Afinele, fructe cu multe beneficii

Publicat pe 25.09.2010 la 15:33 Actualizat pe 25.09.2010 la 15:45

"Insulina vegetala", asa cum mai este denumit afinul, are efect benefic asupra echilibrarii glicemiei. In acest caz se cunoaste o reteta foarte veche: suc din afine fiert, scortisoara si cuisoare. Se bea rece sau cald, in functie de anotimp, precizeaza Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med.


Pentru controlul diabetului se prepara infuzii din 2 linguri de frunze de afin la 500 ml de apa, care se infuzeaza 7-8 minute. Se vor bea cate 250 ml din aceasta infuzie inainte de micul dejun si de masa de pranz.


Gargara cu aceasta infuzie este recomandata de specialistul nostru pentru inflamatii, gingivite, stomatite, afte; clisme sau spalaturi la nivelul sezutului in caz de fisuri anale si hemoroizi.Frunzele de afin se pot combina cu alte plante indicate in caz de obezitate.

IMBUNATATESTE-TI SISTEMUL IMUNITAR!


Se apropie sezonul virozelor si racelilor. Cu ajutorul unei cure cu afine, sistemul natural poate fi intarit, astfel incat sa te protejeze de aceste viroze. Este indicat ca o cura de afine sa dureze 20 de zile. Pe langa intarirea imunitatii, cura de afine este recomandata si persoanelor obeze, pe care le poate ajuta sa slabeasca.

TE SCAPA DE DIAREE


Ceaiul de afine contine taninuri, fiind eficient in combaterea diareei. Tot continutul de taninuri recomanda ceaiul de afine pentru atenuarea simptomelor proprii unor afectiuni ale stomacului, pentru calmarea tractului digestiv, vindecarea mai rapida a leziunilor sau pentru reducerea inflamatiilor de la nivelul laringelui in cazul gripei, racelii sau a diferitelor tipuri de alergii.

PREVINE ALZHEIMER


Afinele contin antioxidanti. Motiv pentru care afinele protejeaza creierul de stresul oxidativ si reduc afectiunile aflate in stransa legatura cu inaintarea in varsta, cum ar fi Alzheimer sau alt tip de demente. De asemenea, ceaiurile si sucu­rile de afine reprezinta o sursa bogata de vitamina A si C, dar si de nutrienti precum flavonoide si antocianine.

SFATURI


Trebuie sa alegem afinele bine coapte, care sunt cele mai bogate in antioxidanti. Acestea se vor depozita intr-un vas acoperit in frigider. Nu trebuie sa le tineti la temperatura camerei mai mult de o zi, pentru ca se altereaza.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: urbangardencasual.com

În articolul

Afinele, fructe cu multe beneficii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x