Știința ne explică ce credem cu adevărat despre bărbații cu barbă. Arată-i asta imediat iubitului tău

Publicat pe 04.11.2016 la 19:45 Actualizat pe 04.11.2016 la 19:52

Unii barbati sustin ca poarta barba pentru ca li se pare prea complicat sa se radă in fiecare dimineata sau ca lama le irita pielea.

Dacă nouă ne place să experimentăm cu schimbarea garderobei, a culorii de păr sau a tunsorii, bărbații care simt nevoia să facă o schimbare își lasă barbă, scapă de tot de ea sau îi dau o formă inedită. Până de curând, se credea că majoritatea femeilor preferă bărbații cu barbă, dar mai multe studii demonstrează fix contrariul.

Unii bărbați susțin că poartă barbă pentru că li se pare prea complicat să se radă în fiecare dimineața sau că lama le irită pielea. Dacă și iubitul tău folosește această scuză pentru a-și păstra barba, arată-i imediat acest aparat și își va schimba părerea în câteva secunde. Cu ajutorul lui, bărbieritul devine rapid și comod, iar el va avea o piele fină doar din câteva mișcări. Cu siguranță nu te vei mai sătura să-l săruți când nu te va mai înțepa barba incomodă.

Barba îi face să pară în vârstă și agresivi

Pe de altă parte, alții cred că barba îi face să pară mai masculini și mai puternici în ochii femeilor, ceea ce este doar parțial adevărat. Bărboșii sunt percepuți ca fiind mai bătrâni și mai agresivi, ceea ce pentru o tipă poate fi motivul care să o facă să fugă în direcția opusă.

Cercetătorii din Canada și Noua Zeelandă le-au cerut mai multor grupuri de femei să acorde note pozelor unor bărbați cu barbă, apoi unor imagini cu aceiași bărbați, dar perfect bărbieriți. Rezultatele au fost surprinzătoare: băieții au primit note mai mari când au apărut bărbieriți și au primit un punctaj mai mare și pentru atractivitate. De asemenea, barba îi îmbătrânește pe bărbați și îi face să pară mai agresivi în ochii femeilor, a arătat același studiu.

„Barba le transmite un semnal de masculinitate celorlalți bărbați din jur, dar pe femei le lasă rece. Este departe de ce preferă doamnele”, a concluzionat Nick Neave, psiholog la Universitatea Northumbria.

Sunt mai neigienice decât îți imaginai

Bărbile conțin mai mulți germeni decât colacul unei toalete, arată un studiu francez. Oricât de dezgustător ar suna, bărbile prind și rețin murdărie, bacterii și grăsimi, așa că ar trebui spălate zilnic.

„Parul facial este mai gros și mai des, așa că germenii rămân prinși în cuticulele firelor de păr. Bineînțeles că poți da mai departe bacterii persoanelor din jur, mai ales când săruți pe cineva, dar și riscul de a face infecții la nivelul pielii este mai mare”, spune Carol Walker, cercetator al Institutului Tricoscopic din Birmingham.

Bărboșii chelesc mai repede

Un test făcut pe 100 de bărbați arată că cei care poartă barba lungă sunt mai predispuși să chelească devreme. Asta deoarece părul de pe față le supraîncălzește scalpul tipilor, iar chelia apare ca o încercare a organismului de a elibera căldura mai rapid.

Nu denota inteligență

Preocuparea oamenilor de știință pentru ce părere au femeile despre părul facial nu este chiar recentă. Un studiu din 1993 a descoperit că reprezentantele sexului frumos nu numai că nu sunt atrase fizic de bărboși, dar nici nu îi consideră prea deștepți. Potrivit acestuia, femeile cred că bărbații cu barbă sunt mai puțin competenți și au un coeficient de inteligență mai mic.

Indiferent ce motive ți-a invocat iubitul tău pentru a-și lăsa barba să crească, arată-i aceste argumente pentru care ar trebui să scape de ea. Nu numai că vei putea din nou să îl săruți fără să îți zgârii sau să-ți înțepi tenul, dar vei ști și că ești în perfectă siguranță și că nu săruți o barbă lungă și încâlcită, plină de bacterii.

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Monkey Business Images

În articolul

Știința ne explică ce credem cu adevărat despre bărbații cu barbă. Arată-i asta imediat iubitului tău

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x