Cautare: 961 rezultate dupa tagul "iarna"

Femeile din comună vâlceană Nicolae Bălescu readuc la viață tradiția şezătorii

acum 1 ore

Meşteşuguri străvechi prind viaţă şi astăzi în mâinile acestor femei. În satul lor, pe un deal din Vâlcea, s-au strâns să toarcă lâna, să ţeasă, dar mai ales să depene poveşti din alte timpuri.

8 judeţe din sud-estul ţării sunt în continuare sub valul de ninsori

acum 5 ore

Este cod galben de vreme severă. La rafală, vântul atinge viteze de până la 55 km/h, iar pe crestele montane, 70 km/h. În Galaţi, pe o şosea umedă, un tir a derapat şi a ajuns în şanţ. Şi în Capitală, oamenii s-au trezit pe trotuare-patinoar.

Capcanele din magazine, în perioada reducerilor de iarnă

acum 8 ore

Protecția Consumatorilor recomandă să verificăm dacă reducerea este reală și să fim atenți la promoțiile de tipul "trei la preț de două".

Ninsoare și viscol în Capitală! Comisar șef Ovidiu Munteanu, brigada rutieră: "Nu au fost raportate evenimente deosebite. Se circulă în condiții de iarnă"

acum 8 ore

Ninsoare și viscol în Capitală! Meteorologii și poliția rutieră îndeamnă la multă prudență din partea șoferilor și pietonilor.

Iarna revine în forţa la munte

acum 2 zile

Vremea se strică iarăşi! Un nou episod de iarnă autentică revine în zona montană. Ninge abundent la această oră în mai multe staţiuni de pe Valea Prahovei, iar vântul suflă cu putere şi viscoleşte zăpada.

Iarna e jucăușă! O zi bună de plimbare. Maximele se încadrează între 7 şi 9°C

acum 3 zile

Iarna este jucăuşă şi menţine o vreme capricioasă! Când are chef să ne trimită gerul, când mai creşte puţin gradele în termometreşi scutură norii. Pe final de săptămână vin cu veşti bune, gradele au crescut în termometre. Aşa că e timpul să faceţi liniştiţi o mică...

Mai multe trenuri au ajuns cu întârziere în Gara de Nord din cauza ninsorii şi a vântului puternic

acum 3 zile

Cele mai mari probleme au fost pe ruta Braşov-Bucureşti, după ce un copac a căzut pe liniile de cale ferată. Una dintre garnituri a sosit cu o întârziere de peste. 260 de minute. Un tânăr a fost nevoit să-şi aştepte iubita pe peron aproape 5 ore.

Zeci de mii de oameni izolaţi în beznă și maşini răsturnate precum jucăriile

acum 3 zile

Porturi închise, drumuri blocate. Salvări fără salvare! Este doar o faţă a iernii care a încolţit jumătate de ţară Moldova, Muntenia şi Dobrogea par paralizate în faţa vântului care viscoleşte zăpada cu puterea a peste o sută de kilometri pe oră. E prăpăd în judeţele...

Iarnă grea în mai multe state din Europa. În Olanda trecătorii au fost luaţi pe sus de rafalele puternice de vânt

acum 3 zile

Românii care ar fi trebuit să plece de pe aeroportul Schipol au aflat că aeronava care îi aducea la Bucureşti nu mai decolează. Este paralizat traficul şi în Marea Britanie, dar şi în Polonia. În timp ce în Sibieria s-au înregistrat minus 66 de grade.

Jumătate de ţară este afectată de fenomene extreme!

acum 4 zile

Ninsori abundente şi vânt foarte puternic. Zeci de mii de oameni din 13 judeţe au rămas în beznă după ce viscolul a spulberat liniile electrice! Zeci de drumuri, dar şi şcoli şi grădiniţe au fost închise. Peste 3500 de pompieri au intervenit în zonele aflate sub codurile galben şi...

Atenţie şoferi! Deplasarea în condiții de iarnă (viteză, frânare)

acum 4 zile

Costin Tatuc, specialist în siguranță rutieră, a venit la "Neatza cu Răzvan și Dani" să vorbească despre cum trebuie să conducem în condiții de iarnă.

Vremea rea a pus stăpânire pe mai multe ţări din Europa, cât şi pe Statele Unite

acum 4 zile

Atât traficul rutier, cât şi cel aerian au avut de suferit, iar sute de şcoli au fost închise încă de ieri. Peste Ocean, iarna grea cu fenomene extreme s-a întors.

A nins extrem de mult în zonele montane

acum 4 zile

Zăpada a paralizat traficul pe Valea Prahovei, în Defileul Jiului, dar şi în Vâlcea. Iar zeci de autovehicule au derapat şi s-au răsturnat, însă cele mai mari probleme le-au întâmpinat şoferii de TIR. Vremea a ţinut în alertă toată noaptea echipele de intervenţie. Mai mulţi...

Iarna a pus stăpânire pe jumătate din ţară

acum 4 zile

Zeci de drumuri au fost blocate de tirurile care n-au reuşit să mai înainteze pe şoselele acoperite de zăpadă şi gheaţă. Şi mii de oameni au avut deja de suferit! Dacă unii au rămas pe întuneric după ce viscolul a spulberat liniile electrice, alţii au derapat pe drumurile...

Ski, sportul preferat al copiilor. De câte ședințe au nevoie cei mici pentru a deveni profesioniști

acum 5 zile

Sporturile de iarnă nu sunt numai pentru adulți. Tot mai mulți copii își iau inima în dinți și părinții de mână și merg pe pârtie să învețe să skieze.

Trei zile de iarnă și vine iar primăvara. Ce anunță meteorologii

acum 5 zile

Iarna ne-a vizitat scurt şi-acum ne face din nou cu mâna. Se-ncălzeşte de mâine. Însă până atunci, mai tremurăm puţin de frig. Azi-noapte în Capitală s-au întregistrat -8 grade. Iar străzile au fost acoperite cu zăpadă. Şoselele au fost curăţate. Pietonii, în schimb, au avut...

Meteorologii au anunţat când vin ninsorile în România

acum 6 zile

Florinela Georgescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în direct, ne spune cum va fi vremea în perioada următoare.

Iarna e pe val în România! Maximele ajung până la -6°C

acum 6 zile

Iarna s-a instalat în toată ţara! Pregătiţi săniuţele, căci astăzi e vreme de săniuş. Maximele se încadrează între - 4 şi - 6 grade, iar minimele între -1 şi - 2 grade.

Florinela Georgescu, director executiv ANM: "Vin ninsorile"

acum 6 zile

Florinela Georgescu, director executiv la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în direct, ne spune cum va fi vremea în perioada următoare.

Doar câţiva fulgi de nea şi Capitala a fost în haos

acum 7 zile

Pe şosele, s-a circulat bară la bară încă de dimineaţă. Asta atunci când s-a înaintat cât de cât. Nici pe trotuare nu a fost mai bine. Din cauza frigului, sub stratul de zăpadă, a fost gheaţă. Mulţi dintre bucureşteni nu au mai aşteptat autorităţile să-şi facă treaba, ci,...

1
2
3
4
5
»

Observator.TV