Top 3 măști pe bază de ulei de cocos pentru un păr ca la salon

Publicat pe 27.03.2018 la 17:51 Actualizat pe 27.03.2018 la 18:01

Foto: pixabay.com

Uleiul de cocos poate fi utillizat în mai multe moduri, datorită multiplelor beneficii pe care le are. Încă din timpurile străvechi, uleiul de cocos era folosit în bucătărie dar și în medicina tradițională, pentru că are grijă de sănătatea și de frumusețea întregului corp. Această substanța miraculoasă este foarte benefică și pentru scalp și păr, de aceea este o idee foarte bună să cumperi ulei de cocos și să înveți să faci acasă 3 măști care fac minuni cu podoaba ta capilară!

Ce beneficii are uleiul de cocos pentru păr

Acest ulei bogat în nutrienți, conține o mare cantitate de acizi grași care hrănesc profund rădăcină și firul de păr. Cu toate acestea, beneficiile sale pentru păr sunt mult mai multe. Uleiul extras din nuca de cocos are, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antifungice puternice, care îl transformă într-un remediu excelent pentru tratarea mătreții.
În plus, uleiul de cocos conține și vitamina E și acid lauric, care servesc la hidratarea, întinereirea și îmbogățirea podoabei capilare.

Măști de păr cu ulei de cocos

Beneficiile uleiului de cocos pentru păr se amplifică atunci când acesta este utilizat împreună cu alte ingrediente care au efecte pozitive asupra sănătății și aspectului părului. Astfel, îți propunem top 3 măști pe care să le încerci acasă!

1. Mască de păr cu ulei de cocos, banană și miere pentru păr tern și lipsit de vitalitate

Sursă foto

Acțiune: Bananele sunt bogate în potasiu și ajută la restabilirea elasticității părului, pentru a preveni ruperea. Mierea are efecte antibacteriene și poate fi folosită cu succes pentru a rezolva problemele scalpului și de a elimina mătreața.

Cum se prepară: Pune babana într-un bol și piseaz-o până ce devine o pastă. Adaugă o linguriță de ulei de cocos extravirgin și 2 lingurițe de miere și amestecă-le. Mai apoi, cu ajutorul unei pensule pentru vopseaua de păr, aplică această mască pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Lasă să acționeze între 30 de minute și 2 ore, în funcție de timpul disponibil. După aceea, spală-ți părul folosind un șampon ușor și apă călduță.
Această mască de păr poate fi aplicată chiar și o dată pe săptămână, pentru a vă hidrata și netezi părul. Utilizarea regulată te va ajuta să obții un păr sănătos și plin de volum, mai ceva ca la salon!

2. Mască de păr cu ulei de cocos, aloe vera și ulei de rozmarin pentru creșterea părului

Sursă foto

Acțiune: Aloe Vera are proprietăți antimicrobiene puternice. Calmează și hrănește pielea iritată, previne infecțiile scalpului și hrănește foliculii de păr pentru a stimula creșterea părului.
Uleiul de rozmarin hrănește, de asemenea, foliculii de păr și favorizează circulația sângelui la nivelul scalpului, ceea ce duce la o creștere mai rapidă a părului.

Cum se prepară: Pune o lingură de ulei de cocos extravirgin într-un bol, peste care adaugă o lingură de gel de aloe vera. Adaugă apoi 5-7 picături de ulei esențial de rozmarin. Combină ingredientele și aplica-le pe păr pentru 15 minute, masând zona rădăcinilor pentru o mai bună absorbție.

Pentru a te bucura de un păr lung, des și fortifiat, aplică această mască o dată pe săptămână.

3. Mască de păr cu ulei de nucă de cocos și zeamă de lămâie pentru eliminarea mătreții

Acțiune: Lămâia, care conține vitamina C, hrănește scalpul și ajută la eliminarea tuturor impurităților pielii capului, care reprezintă prima etapă a apariției mătreții. Sucul de lămâie funcționeaza, de asemenea, pentru a reduce sebumul, ajutând la îndepărtarea grăsimilor uleioase și a murdăriei acumulate care poate bloca foliculii de păr.

Cum se prepară: Pune zeama de la o lămâie într-un bol, peste care adaugă o lingură de ulei de nucă de cocos. Aplică pe scalp, prin mișcări circulare și lasă să acționeze 15 minute.

Pentru a preveni mătreața și alte probleme ale scalpului, se recomandă să utilizezi această mască o dată pe săptămână.

În articolul

Top 3 măști pe bază de ulei de cocos pentru un păr ca la salon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x