Cum reparam dezastrele din bucatarie?

Publicat pe 01.07.2011 la 19:48

Oricat de bine te-ai descurca in bucatarie, sunt lucruri care nu-ti ies intotdeauna si ai avut cu siguranta momente cand ai dat rateuri chiar si la mancaruri relativ simple.

Ai copt prea tare pestele si s-a uscat


Topeste un pic de unt, amesteca-l cu zeama de lamaie si unge bine pestele cu sosul. Ca sa-i dai o aroma speciala, presara niste cimbru, oregano sau coriandru.


Legume sau salata ofilite


Scufunda-le pentru cateva secunde intr-un castron cu apa foarte rece, dar nu cu gheata, pentru ca atingerea ghetii va lasa urme. Infasoara-le apoi intr-un prosop de bucatarie umed si pune-le in frigider pentru un sfert de ora.


Fructele trecute


Daca nu sunt acrite, poti sa le folosesti la salata de fructe sau le pasezi, le amesteci cu smantana grasa si zahar dupa gust si faci inghetata.


Ai vrut sa faci paine prajita si ai ars-o?


Razuieste partile carbonizate, unge feliile cu ulei de masline, presara un pic de parmezan sau cascaval si oregano si serveste-le drept crostini!


Ai ars friptura?


Curata un pic partile carbonizate, freaca bucatile de carne cu un amestec de piper macinat, boia iute si usturoi si serveste-le drept friptura haiduceasca. Sau... taie carnea bucati marunte si foloseste-o ori intr-o tocana, ori intr-o salata


Paste prea fierte


Pune-le in apa cu gheata sau sub un jet de apa foarte rece pentru cateva minute, ca sa se contracte amidonul din ele. Dupa aceea reincalzeste-le in sos de rosii - acidul le va reintari si mai mult si vei avea paste al dente.


Mancarea ti-a iesit prea zemoasa


Ori pui un pic de faina (amestecata separat cu putin sos si apoi turnata in oala, ca sa nu se formeze cocoloase), ori pui fulgi de cartofi pe care ii amesteci bine in oala. O alta solutie ar fi sa o dai la cuptor la foc minim si sa o lasi sa scada.


Ai ars oala


Daca ai facut-o lata si ai ars mancarea de tot, mai poti salva oala daca razuiesti de pe ea cat poti de mult din arsura si apoi o umpli cu apa fierbinte in care torni doua capace de balsam de rufe. Lasa oala la inmuiat peste noapte.


Legumele fierte pana la dezintegrare


Paseaza-le, amesteca-le cu smantana si condimente si fa o supa-crema de legume.


Prajiturile sau fursecurile necoapte destul


Se pot servi foarte bine cu inghetata de vanilie sau pui bucatile pe care le poti salva in cupe, pui peste ele frisca si fructe proaspete si ai un desert aspectuos si gustos.

Citeste si Sfatul Parintilor!
Foto: cafemom.com

În articolul

Cum reparam dezastrele din bucatarie?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi se vând cu doar 20 de lei kilogramul
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Cum arată şi din ce face bani Consuelo, fosta soţie a lui Adrian Mutu, la 51 de ani. Imagini rare
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x