Cele mai populare 5 toppinguri de pizza din lume

Publicat pe 03.03.2011 la 13:17

Ce ingrediente iti vin in minte cand te gandesti la pizza? Blat moale si pufos sau mai subtire si crocant, branza care se intinde fasii si sos picant sau dulce? Aceasta este baza. Ceea ce face ca o pizza sa difere de alta tine de topping-uri, iar unele sunt mai populare decat altele.

1. Pepperoni

Se estimeaza ca 36% din cererile de pizza au pepperoni in lista de ingrediente. Pepperoni este un tip de carnat facut din carne de oaie in proportie de 55%, restul fiind de porc. Alte zeci de resturi de carne se pot intalni in compozitia sa, din care 40-45 la suta inseamna grasime.


2. Carnati italieni

Acestia contin ce putin 65 la suta carne de porc si au un continut de grasime nu mai ridicat de 35 la suta. Sunt asezonati cu sare, piper negru si seminte de fenel.


3. Sunca

Pe locul trei in topul preferintelor carnivore se gaseste sunca. Usoara si suculenta, ea se combina foarte bine atat cu ingrediente sarate, cat si cu dulceata ananasului pentru amatorii de retete mai exotice.


4. Carne tocata

Carnea tocata, in special de vita sau in amestec de porc, foarte asemanatoare celei folosite in hamburgeri sau spaghete bolognese este apreciata in intreaga lume de iubitorii de pizza mai consistenta.


5. Pui si fructe de mare

Puiul este in general pregatit si asezonat in functie de gust, in timp ce fructele de mare su un gust specific prin care dau o savoare distincta pizzei. De la carne de crab, calamari, ansoa, scoici, creveti, lista de fructe de mare poate continua. In anumite tari europene cum ar fi Germania, topping-ul cel mai popular este tonul. In Japonia crevetii sunt foarte ceruti.


Alte toppinguri populare sunt ciupercile, mai multa branza, ardei verde si ceapa. Preferintele tin insa si de zona, gusturile fiind modelate de cultura gurmanzilor. In India si Pakistan de exemplu, ghimbirul murat este destul de popular, la fel ca si puiul condimentat intr-un mod traditional, ce poarta numele de "tikka".


Japonezii prefera "Mayo Jaga" (maioneza, cartofi si sunca), iar francezii frambe cu sunca, ceapa si smantana dulce. Brazilienii sunt innebuniti dupa mazare, iar Australienii aleg ananasul ca topping preferat.


Foto: free-extras.com

În articolul

Cele mai populare 5 toppinguri de pizza din lume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 9 mai 2024. Leii construiesc relații noi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Catine
Zodii care te cuceresc cu o singură privire. Nativii care se folosesc de ochi drept armă a seducției
useit.ro
Una dintre „cele mai mari înșelătorii online” din lume a afectat consumatori din Europa și SUA. Cum erau păcălite victimele
as.ro
Sacrificiul suprem pe care îl face Leonard Doroftei pentru bani: „Am avut nevoie de o schimbare!”
MediCOOL
Remedii naturale împotriva sindromului de gură uscată. Cum îl poți ameliora
Spynews
Unde este Izvorul Tămăduirii în România. Credincioșii iau apă de aici în prima vineri după Paște
DeParinti
Dorina Codreanu a discutat despre infertilitate la DePărinți.ro | Parenting 2.0 cu Laura Cosoi. Care sunt soluțiile pentru a obține o sarcină
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de banane. Cum te poate ajuta această băutură
HelloTaste
Prăjitură simplă cu rubarbă. Rețeta unui desert aromat și colorat
x