Banane flambate

Publicat pe 29.10.2013 la 13:02

Ingrediente:

  • 100 g stafide
  • 1 cana ceai negru
  • 6 banane
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 30 g unt
  • 50 g zahar tos
  • 1 pachet zahar vanilat
  • cuisoare
  • 1 cana rom negru

Mod de preparare:

Stafidele se inmoaie in ceai 10 minute.
Bananele se curate si se taie in jumatati, pe lungime.
Portocala si lamaia se storc.
Intr-o tigaie se incalzeste untul si se prajesc bananele doua minute pe fiecare parte.
Apoi, cu focul dat la minim se adauga zaharul, sucul de lamaie si de portocala, zaharul vanilat, cuisoarele, stafidele si se tin pe foc pana se formeaza bule.
Cand bananele au devenit maronii se adauga romul si se flambeaza.

În articolul

Banane flambate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 mai 2024. Berbecii au parte de un moment de claritate mentală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e acelaşi preţ ca în UK"
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Catine
5 semne că pielea ta este stresată. Care sunt recomandările specialiștilor
useit.ro
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu inteligență artificială
as.ro
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe săptămână. Cum afectează numărul lor nivelul colesterolului
Spynews
Rețetă de prăjitură cu mango și mere. Un desert ideal pentru weekend
DeParinti
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți educa micuțul în mod corect
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale mesteacănului. La ce se folosesc
HelloTaste
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
x