCOOL
Cât de periculos este excesul de vitamina D. Ce se poate întâmpla dacă iei doze mari
HelloTaste
Kefir făcut în casă. Cea mai simplă rețetă
x