Cele mai nesanatoase alimente la conserva

Publicat pe 30.03.2011 la 15:31 Actualizat pe 30.03.2011 la 15:35

Desi unele mancaruri la conserva sunt surse excelente de proteine, carbohidrati, fibre si minerale, altele ne fac mai mult rau decat bine. Cu toate ca sunt usor de consumat si frumos ambalate, existe alimente la conserva extrem de daunatoare, mai ales datorita continutului ridicat de sodiu. Ar trebui sa fiti atenti. Foarte atenti!

Mazarea

Umila si arhicunoscuta mazare nu este chiar atat de inofensiva precum ai putea crede, mai ales atunci cand este ambalata la conserva. Inainte de a fi "inchisa" in cutii metalice, trece printr-un proces de fierbere, care distruge aproape toti nutrientii. Fara sa-ti dai seama, vei consuma "materie" inutila, ce si-a pierdut oricum o mare parte din aroma initiala. Nu orice aliment de culoare verde este si sanatos.

Ardeii iuti

Desi ardeii iuti sunt printre cele mai sanatoase alimente, cu efecte benefice asupra circulatiei si libidoului, odata ambalati la conserva, devin adevarate bombe pentru sanatate. Sa nu te minti ca sunt proaspeti doar pentru ca au o culoare vie. In spatele aparentelor, se ascund cantitati imense de sodiu si alti conservanti.

Supa de gaina

Este una dintre cele mai cumparate produse la conserva. Are un gust bun si poate fi consumata cu foarte mare usurinta, nu contesta nimeni, insa dincolo de aceste avantaje, trebuie sa stii ca o singura portie asigura 75% din doza zilnica recomandata de sodiu. Prea mult, pentru o singura masa, iar efectele asupra sanatatii se vor face simtite de-a lungul timpului.

"Sucul natural"

Regula este simpla: sucul natural trebuie sa fie "natural", nu conservat! Orice aliment menit sa reziste contine substante nu tocmai "de dorit". Mai bine cumpara niste portocale si extrage sucul din ele. Mai ieftin, mai bun, mai sanatos.

Carnea de porc

La conserva, este una dintre cele mai daunatoare alimente. Desi arata "cumva" bine, trebuie sa stii ca nu consumi carne de porc veritabila, ci resturi macinate si adunate laolalta. Asta in cel mai bun caz!


foto: greenzer.com

În articolul

Cele mai nesanatoase alimente la conserva

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x