Cinci cocktailuri delicioase de toamna

Publicat pe 09.10.2013 la 16:21 Actualizat pe 09.10.2013 la 18:28

Fructele toamnei sunt atat de delicioase, incat nu rezisti sa le folosesti la deserturi si mancare. Dovleacul se afla la loc de cinste in placinte de casa, dar si perele si merisoarele fac casa buna intr-o prajitura crocanta. Pentru o seara speciala cu prietenii, foloseste fructele de sezon ramase in cocktailuri felurite:

1. Cocktail fierbinte cu cidru

9 lingurite Apple Jack (cidru distilat la rece)

1 1/2 lingurita sirop de artar

11 linguri suc de mere proaspat, incalzit

3 felii subtiri de mar pentru decorare

pudra de scortisoare/ baton de scortisoara pentru decorare

Intr-un pahar de 250 ml, toarna cidrul / Apple Jack si siropul de artar. Toarna sucul de mere incalzit si amesteca usor. Decoreaza cu feliile de mar si scortisoara.

2. Cocktail cu merisoare si lime

1/2 cupa suc de rodii cu merisoare

2 shoturi de vodka

zeama unei lime

8 frunze de menta

gheata

Umple doua pahare de cocktail cu gheata si toarna un sfert din sucul de rodii si merisoare intr-unul si un sfert in celalalt. Intr-un shaker, amesteca shoturile de vodka cu gheata, 6 frunze de menta, zeama de lime. Toarna mixtura peste sucul din paharele de cocktail si decoreaza cu menta ramasa.

3. Cocktail cu dovleac

60 ml vodca si 1 lingurita extract de vanilie

2 1/2 linguri piure de dovleac

2 lingurite sirop de caramel si dovleac (sirop de zahar caramelizat cu dovleac)

2 cuburi de gheata

Amesteca vodca cu siropul, piureul si gheata intr-un shaker si serveste cu pulbere de scortisoara.

4. Cocktail cu pere si merisoare (8 pahare)

2 linguri merisoare uscate

1/2 cupa nectar de pere

1 litru vin spumant

8 frunze rozmarin proaspat

Pune merisoarele intr-un bol si acopera-le cu 2 linguri de apa. Dupa ce s-au inmuiat, usuca-le si lasa-le la frigider. Toarna in parti egale nectarul in pahare, adauga merisoarele si apoi, usor, vinul spumant. Decoreaza cu rozmarin.

5. Punch

3 lamai

3/4 cupa zahar

750 ml sticla gin

1/2 cupa lichior de portocale

1 litru apa minerala

Decojeste lamaile si acopera fundul unui bol cu acele coji. Acopera-le cu zahar si lasa-le la macerat 2-3 ore. Stoarce lamaile pana obtii 3/4 cupa. Toarna zeama peste zahar si amesteca. Transfera continutul intr-o carafa umpluta pe jumatate cu gheata. Adauga ginul, lichiorul si apa minerala.

foto: marthastewart.com, pinterest.com

În articolul

Cinci cocktailuri delicioase de toamna

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x