Borek

Publicat pe 10.10.2012 la 18:22 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:36

borek

Ingrediente:

2 cani de patrunjel tocat

1 cana iaurt

lapte

50 g ulei de porumb

3 oua

2 cani branza feta

1 pachet de aluat iufka sau filo

Se poate folosi si branza Kasseri – o varietate turceasca

Mod de preparare:

Peste branza se pune 1 ou, patrunjelul si se amesteca.

Iaurtul se amesteca cu laptele, uleiul de porumb, celelalte 2 oua si se amesteca pana se obtine o pasta.

Cuptorul se incinge la 175 grade Celsius.

Se unge o tava cu ulei de porumb, se pune o foaie si jumatate de iufka, se pune amestecul de iaurt cu oua, se impatureste restul de foaie, se unge din nou cu amestecul de iaurt, jumatate din cealalta foaie, din nou iaurt, se toarna compozitia, se impatureste cealalta foaie si iarasi iaurt.

Daca se folosesc foi congelate, se taie inainte de a-l baga la cuptor. Daca folositi foi proaspete, se taie dupa aceea.

Se lasa la cuptor 15 minute.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie usor cu o foarfeca de bucatarie.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul

Borek

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și împartă sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
a1.ro
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
HelloTaste.ro
Brioșe cu mascarpone și rubarbă. Desert simplu, de sezon
Catine
Frittata cu sparanghel. Rețetă pentru un mic dejun savuros
useit.ro
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024. Ce smartphone-uri au impresionat
as.ro
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: „Întotdeauna găsesc o cale”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de eucalipt. Beneficiile și potențialele riscuri ale acestei băuturi
Spynews
În ce relații a rămas Vero Căliman cu Mirela Retegan, după ce a părăsit „Gașca Zurli”. „Fetița Zurli” a făcut noi mărturisiri: „Nu vreau să...”
DeParinti
Cum să practici disciplina pozitivă acasă
MediCOOL
Ce să nu faci niciodată dimineața dacă vrei să ai energie ziua și un somn bun noaptea
HelloTaste
Tort cu două tipuri de mousse, unul de ciocolată și altul de căpșuni
x